Homepagina » Buitenland » Israël is een dievenstaat. Maleisische premier haalt hard uit
Israël is een dievenstaat. Maleisische premier haalt hard uit
Foto: Fitindia Wikimedia Commons

Israël is een dievenstaat. Maleisische premier haalt hard uit

De Maleisische premier Mahathir Mohamad heeft Israël een ‘dievenstaat’ genoemd. Hij zei dat Maleisië met ieder land goede betrekkingen heeft, behalve met Israël.

“We zijn niet tegen Joden, maar we kunnen Israël niet erkennen vanwege de bezetting van Palestina,” zei Mahathir tijdens een driedaags bezoek aan Pakistan.

“Je kunt niet andermans land afpakken en een staat vormen,” voegde hij toe. “Dan ben je een dievenstaat.”

Druk

De Amerikaanse president Donald Trump zei onlangs dat het tijd is om de Syrische Golanhoogten, die sinds 1967 worden bezet, te erkennen als Israëlisch grondgebied.

De Israëlische premier Netanyahu oefent al jaren druk uit op Washington om de Israëlische soevereiniteit op de Golanhoogten te erkennen.

Sinds deze maand spreekt het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken niet langer van de ‘door Israël bezette’ maar de ‘door Israël gecontroleerde’ Golanhoogten.

Grootschalig offensief

De Verenigde Naties benadrukken dat het gebied officieel van Syrië is.

In 1967 lanceerde Israël een grootschalig offensief waarbij het land een groot deel van de Golanhoogten innam en vier jaar later annexeerde.

Heroveren

In 1973 brak er opnieuw een oorlog uit, waarna de VN tussenbeide kwam. Het gevolg was een bufferzone in de Golanhoogten.

Syrië zei afgelopen maand het bezette gebied graag te willen heroveren op Israël.

[PressTV]


Vind je dit artikel goed? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

29 reacties

 1. De reacties hierboven zijn allemaal getuigen van oude oorlogen.

  Hier gaat het om recent.

  Daarnaast, bouwt Israël een muur vaak op grondgebied van de Palestijnen en worden nederzettingen gebouwd op Palestijns gebied.

  Dit is niet goed te praten maar ze komen er wel steeds mee weg.
  Dan kun je dus stellen dat ze dieven zijn en dat de Verenigde Naties en het internationale hof niks voorstellen.

  Alles is nep

  Behalve als u linker hand de rechter knijpt, omdat u dat voelt

  29 likes
  • Palastina is nooit erkend. Het zijn de Palastijnen die het hier mis hebben. En nog lopen ze de zaak te bedreigen. Israel heeft al vaak vrede met ze willen sluiten, maar ze willen zelf niet!

   1 likes
   • Zou jij vrede willen met degenen die jou en je complete familie van huis en haard hebben verdreven en wanneer je al 70 jaar in vluchtelingenkampen moet vertoeven?

    Er is een VN resolutie uitgesproken over de gebieden die Israël ongemoeid zou moeten laten. Israël heeft zich aan geen ENKELE VN resolutie gehouden.

    Nu heeft Trump erkent dat Iraël de in 1967 bezette Golan Hoogvlakte van Israël is, want dat is al zooooooooooooooooooooooo lang geleden!
    Wil je de echte reden weten? Zoek maar eens op olievelden (in 2014 ontdekt) in de Golan Hoogvlakte en Genie Energy die de claim op deze olievelden heeft. En kijk dán eens WIE er in de board van Genie Energy zitten!

    En als de bezetting van de Golan Hoogvlakte al zoooooooooooooooo lang geleden is gebeurd, zeur dan ook niet langer over de holocau$t. Dat is al veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel langer geleden gebeurd!!!!

    Nee daar mag niet aan worden getornd; de holocau$t levert nog steeds teveel geld op! There is no business like shoah business!

    32 likes
    • Waarheid is wel dat ook Palestina in leven geroepen is om de status quo te handhaven. Voordat Israël bestond hadden zij nooit een land en waren zij geen volk. Het is allemaal een spel van verdeel en heers.

     0 likes
   • I Trust Putin The Most

    @Niles

    Wat krijg ik rillingen van jouw bericht lezen. Schaam je en laar je niet zo beïnvloeden!

    Bah!

    12 likes
   • Hoe heette Israel voor 1948, ja juist, Palestina !! Ken uw geschiedenis !!

    5 likes
  • P.S.twee : er is meer op te merken er woont daar o.a.een volk de Druzen die als je het aan hun vraagt misschien heel andere ideeen heeft aangezien ze in Israel gewoon mee doen als volwaardig burger leger e.d. en ze zo op hun eigen zijn dat zo’n status hun bevalt.Ze nemen altijd al duizenden jaren de kleur aan van de heersende elitie en bereiken vaak hoge positie’s in het land waar ze wonen en kunnen in de toekomst daardoor misschien een rol spelen in meer vrede aldaar. Wie er ook met welk heilig boek dan ook in zijn handen daar de baas wil spelen krijgt meteen gelijk en een kop chai aan geboden terwijl de Druzen onder tussen doorgaan met hun volslagen onbekende ,ze vertellen niks daarover gods dienstige levens overtuiging.p.s. drie er zit olie onder de Golan hoogte En alle bekende spelers willen daar in meedelen!

   1 likes
 2. Quote: je kunt niet andermans land afpakken en een staat en een staat vormen.

  Helaas is dat de grondslag van elk land of staat. De wereld hangt dus aan elkaar van de dievenstaten. Alleen zijn we geneigd dat te vergeten of ontkennen. Het past niet zo in het ons opgedrongen wereldbeeld. Het is ontegenzeggelijk een bijzonder slim plan wat ons massaal zo verblindt.

  23 likes
  • Ze hebben niet goed opgelet daar ,in Europa vaar je naar een land toe, en als je op het strand staat spreek je een paar magische woorden uit, vermoord wat belangrijke bestuurders en vervolgens krijgt de hele familie tot het eind der tijden paleisen en veel titels en ongelofelijk veel belasting geld en zelf nooit meer belasting betalen en gratis bewaking ja een compleet gratis leven voor altijd voor de familie leden.
   P.S. en fortuinen maken met drugshandel en daar dan ook weer de opbrengsten van innemen.
   Mvrg,Marcel

   14 likes
   • Precies @Marcel Koningen, de brutalen hebben de hele wereld en worden desondanks door velen op handen gedragen op basis van onophoudelijke zeer sluwe misleiding.

    11 likes
 3. Is prima dat Israël de Golanhoogte, diepte, breedte of laagte, de hele planeet of zelfs het hele universum tot aan het oneindig verzieken van het monetaiire systeem met triljarden centjes creëeren uit het niets onder controle is van de(ze) nep joden, want dergelinke (gevaarlijke) fake mensen zijn een door een zekere zelfverzonnen nep god gestuurde criminelen die
  slechts hun kracht halen uit over lijken gaan, doortrapt zijn en vooral uit de VS die als gekkie Bennie voor ze fungeert en het smerige werk mag opknappen. Hetzelfde geldt voor SA (ook semieten) die olie i.p.v. de VS hebben als machtsmiddel.

  12 likes
  • Is alles bij elkaar en doorelkaar genomen ‘gewoon’ smerig volk. Het probleem met deze onmensen is dat ze de macht op 23 december 1913 hebben gegrepen in de VS en nu de wereld met geld uit het niets creatie en zelf met het feitelijk onmogelijke, namelijk negatieve rente (krijgen we ook negatieve aandelen of huizenprijzen?) het donkere bos in hebben gestuurd. De ene leugen na de andere wordt geslikt van dergelijk volk en dat allemaal omdat ze de macht nemen over het ombrengen van mensen die het tegen ze opneemt.

   14 likes
   • Yup, en in 1917 hebben ze Palestina van Groot-Brittannië losgeweekt. (Balfour-Declaratie). De deal was om de V.S. bij W.O.I te bretrekken, zodat Duitsland (Die in 1916 FEITELIJK W.O.I had gewonnen) uiteindelijk op de knieën zou worden gekregen.

    De Zionisten hebben via een valse vlag (Lusitania) en het bespelen van de publieke opinie middels een haatcampagne offensief binnen een half jaar de Amerikanen dusdanig weten te manipuleren dat zij stonden te trappelen om naar het slagveld te gaan.

    De 2 doelen van de Zionisten voor W.O.I zijn met glans bereikt.
    – Het verkrijgen van de staat Palestina (Losgeweekt van de Britten)
    – Het omverwerpen van Tsaristisch Rusland en er een Zionistische heilstaat van maken (Sovjet-Unie) – Zoek de geboortenamen van Marx en Engels maar eens op!

    5 likes
 4. Onze Batavieren en Kanienefaten werden vermoord. De Angelen en Saksen naar Engeland verdreven, alleen de Friezen zijn thuis gebleven en werden door Holland ingepikt. De Franken uit Duitsland naar Frankrijk. De Hunnen uit de Balkan naar Duitsland enz. Allemaal dievenstaten

  12 likes
 5. Waarom Israël? Ik zie er het nut niet eens van in. Moet dit de regering van de wereld worden(NWO)? Op deze manier? Ha Ha Ha.

  5 likes
 6. Wat zijn we toch weer hypocriet Rusland annexeert de Krim ( bewoners wilde graag deel uit maken van Rusland) en de hele wereld boycot ze. En Israël kan doen wat het wil en ze worden zelfs gesteund. Zei die nog altijd misbruik maken van wat ze is overkomen in de oorlog, die bovendien door hun eigen volk is bedacht en gefinancierd. Het word tijd dat dit eens erkend gaat worden.

  3 likes
 7. Turkije heeft een deel van Cyprus bezet.
  Sterker nog de Turkmenen hebben heel Byzantium bezet.

  5 likes
  • Zo hebben wij Europeanen ook zo wat heel Amerika en Australië bezet en nog veeeel meer.

   Ik weet de haat jegens de Turken door velen groot is, wellicht komt dat ook om dat zij net zo succesvol waren als de Europeanen en de enigste grote bedreiging voor ons waren.

   Maar wij zijn beter toch 😉 oprecht, eerlijk en we vertellen altijd het hele verhaal toch.
   Althans wij zijn heel goed om ons zelf dat wijs te maken net zoals dat de Joodse zionisten dat doen.

   Deel van Cyprus is bezet klaar, daarmee is het hele verhaal verteld toch.
   We laten het gedeelte voor gemakshalve weg waar na de Coup in Griekenland de Griekse leger en Griekse burgers een ware genocide jegens de Turken aan het plegen waren in Cyprus, want dat verhaal past niet bij de 20e eeuw van Europa.

   wij zijn beter en de Joodse zionisten zijn het beste niemand kan de hun overtreffen.

   0 likes
 8. Juda heeft jarenlang oorlog gevoerd tegen Israël omdat de joden niet bij Israël wilden horen.

  En nu zou Israël een joodse staat moeten zijn.

  De joden zijn enkel geïnteresseerd in Groot-Israël… de heroprichting van Babylon. Precies de zelfde grenzen.

  4 likes
 9. De meeste oorlogen gaan eigenlijk over grondstoffen.

  3 likes
 10. I Trust Putin The Most

  Trump hoort bij die dievenstaat! Kijk maar naar de Golan op dit moment. Trump is een loopjongen van de zionisten in Israhell!

  2 likes
 11. Een land waar islam de plak zwaait moet vooral zwijgen…

  1 likes
 12. De hele aarde zou vrij moeten zijn van grenzen oorlogen
  En armoede er is genoeg voor ieder mens maar niet
  Voor hebzucht 80% van de landen zou je van kunnen
  Zeggen dat zijn dievenstaten we zouden eerst maar
  Eens kunnen kijken naar Europa dit werelddeel is de oorzaak
  Van veel ellende in Israel wonen 5miljoen Moslims deze
  Arabieren wonen daar al eeuwen vreemd dat zij niet zijn
  Verdreven en de palasteinen wel ?
  Ken de geschiedenis een medaille heeft twee Kanten
  En vertel eens waar de joden of zionisten Dan mogen
  Wonen?
  Israel is gegeven aan de 12stammen door de maker
  Van de wereld en dat is voor mij God.
  Israel is Geen dievenstaat .
  De naam jood betekend God liefhebben .
  Alle mensen die God liehebben zijn welcome in israel

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

cannabis

Israëlisch ziekenhuis onderzoekt effecten cannabis op coronavirus: ‘Zeer effectief’

In het Rambam-ziekenhuis in de Israëlische stad ...

professor

Ik had gelijk, zegt professor die voorspelde dat pandemie in 70 dagen vanzelf uitdooft

Een Israëlische professor beweerde begin april dat ...