Buitenland

Israël is een dievenstaat. Maleisische premier haalt hard uit

Help mee door deze informatie met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Maleisische premier Mahathir Mohamad heeft Israël een ‘dievenstaat’ genoemd. Hij zei dat Maleisië met ieder land goede betrekkingen heeft, behalve met Israël.

“We zijn niet tegen Joden, maar we kunnen Israël niet erkennen vanwege de bezetting van Palestina,” zei Mahathir tijdens een driedaags bezoek aan Pakistan.

“Je kunt niet andermans land afpakken en een staat vormen,” voegde hij toe. “Dan ben je een dievenstaat.”

Druk

De Amerikaanse president Donald Trump zei onlangs dat het tijd is om de Syrische Golanhoogten, die sinds 1967 worden bezet, te erkennen als Israëlisch grondgebied.

De Israëlische premier Netanyahu oefent al jaren druk uit op Washington om de Israëlische soevereiniteit op de Golanhoogten te erkennen.

Sinds deze maand spreekt het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken niet langer van de ‘door Israël bezette’ maar de ‘door Israël gecontroleerde’ Golanhoogten.

Grootschalig offensief

De Verenigde Naties benadrukken dat het gebied officieel van Syrië is.

In 1967 lanceerde Israël een grootschalig offensief waarbij het land een groot deel van de Golanhoogten innam en vier jaar later annexeerde.

Heroveren

In 1973 brak er opnieuw een oorlog uit, waarna de VN tussenbeide kwam. Het gevolg was een bufferzone in de Golanhoogten.

Syrië zei afgelopen maand het bezette gebied graag te willen heroveren op Israël.

[PressTV]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
29 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Eksegese
Eksegese
3 jaren geleden

Quote: je kunt niet andermans land afpakken en een staat en een staat vormen.

Helaas is dat de grondslag van elk land of staat. De wereld hangt dus aan elkaar van de dievenstaten. Alleen zijn we geneigd dat te vergeten of ontkennen. Het past niet zo in het ons opgedrongen wereldbeeld. Het is ontegenzeggelijk een bijzonder slim plan wat ons massaal zo verblindt.

obsidi
obsidi
3 jaren geleden

Turkije heeft een deel van Cyprus bezet.
Sterker nog de Turkmenen hebben heel Byzantium bezet.

Eelke Piers
Eelke Piers
3 jaren geleden

Onze Batavieren en Kanienefaten werden vermoord. De Angelen en Saksen naar Engeland verdreven, alleen de Friezen zijn thuis gebleven en werden door Holland ingepikt. De Franken uit Duitsland naar Frankrijk. De Hunnen uit de Balkan naar Duitsland enz. Allemaal dievenstaten

Elise
Elise
3 jaren geleden

Waarom Israël? Ik zie er het nut niet eens van in. Moet dit de regering van de wereld worden(NWO)? Op deze manier? Ha Ha Ha.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

29
0
We lezen graag je reactie!x