Homepagina » Financieel » Reaal regelt het niet allemaal: burger draait weer op voor bankfalen
Reaal regelt het niet allemaal: burger draait weer op voor bankfalen

Reaal regelt het niet allemaal: burger draait weer op voor bankfalen

De hardwerkende Nederlander mag gaan opdraaien voor het beleid van SNS. Volkskrant-columnist Jan Bennink vraagt zich af waarom we dit nog pikken.

Nadat de financiële instelling zich verslikte in giftig Spaans vastgoed is SNS een staatsbank geworden. De burgers – dus ook de ouderen, zieken en gehandicapten – draaien weer op voor de wanprestaties van een falend bestuur.

Volgens Bennink zitten de bestuurders en bankiers inmiddels languit in een Boeing 737 op weg naar een droomhuis aan de Rivièra.

Het bestuur zal niet gaan boeten voor de wandaden. Net als bij Fortis, ING, ABN Amro en alle andere banken waar de belastingbetaler voor moest bloeden verdwijnen de directeuren al schaterlachend van het toneel, aldus Bennink. Later zie je ze dan vaak weer opduiken in één of andere bestuursraad of een commissariaat.

Waarom pikken we dit nog?

De vraag is waarom de Nederlandse burger dit nog langer pikt. Bennink had verwacht dat de straten van Nederland zouden vollopen met boze mensen met spandoeken, woeste blikken en gebalde vuisten.

Er zou volgens hem een grote menigte voor het hoofdkantoor van SNS moeten staan. Het is echter doodstil op straat en iedereen probeert zijn eigen hachje te redden.

Waarom pikken we dit nog?

Iedereen probeert zijn baan te behouden om bijvoorbeeld het jaarsalaris van Gerard van Olphen, de nieuwe topman van SNS, te kunnen bekostigen. Van Olphen gaat per jaar 550.000 euro verdienen. Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem vindt de beloning ‘niet te hoog’.

Iedereen lijkt achterover te leunen in plaats van op te staan. Waarom pikken we dit nog langer?

Bron: Volkskrant.nl

Gerelateerd:

 Vond je deze informatie belangrijk? Klik dan hieronder om te delen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

85 reacties

 1. weet je, ik begin er best wel kwaad om te worden, bloed begint te koken, schuimbekkend schrijf ik dit bericht. En ik ben “aangesloten” bij de SNS.
  Ik hoorde laatst het bericht dat de FNV iets van 2 betalingen van 10 miljoen mis liep (als ik het goed gehoord heb) terwijl ieder ander die daar een lening oid heeft lopen gewoon moet blijven dokken??? Meten met 2 maten noemen ze zoiets?

  krijg zo mooi het bericht in mijn mailbox: Wat betekent dit voor u?
  Een nationalisatie heeft geen directe gevolgen voor u. Al uw producten lopen ongewijzigd door onder de afgesproken voorwaarden. U behoudt de dienstverlening zoals u van ons gewend bent.

  laat ze maar mooi met hun boeing naar de diepte van de zee zinken.

  0 likes
 2. Waarom pikken we dit nog langer?
  Tja, de Nederlanders zijn eigenlijke makke schapen tot groot genoegen van de Elite en Bankdieten. Eigenlijk zou er een volksopstand moeten komen.

  Ik moet telkens bijna overgeven als ik dat schaterlachend hoofd van Gerrit Zalm zie.
  Die heeft de boel ook verneukt. Denk nog maar eens terug aan de omzetting gulden/euro: 2,2!!

  0 likes
 3. Het is nog vuiler dan je weet en denk. Faillissement van DSB is ook nog steeds niet afgerond. Is voor de curatoren een lekker melkkoetje. Zolang iedereen maandelijks zijn rente en premies af moeten dragen gaat er maandelijks een bak geld in rond en zet het advocatenbureau al zijn advocaten en curatoren er op à 650 (?) per uur…….en zolang dat geld maar blijft binnenkomen zolang wordt het faillissement gerekt, aldus een handenwrijvende curator van DSB….

  0 likes
 4. Het uiteindelijke doel komt steeds dichterbij ! 1 wereldbank met 1 wereld munteenheid ! Waarom gaan Nederlanders de straat niet op ? Omdat we door de jaren heen dom weg in slaap zijn schommeld en in hoekjes gedreven zijn als kudde vee en slaven van deze maatschappij ! Vroeger waren burgers die probleem zaken aan het licht brachten praatjesmakers nu worden ze omschreven als oproerkraaiers ! De tijden zijn snel en drastisch veranderd ! Wij burgers zijn niets meer dan slaven voor de Elite en het regim uit Amerika die samen met Engeland te totale wereld en alle burgers aan het bestelen, bedonderen en aan het leegroven is ! Wij Nederlanders Slapen en willen niet eens echt horen wat er achter het toneel van de Elite afspeeld ! Als je bepaalde dingen bij een doorgaande burger probeerd uit te leggen dan willen ze er helemaal niets van weten en verschuilen zich achter hun dagelijkse drukke bezigheden ! Niemand durft in het licht te kijken en mensen blijven liever in hun schulpje zitten waar ze denken veilig te zijn ! De Nederlandse staat heeft langzaam haar burgers geestelijk opgesloten en verstomd voor de werkelijkheid ! Burgers van Nederland Laat u niet opsluiten hiervoor er is werkelijk genoeg geld voor iedereen op deze wereld ! We worden bestolen en misbruikt ! 2013 en 2014 zijn en worden de jaren van het Licht en ook alle blinde burgers zullen het licht gaan zien ! Stap uit het duister de aankomende 2 jaar worden de belangrijkste in de geschiedenis van de mensheid !!! Zorg dat u wakker word en snel, voordat u de rest van u verdere leven en die van uw nakomelingen als slaven zullen zijn met verschrikkelijke gevolgen hieruit ! Burgers over de hele Wereld word Wakker !!! We worden bestolen en bedonderd door de Elite !!!
  Mvg,
  Mr. X

  0 likes
 5. Mompelt iets over Frankrijk 17 nog wat en een guillotine.

  0 likes
 6. Ja, en we vragen ons af hoelang we dit allemaal nog pikken. Wat mij betreft halen ze die Boeing neer (zonde van het vliegtuig overigens). Dit zijn de criminelen van de samenleving. Mede mogelijk gemaakt door Rutte. Ik wacht op een revolutie, wordt hier schijtziek van

  0 likes
 7. Het grapje kost de belastingbetaler gemiddeld 278,- EUR per persoon.

  http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1322918#00:00:55

  En elke keer het zelfde smoesje: anders had het ‘ons’ meer gekost of alle andere banken zouden ook in de problemen zijn gekomen.

  0 likes
 8. Ik ben er klaar voor alleen alle mensen die im aanspreek over zulke zaken zeggen allemaal (wat wou je er aan doen dan )alleen helemaal niks met zijn allen en wij bepalen het toneel van oranje

  0 likes
 9. Ik vind het ook ontzettend ongeloofelijk dat het volk het gewoon weer toelat. We kunnen gaan protesteren maar dat is misschien wat de politiestaat juist wilt. Ik vind dat we eerder de burgerlijke ongehoorzaamheid toe moeten passen. Genoeg is genoeg! Weg uit de banken, weg uit de belastingen en weg uit deze vuile monetaire systeem die ons naar de hel wilt sturen. (en ook de kinderen uit de scholen halen waar ze alleen maar leren om diezelfde robots te worden die ook wij zijn geworden). Break the vicious circle!

  0 likes
 10. Reaal regelt het echt allemaal… voor zichzelf!

  0 likes
 11. Tja waarom pikken de Nederlanders dit…goeie vraag..sorry dat ik het zo bewoordelijkt maar ‘t is een laf slaapvolk geworden,zijn allemaal haast allemaal onder de controle van de staat, als je iets doet of ergens tegen opstaat krijg je al direkt te horen dat je aan burgelijke ongehoorzaamheid lijdt, je moet je gedragen en niet je mond opendoen en ondertussen zo na jaren is dat erin geslopen bij de Nederlanders..ja knikken en doorgaan, je eigen flink laten naaien ondertussen maar dat geeft niet, ik moet aan me ouwe dag denken, stel je voor zeg. Niemand durft meer wat te doen, als er enkele zijn en ze willen en vragen support bij anderen dan draait het overgrote deel weg..bang..bang voor hun hachie en dus sta je alleen met misschien nog een paar anderen om naar het binnenhof te stappen en word je uitgelachen en natuurlijk totaal niet serieus genomen. En langzaam gaat dat maar door en worden ze geleeft en oja..ik vind wel dat en vind dit ervan..ja met de mond en daar blijft het bij. De vlam is eruit, het lontje is op net zoals bij mensen die opsterven liggen en dat zal waarschijnlijk altijd wel zo blijven, niemand durft iedereen is bang, gelukkig ben ik al vele en vele jaren weg uit Nederland maar vreet me eigen er wel vaak aan op dat het zo’n watjesvolk is geworden, ik vraag me af of iedereen nog wel gelukkig is ermee in Nederland of denken ze dat ze gelukkig zijn omdat ze dat ook voorgehouden word. Iedereen voor zich…this net een wandelend slaaptabletje…welterusten Nederland en vooral niet wakker worden!!

  0 likes
 12. Waarom we dit nog pikken? We stemmen zelf steeds opnieuw op partijen die dit doen of toestaan. Om beurten mogen CDA, PvdA, VVD en D66 dit soort dingen van ons doen.

  (Met ‘we’ bedoel ik wij, de stemmers in het algemeen. Zelf laat ik mij niet door deze partijen vertegenwoordigen.)

  0 likes
 13. Dag J. Selten.

  Waarom bent u dan in godsnaam nog aangesloten bij de SNS???

  Ga naar de Triodos Bank of haal je centen helemaal van de bank. Alleen zo verander je het systeem.

  0 likes
 14. Ja ik heb ook de SNS bank,maar binnen 3 tot 6 maanden komt er een aankondiging over Nesara.dit gaat absuluut door,er is geen terug keer mogelijk.

  0 likes
 15. Het is niet alleen het management van SNS dat faalde. De Nederlandse bank, de toezichthouders en vooral de politiek is zwaar tekort geschoten. Deze bank stond al sinds 2008 op knallen. Je zou verwachten dat er na 2009 een verscherpt toezicht zou komen: zeker op de systeembanken zoals men SNS omschrijft. In 2011 is er nog een stresstest gehouden en was er voor SNS geen vuiltje aan de lucht. Petje af voor onze regering: u bent eigenaar van twee van de vier grootste private banken in Nederland. Nu kan de kiezer zien tot wat voor communistische taferelen het liberaal beleid geleid heeft. En van Gerard van Olphen valt weinig goeds te verwachten. Hij was buiten Achmea ook al aan het werk voor ABN Amro en verrassend genoeg ook voor SNS Reaal. Dus je zou toch zeggen dat deze reddende banken engel al eerder signalen had kunnen afgeven hoe slecht het er bij beide banken voor stond?
  Met naald en draad worden onze lippen genaaid terwijl ze onze portemonnee aan het rollen zijn. Hier wordt niet gegraaid maar genaaid!

  0 likes
 16. bennink,de mensen moeten iemand hebben die het voortouw neemt en zolang die niet opstaat,blijft de bevolking zitten.
  als schapen naar de slachtbank.
  ik hoop dat het eenkeer van komt dat er niet gedoogd wordt.
  ik doe mee.

  0 likes
 17. Ik ben ook zóó pissig want iid de stomme nederlander draaid er weer voor op.
  En het tuig vult lekker z,n zakken en vertrekt met de noorden zon.
  Maar WAT zouden we kunnen doen.geen huur betalen ,zorgen dat er geen ene euro meer op de banken staat?
  vertel het me.
  Want dit kan idd echt niet meer.
  Afz,iemand die niets meer kan en wil in leveren

  0 likes
 18. Is deze bank al eerder zo gegaan ? dan snap ik niet dat dit weer zo kan zijn ? en dat de mensen hier voor op moeten draaien hebben ze hun geld toen terug gehad ?

  0 likes
 19. [quote name=”J. Selten”]weet je, ik begin er best wel kwaad om te worden, bloed begint te koken, schuimbekkend schrijf ik dit bericht. En ik ben “aangesloten” bij de SNS.
  Ik hoorde laatst het bericht dat de FNV iets van 2 betalingen van 10 miljoen mis liep (als ik het goed gehoord heb) terwijl ieder ander die daar een lening oid heeft lopen gewoon moet blijven dokken??? Meten met 2 maten noemen ze zoiets?

  krijg zo mooi het bericht in mijn mailbox: Wat betekent dit voor u?
  Een nationalisatie heeft geen directe gevolgen voor u. Al uw producten lopen ongewijzigd door onder de afgesproken voorwaarden. U behoudt de dienstverlening zoals u van ons gewend bent.

  laat ze maar mooi met hun boeing naar de diepte van de zee zinken.[/quote]
  Ach ik ben op en top socialist. Dus nationalisatie is geen vies woord voor mij. Ik erger me wel groen en geel aan bonussen/salariering van de top. Maar ik begrijp je frustratie heel goed. Wanneer gaan we nu echt eens sw barricades op? Doet me denken aan mn punktijd (Amd/DH)

  0 likes
 20. ASN is ook van SNS. Lekker duurzaam bankieren.

  0 likes
 21. Het rare is dat er over een paar jaar een hoge politicus waarschijnlijk in het bestuur zit bij SNS. Denk maar even aan Zalm bij ABN-Amro. Zelfde grapje. Doorgestoken kaart?!

  0 likes
 22. waarom pikken we het nog? omdat we als collectief falen als het om waardigheid gaat. Die hebben ze ons afgenomen en die hebben we ons laten afnemen. Zo heeft een ieder zijn eigen kleine belangetje om toch een huis te kopen, of om weer in de auto te stappen of weer een abonementje op de tv te nemen.
  We gaan naar de haaien en staan er gewoon naar te kijken. Alleen een wonder of een ramp zou ons kunnen redden, maar ik vrees het ergste.

  0 likes
 23. tja ik pik dit ook en om eerlijk te zijn intersseert het me ook niet zoveel meer ik lees er wel over maar dat komt omdat alleen het nieuws volg via internet……….ik kijk geen tv mijn nieuws haal ik van dit soort sites

  ik vind eigenlijks dat het nog veel buitenspooriger moet worden bijv dat iedereen zijn maand salaris moet inleveren (wellicht dat er dan een beweging komt) en zelfs dat kan me nog weinig interseren als ik maar kan vreten en drinken desnoods ga ik jagen,ik weet dat dit fucking egoistisch klinkt maar door kalm met dingen om te gaan heb ik een beter leven dan me telkens te ergeren

  ik vind het leven te kort om me telkens te gaan ergeren aan een ander terwijl ik net zo goed iets leuks voor mezelf had kunnen doen………..ik denk dat ik wel zou meelopen me een beweging maar ik ga zelf niet beginnen ik leef en het voelt goed

  0 likes
 24. Waarom mensen niet in opstand komen ??
  Ja ik wil graag in opstan komen al langer dan vandaag ben zelf werkzaam in de haven en heb al menige staking meegemaakt! Wat de mensen denk ik tegen houd om ‘aansprakelijk gesteld te worden voor de zogenaamde geleden schade door de opstand’ En dan zouden ze mensen zoeken die de oproer beginnen met alle gevolgen van dien MAAR ik heb niet zoveel verstand van de juridische kant hiervan ik denk dat als er een gewillige advokaat deze zaak nader bestudeerd er wel eens een doorbraak kan zijn in de angst hiervoor namelijk het volgende:
  -De reden dat wij in opstand willen en MOETEN komen is dat wij hollanders door zware mistanden van de bankiers en politieke bewindvoerders wij allemaal in een hoekje gedrukt worden door ons ervoor op te laten draaien laten we het eens omdraaien als wij een revolutie opstarten claimen zij schade hierdoor te lijden maar wij zijn juist diegene die schade lijden door hun wandaden en absurt hoge lonen en bonussen !

  Dit is mijnsinziens wel haalbaar mits dit juridisch uitgezocht word en als zo een jur. onderzoek voor het volk positief uitpakt dan zou er wel eens een hele andere wind kunnen gaan waaien in ons kikkerland!!

  Ik heb zelf hier de middelen niet voor ik ben zo en zo nog 2 jaar als slaaf verbonden ivm fincien die ik aan het inlossen ben maar ben het wanbeleid in dit land al jaren spoeg en dan ook spoegzat !

  Als er in de haven gestaakt word is dat bijna altijd als er een vakbond achterstaat dan ben je verzekerd van een deel van je inkomen en ben je ingedekt tegen vervolging wegens die schade die het bedrijfsleven hiervan ondervind ik hoop dat julie mijn verhaal snappen en hoop oprecht dat er een gewillige advokaat meeleest of in ieder geval iemand die wel de middlen heeft om zo een onderzoek in gang te zetten.

  Grtz Eddy

  0 likes
 25. [quote name=”Abel”]ASN is ook van SNS. Lekker duurzaam bankieren.[/quote]
  SNS is (enige) aandeelhouder.

  “[ASN Bank is] een zelfstandig opererende bank met een eigen bankvergunning, eigen beleid en een eigen statutaire directie.”

  0 likes
 26. Dat krijg je met corrupte joodse bankiers en politici. Dit geeft al aan hoe de nederlandse regering aan ons denkt. we zijn vroeger gewaarschuwd maar dat mocht niet baten. democratie is eigenlijk dictatie.

  0 likes
 27. Waarom pikken we dit nog langer?

  – Omdat we allemaal met onze dikke kont op de bank blijven hangen om te kunnen kijken naar onze zombievision

  0 likes
 28. Waarom wij dit nog pikken?, omdat we in een zwaar corrupte samenleving zijn beland en omdat er een te grote kloof tussen arm en rijk is, er wonen hier in nederland gewoon teveel rijke mensen, en die willen dit maar al te graag zo houden, dat zijn dus de mensen die op de poppenkast partijen stemmen, die mensen zijn wakker genoeg, om een bank als sns weer een doorstart te laten maken. Het is niet de wakkere onderlaag die hier stemt, nederland heeft gewoon teveel bureaucratie en ambtenaren die nog niet eens weten wat werken is, en veel teveel betaald krijgen om het falende systeem in stand te houden, het is 1 grote puinbak in nederland en het gaat zo langzamerhand toch ook wel eens tijd worden dat een ieder verantwoording voor zichzelf gaat nemen en boycot alles wat er maar te boycoten valt, stop met consumeren en ga voor jezelf zorgen, informeer jezelf, deze columnist kan ook beter een andere baan zoeken, en zo betrouwbaar ben je nou ook weer niet als je voor de Van Thillo PERSGROEP MAFFIA werkt.
  Wat krijgt deze columnist eigenlijk betaald om deze onzin te verkondigen. Wil je echt wat veranderen voor jezelf, pak je fiets rij een groot duits bos in en kom nooit meer terug, of blijf gewoon in nederland wonen, en vertrouw niemand en doe alles voor jezelf en laat een ander maar piep vallen.

  Maar dit was zeker teveel moeite voor Jan Bennink om te onderzoeken.

  Met vriendelijke groet, martin

  0 likes
 29. Waarom pikken we dit nog?
  Omdat er geen WE meer bestaat. Met name de media hebben de afgelopen jaren met succes de verschillende groepen van de samenleving tegen elkaar opgezet. Niet alleen bij financiele zaken maar ook bij andere onderwerpen. Het gevolg is dat er geen cohesie meer is in de samenleving. Daarnaast zijn stelselmatig alle programma’s met enige diepagang verwijderd op televisie en radio, zodat zelf nadenken bij velen pijn doet. Mopperen op sociale media, is nu het nieuwe demonstreren, alsof dat helpt.Kom, niet zeuren gewoon gezellig met zijn allen als schaapjes naar de slachtbank. Gelukkig zijn de meesten verdoofd.

  0 likes
 30. laat omvallen die banken!

  0 likes
 31. Ik zie al die reacties van mensen die zelf ook bij de SNS of ING of ABN zitten en eerlijk gezegd hebben jullie wat mij betreft geen recht van spreken aangezien jullie het systeem in stand houden.

  De tijd van schande roepen is voorbij. Het is nu tijd voor actie en daar hoeven we niet voor te demonstreren. Het enige dat je hoeft te doen is overstappen van bank naar bv de Triodos, Blije Bank of gewoon je geld van de bank halen. En geen argumenten van als alleen ik het doe heeft het geen zin. Een betere wereld begint bij jezelf. Dit simpele actie is het begin. Steeds meer en meer mensen zullen dit doen omdat ze kots en kotsmisselijk zijn van die Too Big Too Fail banken. En als dat gebeurt moeten ze ze op een gegeven moment wel laten vallen. En dan zitten wij allemaal bij banken die wel een shit geven om de wereld en eerlijk(er) bankieren.

  Peace!

  0 likes
 32. We zijn al decenia lang gebrainwashed en onder de medicijnen. Ons energie gehaalte om iets te doen is te laag. En we zijn bang om onze baan te verliezen.

  0 likes
 33. [quote name=”Peter Wijnen”]laat omvallen die banken![/quote]

  Zeker!!! De IJslanders zijn er ook weer bovenop gekomen.

  0 likes
 34. Omdat de mensheid langzaam gedéscendeerd is naar Homo Slapiëns…

  0 likes
 35. [quote name=”carla”]Ik ben ook zóó pissig want iid de stomme nederlander draaid er weer voor op.
  En het tuig vult lekker z,n zakken en vertrekt met de noorden zon.
  Maar WAT zouden we kunnen doen.geen huur betalen ,zorgen dat er geen ene euro meer op de banken staat?
  vertel het me.
  Want dit kan idd echt niet meer.
  Afz,iemand die niets meer kan en wil in leveren[/quote]

  Pissig worden helpt niks @Carla…

  Gewoon heel simpel… al het geld van de bank halen, stop het in een ouwe sok en als er iets betaald moet worden… gewoon overmaken…
  Of… nog een remedie,… met z’n allen “gezellig” in een hutje op de hei.

  0 likes
 36. De nieuwe bestuurder gaat €550.000 verdienen, en dit terwijl nieuwe bestuurders niet meer dan de balkenendenorm mogen krijgen! Ze moesten alles boven de balkenendenorm met 100% gaan belasten!

  0 likes
 37. Politiek, rechterlijke macht, managers en overheid is een grote kliek uitzuigers. Halfzachte politiek correcte roze rode lieve nederlandertjes staan tolerant tegen alles wat verrot is. Ze leven van geleend geld in geleende tijd. Inzake werkelijke problematiek haken ze af. Op straat zijn de bontkraagjes met haatoogjes de baas. Werkvloer word overgenomen door moelanders. Nog steeds hebben ze het niet in de gaten. Goed zo. Braaf zijn ze. Nu is het slechts afwachten tot ze gered gaan worden door de ufoos en de profeten van de fotonengordels en dergelijke. Of een vakbond. Steek nog een blow op. Neem nog een pil. Zwaai zwaai, baai baai, daai daai! Leuke sociale intelligente gevoelige politiekcorrecte nederlandertjes. Doe ze de groeten daar in de vijfde dimensie.

  0 likes
 38. Is iemand al de ironie van het stuk opgevallen? De schrijver vindt zichzelf dus ook medeschuldig aan het nietsdoen. Hij geeft ook geen antwoord op zijn eigen vraag: waarom pik ik dit nog langer? waarom sta ik niet met een riek en een fakkel op straat? De kennis en het geloof zijn er niet dat er ook iets anders mogelijk is dan dit systeem. Het is gewoon angst, voor het onbekende en om kwijt te raken wat je hebt.

  0 likes
 39. Het is het niet willen maar gewoonweg niet kunnen.
  We zijn zo ingepeperd dat we aan onze baan denken (of gezin).
  Ik zou graag willen maar kan gewoonweg niet.
  Heb geen vervoer en ov is te duur.
  Ben al blij om hier te lezen dat er meer zijn die zo denken.

  STOP DE STAAT MET HUN UITBUITINGSGELAAT!!

  0 likes
 40. Bank falliet? pech! De mensen zijn hun spaargeld kwijt maarrrrrrrrrr hebben ook geen hypotheek meer, hun huis is vrij.

  0 likes
 41. Omdat we schapen zijn die alleen nog kunnen blaten

  0 likes
 42. De gewone werkman/vrouw is al jaren de Sjaak. Want wij dachten dat de overheid ons een handje hielp met belastingteruggaaf op betaalde hypotheekrente. Maar in werkelijkheid subsidieert de overheid de banken en de vastgoedsector. Die vragen een te hoge rente op een veel te hoge huizenprijs en ze dwingen ons de kinderen in de dagopvang te doen en allemaal uit werken te gaan om de maandlasten op te hoesten. Hypotheekrente aftrek en huursubsidie zijn een sigaar uit eigen doos alleen krijgen wij die sigaar niet: wij zijn de sigaar!

  Laten we eens lekker back to basics gaan en het volgende afspreken: een bank is weer een nutsinstelling zonder aandeelhouders (SNS was vroeger de Nutsspaarbank) waar wij spaargeld heen brengen waar we rente voor krijgen en die bank leent dat geld (en niet méér) uit aan ondernemers en huizenkopers die verstandige aankopen doen. Wij sparen weer eerst minimaal twee derde van de prijs voor een huis bij elkaar (ja dat kan want die idiote prijzen zijn dan verleden tijd) We doen niet meer aan hypotheekrente aftrek en huursubsidie en we betalen niet langer huurwaardeforfait, OZB, overdrachtsbelasting, vermogensrendementsheffing etc.

  Dan kunnen er tienduizend belastingambtenaren zinvol werk gaan doen. De huren zakken met de huizenprijzen mee. Bankdirecteur wordt dan weer een respectabel beroep en de tijd dat ze de winsten op ons geld in eigen zak staken (vet salaris en bonus) en ze de verliezen terugvoerden aan het publiek (banken redden met belastinggeld) zijn dan eindelijk voorbij. Wordt alles weer betaalbaar en overzichtelijk. Of is het niet zo simpel?

  0 likes
 43. Het is graaien wat er nog te graaien valt. De bestuurderselite denkt ver te komen met hun nepgeld. Ze denken hun schaapjes op het droge te hebben. Ze verwachten van harte welkom geheten te worden in hun nieuwe bestemming. Ik denk dat ze daar een klap voor hun smoel gaan krijgen en dat alles ze afgepakt wordt en dat ze dan rap weg moeten wezen.

  0 likes
 44. we pikken dit omdat we schapen zjn, baaaaa!

  0 likes
 45. Stel dat ik hier op dit forum schrijf dat al de centen via de voordeur in Griekenland binnen komen om vervolgens via de Griekse achterdeur, richting US te verdwijnen.

  Schrijf ik dan domme dingen ?
  Volkomen nonsens ?
  Of,
  zijn we men z’n alle te stom om de waarheid onder ogen te ( willen ) zien ?

  Ik weet het niet
  U mag het zelf invullen.

  Veel wijsheid

  0 likes
 46. Niks doen is geen optie meer, ik vraag iedereen die dit leest 5 minuten van jullie tijd. Stuur een mailtje aan alle politieke partijen in Nederland. Vertel dat je niet wilt betalen voor SNS.

  Voorbeeld email die je kunt gebruiken:
  ——————————
  “Geachten volksvertegenwoordigers,

  SNS heeft grote fouten gemaakt en ik vind het niet terecht dat deze rekening bij ons het volk wordt neergelegd. Ik zou willen voorstellen eens te kijken naar IJsland en hoe ze daar met de crisis zijn omgegaan. Ik ben niet meer bereid om banken en ander graaiers te onderhouden. Het mag duidelijk zijn dat het woord volksvertegenwoordiger betekent dat u het volk niet de groten bedrijven vertegenwoordigd. Ik hoop dat vele met mij jullie hierop zullen wijzen.
  Hoogachtend
  Het Nederlandse Volk”
  ———————————-
  Het is tijd dat we in actie komen en onze stem laten horen, stuur deze email naar Den Haag. De grote schoonmaak, IJsland heeft laten zien dat het ook ander kan. Genoeg is genoeg, tot hier en niet verder.

  0 likes
 47. Ojee, gaan we weer zeg… de banken hebben het weer gedaan… *zucht*

  Hoevaak wordt dit verhaaltje nog herhaald?

  0 likes
 48. KIELHALEN!!!

  0 likes
 49. [quote name=”charlino”]Tja waarom pikken de Nederlanders dit…goeie vraag..sorry dat ik het zo bewoordelijkt maar ‘t is een laf slaapvolk geworden,zijn allemaal haast allemaal onder de controle van de staat, als je iets doet of ergens tegen opstaat krijg je al direkt te horen dat je aan burgelijke ongehoorzaamheid lijdt, je moet je gedragen en niet je mond opendoen en ondertussen zo na jaren is dat erin geslopen bij de Nederlanders..ja knikken en doorgaan, je eigen flink laten naaien ondertussen maar dat geeft niet, ik moet aan me ouwe dag denken, stel je voor zeg. Niemand durft meer wat te doen, als er enkele zijn en ze willen en vragen support bij anderen dan draait het overgrote deel weg..bang..bang voor hun hachie en dus sta je alleen met misschien nog een paar anderen om naar het binnenhof te stappen en word je uitgelachen en natuurlijk totaal niet serieus genomen. En langzaam gaat dat maar door en worden ze geleeft en oja..ik vind wel dat en vind dit ervan..ja met de mond en daar blijft het bij. De vlam is eruit, het lontje is op net zoals bij mensen die opsterven liggen en dat zal waarschijnlijk altijd wel zo blijven, niemand durft iedereen is bang, gelukkig ben ik al vele en vele jaren weg uit Nederland maar vreet me eigen er wel vaak aan op dat het zo’n watjesvolk is geworden, ik vraag me af of iedereen nog wel gelukkig is ermee in Nederland of denken ze dat ze gelukkig zijn omdat ze dat ook voorgehouden word. Iedereen voor zich…this net een wandelend slaaptabletje…welterusten Nederland en vooral niet wakker
  worden!![/quote]
  ik ben ‘t helemaal met je eens!!
  bewuste Mind control!! zielig en diep treurig.

  0 likes
 50. [quote name=”Frank”]Bank falliet? pech! De mensen zijn hun spaargeld kwijt maarrrrrrrrrr hebben ook geen hypotheek meer, hun huis is vrij.[/quote]
  Ik dacht het niet Frank. Kijk maar naar de klanten van de Dirk Scheringa Bank. Dirk is weg met 700.000.000 eurootjes en zijn klantjes betalen nu aan de curator volgens hetzelfde DSB wurgprincipe. Ome Gerrit Zalm zag het en zij dat het goed was.

  0 likes
 51. [quote name=”Said”]we pikken dit omdat we schapen zjn, baaaaa![/quote]
  Het wordt niet gepikt. RTLnieuws melde namelijk dat de politiek er alles aan doet, om de directeuren die dit wanbeleid voerden, strafvervolging aan te wrijven.Het bankentuig!!De Bank, het enige bedrijf wat nooit failliet kan gaan.

  0 likes
 52. Er is maar een oplossing,alle verantwoordelijke bankmensen arresteren,deze BV nederlandregering afzetten en een nieuwe grondwet waarin we oa de goudstandaard weer invoeren.(in 1972 is ook in ver-nederland fractional banking ingevoerd(het criminele bankbeleid v/d federal reserve)
  En waarom wordt er nooit gesproken over hoe superdemocratisch IJsland dit alles heeft geregeld?De MSM schrijven hier nadenoeg niets over!
  Nu heeft zelfs het IMF toegegeven dat alle bezuinigingen averechts werk(t)en.
  Maar als dit makke schapenland niet in opstand komt,zijn we straks letterlijk amerikaans grondgebied.(officieus zijn we dat al)

  0 likes
 53. Kijk maar eens op You Tube naar Zeitgeist. Daar wordt uitgelegd hoe het werkt…aanrader !!

  0 likes
 54. [quote name=”Frank”]Bank falliet? pech! De mensen zijn hun spaargeld kwijt maarrrrrrrrrr hebben ook geen hypotheek meer, hun huis is vrij.[/quote]
  nee je hypotheek gaat gewoon dan naar de staat

  0 likes
 55. Beste mede Nederlanders.

  Volgens een arts waarbij ik momenteel in behandeling ben, is een van de redenen waarom wij dit alles maar als makke schapen nemen het gebruik van fluor.

  0 likes
 56. [quote name=”mister diamond”]tja ik pik dit ook en om eerlijk te zijn intersseert het me ook niet zoveel meer ik lees er wel over maar dat komt omdat alleen het nieuws volg via internet……….ik kijk geen tv mijn nieuws haal ik van dit soort sites

  ik vind eigenlijks dat het nog veel buitenspooriger moet worden bijv dat iedereen zijn maand salaris moet inleveren (wellicht dat er dan een beweging komt) en zelfs dat kan me nog weinig interseren als ik maar kan vreten en drinken desnoods ga ik jagen,ik weet dat dit fucking egoistisch klinkt maar door kalm met dingen om te gaan heb ik een beter leven dan me telkens te ergeren

  ik vind het leven te kort om me telkens te gaan ergeren aan een ander terwijl ik net zo goed iets leuks voor mezelf had kunnen doen………..ik denk dat ik wel zou meelopen me een beweging maar ik ga zelf niet beginnen ik leef en het voelt goed[/quote]
  Durf je dit ook te zeggen tegen die alleenstaande mevrouw of meneer die in een rolstoel of rollator gekluisterd is in aan hun woning met gekort inkomen? Ze zijn voor het grote publiek onzichtbaar en bang. Waar is je hart?

  0 likes
 57. Tot nu toe ben ik maar één ding tegen gekomen met een element van daadwerkelijk actie ondernemen, al is het symbolisch.

  De oproepvan Jelle Brandt Corstius om van Keulen te vragen zijn bonus in te leveren: http://www.jellebc.nl/geef-terug/

  0 likes
 58. @odette ja dat ik durf wel te zeggen ja en hard ook,sterker nog ik heb dit soort dingen al tegen mensen gezegd……….sommigen worden boos en das maar goed ook alles maar klakkeloos aan nemen is ook niet goed (ik hoop dat dit ze in beweging zet)maar bij mij is het lontje op als je dit soort dingen gaat zeggen verklaren je ze voor gek

  mij reputatie is al niet te best omdat ik er ook van overtuigd ben dat ik een ufo heb gezien wat ik aan iedereen rond vertel omdat ik vind dat de waarheid naar boven moet,maar de meesten denken dat ik niet spoor en das geen leuk gevoel

  ik kan alleen met dit soort dingen om gaan door kalm te blijven en me proberen er zo min mogelijk aan te ergeren en de fakkel door dit soort dingen te zeggen over te dragen aan iemand wie nog wel een lontje heeft…………wellicht jij?

  0 likes
 59. [quote name=”Gerard Heijnen”]Kijk maar eens op You Tube naar Zeitgeist. Daar wordt uitgelegd hoe het werkt…aanrader !![/quote]

  Ja idd, en w8 nog even op m’n geld dan kan ik dvd’s branden en ronddelen in mijn stad voor gratis… Hoop dat er meer mensen zich bewust gaan opstellen en vragen gaan stellen tegenover dit soort grote corporaties, waardoor ze getriggerd zijn om zelf te onderzoeken en dat er meer mensen mogen ontwaken uit deze nachtmerrie’s

  0 likes
 60. Nederland a.k.a Zombieland

  0 likes
 61. Tipje? Met demonstratieborden een demonstratie houden voor de plaatselijke vestiging van je bank… Kijken hoe snel je wordt weggejaagd door de politie/ME/Personeel van de bank…

  0 likes
 62. citaat : Iedereen lijkt achterover te leunen in plaats van op te staan. Waarom pikken we dit nog langer?

  Antwoord : Mensen hebben nog geen problemen ondervonden, meer is het niet .

  Mochten er problemen komen dan huren ze samen eerst een advocaat in , dat lijkt wat beschaafder dan samen te protesteren bij het hoofdkantoor op de stoep.

  Ik heb een goed antwoord op deze ontwikkelingen , heb het al eens aangekaart en is beter dan alle tot nu toe aangehaalde oplossingen , zet je geld bij de overheid neer , zo bepaal jij zelf via de stembuis wie jouw geld mag gebruiken en dat tegen rente om dingen 1 op 1 voor elkaar te krijgen zonder extra verdiensten of verstrekken van duren leningen aan de burger, sociale gelijkheid als de cohesie is het oogmerk wat voorop staat. Voordeel : geen geld meer hoeven bijmaken, omdat vanzelf het adagium daagt : is de pot op dan doen we het maar zonder . Geen moeilijke dingen bij de oerheid en burger , alles doen ze voor u en uw naaste.

  0 likes
 63. sniper inzetten om al die bankdirecteuren één voor één om te leggen, ze zullen wel eens nadenken dan

  0 likes
 64. Wat ik overal mis in de informatie op internet

  Wie kan mij informeren over:
  Hoeveel klanten heeft / had SNS ?
  Welk bedrag van particuliere spaarders stond/ staat er bij SNS ?

  0 likes
 65. Hiep hiep hoera voor deze columnist! Eindelijk iemand die de waarheid durft te spreken! Ik sluit me helemaal bij het verhaal aan. Het wordt de hoogste tijd dat Nerderland wakker wordt! Want als dit zo doorgaat wordt dit land een derde wereld land. Ik zou een ieder willen aanraden op zoek te gaan naar de echte waarheid. Want er is buitenaards leven. Er zijn hele mooie niet vervuilende nieuwe technologieën, die bij onze overheden bekend zijn. Alleen door de olie van Shell en de Gasunie wordt het de aarde en ons onthouden. Zo wordt kunstmatig de honger en armoede in stand gehouden. Want er hoeft geen honger en armoede te zijn. Het is de Bilderberggroep, die ons moedwillig arm houdt. De crisis is dus door de allerrijksten in het leven geroepen om ons, burgers in bedwang te houden zodat we ons niet geestelijk kunnen gaan ontwikkelen. Wij mogen niet onze eigen souvereiniteit claimen. Dat mag alleen het koninklijk huis. Dus nogmaals burgers van Nederland, wordt wakker en kom voor je rechten op. Niemand anders doet het voor je. Wij zijn de 99 procent, die het kunnen stoppen!

  0 likes
 66. [quote name=”mister diamond”]@odette ja dat ik durf wel te zeggen ja en hard ook,sterker nog ik heb dit soort dingen al tegen mensen gezegd……….sommigen worden boos en das maar goed ook alles maar klakkeloos aan nemen is ook niet goed (ik hoop dat dit ze in beweging zet)maar bij mij is het lontje op als je dit soort dingen gaat zeggen verklaren je ze voor gek

  mij reputatie is al niet te best omdat ik er ook van overtuigd ben dat ik een ufo heb gezien wat ik aan iedereen rond vertel omdat ik vind dat de waarheid naar boven moet,maar de meesten denken dat ik niet spoor en das geen leuk gevoel

  ik kan alleen met dit soort dingen om gaan door kalm te blijven en me proberen er zo min mogelijk aan te ergeren en de fakkel door dit soort dingen te zeggen over te dragen aan iemand wie nog wel een lontje heeft…………wellicht jij?[/quote]
  Je bent ergens anders bang voor, dat is duidelijk. Dat iedereen jou voor gek verklaard omdat jij ufo’s hebt gezien kan ik niet in deze context plaatsen. Ik ook heb ze gezien, maar wat heeft dat met dit onderwerp te maken? Ik vroeg alleen, waar is je hart? En dat lontje met die bom, ach dat heb ik lang geleden
  vervangen door daadwerkelijk deze mensen bij te staan in de praktijk. God behoede dat je met deze instelling die je nu handteert morgen niet in een rolstoel beland. Ik wens je inzicht.

  0 likes
 67. We kunnen hier allemaal vrij van zijn, sterker nog: WE ZIJN VRIJ!!
  Zoals M deze link aleens heeft doorgegeven in draadje, Beatrix treed af, reactie 36, plaats ik hem hier nog eens:

  Google: The One People’s Public Trust
  http://peoplestrust1776.org/<

  0 likes

 68. [quote name=”Redice”]sniper inzetten om al die bankdirecteuren één voor één om te leggen, ze zullen wel eens nadenken dan[/quote]

  idd killem with there own supply haha

  0 likes
 69. Zijn we allemaal Blind ???
  Ons gehele belastingstelsel is er enkel en alleen opgericht om burgers te beroven, bestelen en bedonderen ! Zodra iemand z’n loonafschrift ontvangt betalen we alreeds gemiddeld 42% belasting ! Vervolgens van iedere euro waarover al belasting is betaald moet er nog belasting betaald als je iets met je geld wil kopen ! Dit betekend dat wij burgers de belasting moeten betalen voor winkelieren, grote bedrijven en maatschappijen ! Gemiddeld betalen 54% belasting voor alles en nogwat aan de staat en haar Elite ! Voorbeeld: wegenbelasting kan makkelijk veel goedkopen als ze dit verdelen over iedere nederlandse burger ! Iemand die op de stoep of straat loopt of fietst maakt ook gebruik van deze weg en dit heeft de staat ook geld gekost ! Uitstoot van bepaalde uitlaatgassen heeft totaal NIETS met de bouw van een weg te maken, maar we worden hier wel hoger op aangeslagen ! Iedere burger zal gemiddeld 40,- euro per maand moeten betalen met of zonder auto ! Dat = gemiddeld 40 X 15 miljoen per maand inkomsten voor de staat ! reken maar uit is meer dan voldoende ! Vervolgens moeten wij iedere keer opdraaien voor wandaden van grote maatschappijen !??? Ze klote maar wat aan en komen er ongestraft mee weg ! Het kost de staat miljarden en nu ook weer met de SNS. Laat hiervoor het bedrijfsleven opdraaien omdat zij de meeste baathebben bij het behouden van grote opdrachtgevers. Burgers zijn alleen werkende slaven. Ook werkeloosheid kan door de top 200 best verdiende maatschappijen betaald worden. Het zijn immers de zelfde maatschappijen die honderden burgers tegelijk in de uitkering schoppen als er weer eens geen werk is of een zogenaamde cricis zich voordoet ! Neem Shell als voorbeeld =, Deze hebben een NETTO winst gemaakt van 26 Miljard Prachtig !!! Betaal dan ook maar meer mee aan de groeiende werkeloosheid, want wij werkende burgers WERKEN AL “TOCH” !!?
  Zijn we allemaal Blind ???
  Mvg,
  Mr. X

  0 likes
 70. Dit lees ik net in het laatste nieuws…

  Het mes snijd van twee kanten hier…

  http://binnenland.nieuws.nl/738544

  0 likes
 71. Dan is het voor grote maatschappijen mogelijk om gemaakte kosten van de belasting af te trekken voor teruggave !!?? Je maakt toch ONKOSTEN waarom kan je dan ahteraf nog je gemaakte belasting hierover terug vragen en ontvangen !!?? STOP daarmee !!! Als je iets uitgeeft ben je het KWIJT !!! Dat geld voor ons burgers dus zal dit ook voor het bedrijfsleven moeten gelden. Nog sterker zij de giften aan goede doelen en stichtingen ! Het gegeven bedrag kan terug gevorderd worden bij de staat !!??? WAAROM je geeft toch iets weg !!! Waarom krijg je het dan terug van de staat ??? Dan kunnen deze zelfde goede doelen en stichtingen beter direct bij de staat aan kloppen want daar komt het uiteindelijk toch direct vandaan !!! Wij dus de Burgers weer !!! Voorbeeld zij de prachtige Loterijen die Nederland kent ! Noem ze maar op postcode loterij Staats loterij enz… Hier doen vele Nederlanders aan mee en winnen ook !!! Wat we echter niet begrijpen is dat de helft van hun inkomsten naar goeie doelen gaat en niet word uitgekeerd !!! Hierdoor strijken ze jaarlijks miljoenen euros extra op door hun belasting teruggave te ontvangen van het geld wat ze aan goede doelen gaven. Deze miljoenen verdelen ze vervolgens niet onder de prijswinnaars maar behouden ze zelf !!! Het mooiste LOGO is het LOGO van de Staastloterij !!! De GROTE vis (ELITE) die de KLEINE (domme Burgers) vis OPVREET !!! Nog niet opgelet ? Open u ogen dan gaat ook u het allemaal zien !!!
  Zijn we allemaal Blind ???
  Het kan allemaal anders HEEL makkelijk en niet zo omslachtig met teveel regels en managers die ook allemaal extra moeten verdienen !!! Wij burgers worden al eeuwen Bestolen, Bedonderd, Onderdrukt en uitgelachen door de Elite !!!
  Het is tijd dat u uw ogen opent en durft te kijken en onderneemt !!!
  Zijn we allemaal Blind ???
  Mvg,
  Mr.X

  0 likes
 72. [quote name=”Hunting Wolf”][quote name=”Said”]we pikken dit omdat we schapen zjn, baaaaa![/quote]
  Het wordt niet gepikt. RTLnieuws melde namelijk dat de politiek er alles aan doet, om de directeuren die dit wanbeleid voerden, strafvervolging aan te wrijven.Het bankentuig!!De Bank, het enige bedrijf wat nooit failliet kan gaan.[/quote]

  Droom verder !!….mijnheer h wolfs
  Geloof jij nog in die poppenkast!!!??????????

  0 likes
 73. [quote name=”Joke van Gent”]Hiep hiep hoera voor deze columnist! Eindelijk iemand die de waarheid durft te spreken! Ik sluit me helemaal bij het verhaal aan. Het wordt de hoogste tijd dat Nerderland wakker wordt! Want als dit zo doorgaat wordt dit land een derde wereld land. Ik zou een ieder willen aanraden op zoek te gaan naar de echte waarheid. Want er is buitenaards leven. Er zijn hele mooie niet vervuilende nieuwe technologieën, die bij onze overheden bekend zijn. Alleen door de olie van Shell en de Gasunie wordt het de aarde en ons onthouden. Zo wordt kunstmatig de honger en armoede in stand gehouden. Want er hoeft geen honger en armoede te zijn. Het is de Bilderberggroep, die ons moedwillig arm houdt. De crisis is dus door de allerrijksten in het leven geroepen om ons, burgers in bedwang te houden zodat we ons niet geestelijk kunnen gaan ontwikkelen. Wij mogen niet onze eigen souvereiniteit claimen. Dat mag alleen het koninklijk huis. Dus nogmaals burgers van Nederland, wordt wakker en kom voor je rechten op. Niemand anders doet het voor je. Wij zijn de 99 procent, die het kunnen stoppen![/quote]

  Graag een url naar die technologie, ik ken wel Andrea Rossi en LENR, maar dat schiet nog niet zo op. Ik ben heel nieuwsgierig. Kun je het al als particulier in huis halen?

  Dat zou ons verlossen van rente, vervuiling en afhankelijkheid van bankiers c.s.

  0 likes
 74. Nieuws aan flarden trekt sporen van verbijstering nabij. SNS Reaal (ASN, Regiobank) verkeert in zwaar weer. Een systeembank mag niet omvallen. Oplettende burgers wel. Hadden dit wel kunnen zien aankomen toen SNS verleden jaar ging stunten met de rente op spaargeld. Zij moesten toen wel snel wat nieuwe filialen openen. De vertrouwde filialen waren al grotendeels uit het straatbeeld verdwenen. Vast goed lege kantoren en huizen van steen en been. Uit geleend geld geschapen met ongedekte obligaties. Bijelkaar goed voor een kleine € 10 miljard. Het staat nu allemaal te koop aan de straat stenen niet meer kwijt.

  0 likes
 75. @odette ik ben inderdaad ergens anders bang voor ja………iets met gelukkig zijn, moeten we dan telkens tegen elkaar gaan zeiken om die dingen wie we toch zelf niet in de hand hebben? dat jij anderen bijstaat is goed voor jouw ik sta mensen op een andere manier bij

  ik verras met mensen met goochel trucs op straat ik denk dat het beter is om mensen te laten lachen dan telkens maar weer te gaan zeiken op vadertje staat of weet ik nog veel meer want het helpt geen ene fuck…..en als je je verdiept in de geschiedenis over hoe en waarom oorlogen zijn begonnen

  dan zie je ook dat er geen fuck veranderd is toen waren er ook mensen wie opstonden en vochten tegen de staat maar over honderd jaar is alles weer het zelfde wereldrijken komen worden groot en vallen door corruptie weer uit elkaar………net zoals het nu gaat me europa….. nee ik denk dat het beter om lol te hebben chill te zijn want ik ben van mening dat wat je uitzend krijg je terug………ufo`s hebben te maken met hoe ik op mensen over kom,en mijn hart zit aan mijn linkerkant in mijn lichaam,dat god mij behoede zal mij een zorg zijn wat heeft hij hier mee te maken? ik draag mijn eigen verantwoordelijkheid daar heb ik god niet voor nodig………ik wens jouw magic toe je hebt het nodig

  0 likes
 76. Nieuws aan flarden trekt sporen van verbijstering nabij. SNS Reaal (ASN, Regiobank) verkeert in zwaar weer. Een systeembank mag niet omvallen. Oplettende burgers wel. Hadden dit wel kunnen zien aankomen toen SNS verleden jaar ging stunten met de rente op spaargeld. Zij moesten toen wel snel wat nieuwe filialen openen. De vertrouwde filialen waren al grotendeels uit het straatbeeld verdwenen. Vast goed lege kantoren en huizen van steen en been. Uit geleend geld geschapen met ongedekte obligaties. Bij elkaar goed voor een kleine € 10 miljard. Het staat nu allemaal te koop aan de straat stenen niet meer kwijt.

  0 likes
 77. [quote name=”mister diamond”]@odette ik ben inderdaad ergens anders bang voor ja………iets met gelukkig zijn, moeten we dan telkens tegen elkaar gaan zeiken om die dingen wie we toch zelf niet in de hand hebben? dat jij anderen bijstaat is goed voor jouw ik sta mensen op een andere manier bij

  ik verras met mensen met goochel trucs op straat ik denk dat het beter is om mensen te laten lachen dan telkens maar weer te gaan zeiken op vadertje staat of weet ik nog veel meer want het helpt geen ene fuck…..en als je je verdiept in de geschiedenis over hoe en waarom oorlogen zijn begonnen

  dan zie je ook dat er geen fuck veranderd is toen waren er ook mensen wie opstonden en vochten tegen de staat maar over honderd jaar is alles weer het zelfde wereldrijken komen worden groot en vallen door corruptie weer uit elkaar………net zoals het nu gaat me europa….. nee ik denk dat het beter om lol te hebben chill te zijn want ik ben van mening dat wat je uitzend krijg je terug………ufo`s hebben te maken met hoe ik op mensen over kom,en mijn hart zit aan mijn linkerkant in mijn lichaam,dat god mij behoede zal mij een zorg zijn wat heeft hij hier mee te maken? ik draag mijn eigen verantwoordelijkheid daar heb ik god niet voor nodig………ik wens jouw magic toe je hebt het nodig[/quote]
  Je laat de mensen gelukkig zijn met de leuke illusie van goochelen op straat, heel goed om ze te laten zien dat het slechts illusie is. En ik genees kwalen met mijn handen bij andere mensen, magic genoeg. Wat god betreft, ach we komen allen uit de zelfde bron. Sterkte diamond, maak die naam waar en schitter. Niet iedereen heeft een verborgen agenda. H.G. Odette

  0 likes
 78. [quote name=”bending unit 22″][quote name=”Hunting Wolf”][quote name=”Said”]we pikken dit omdat we schapen zjn, baaaaa![/quote]
  Het wordt niet gepikt. RTLnieuws melde namelijk dat de politiek er alles aan doet, om de directeuren die dit wanbeleid voerden, strafvervolging aan te wrijven.Het bankentuig!!De Bank, het enige bedrijf wat nooit failliet kan gaan.[/quote]

  Droom verder !!….mijnheer h wolfs
  Geloof jij nog in die poppenkast!!!??????????[/quote]

  kent u de uitspraak:
  als de bank € 10.000 van jou tegoed heeft, dan heb jij een probleem. Als de bank 10 miljoen van jou tegoed heeft dan heeft de bank een probleem. Daar kunnen we nu aan toevoegen: als de bank 5 miljard te kort komt dan hebben wij allemaal een probleem…

  0 likes
 79. Je zou tog op een van een manier het zo moeten bedenken dat je de wereldbevolking kan overhalen en opstaan tegen het systeem en dat ze omvallen en een einde maken aan het hele geldsysteem en macht. Alleen je zou het nogal heel goed moeten bedenken hoe je het zou moeten doen om de wereld over te halen.

  0 likes
 80. Deze bankiers zijn zware criminelen, dus eigenlijk is het heel simpel hier in Nederland voeren ze een beleid bij zware criminelen, alles afpakken wat ze bezitten auto’s, huizen, geld enz. enz. Dan bedenkt de huidige en volgende generatie bankiers zich twee keer voordat ze gaan gochelen met andermans geld.

  0 likes
 81. Het is de Roverheid die de belastingbetaler weer geld kost, het is de overheid die de bank nationalseert en het is de overheid die hier wederom fouten bij maakt. Het is de overheid die door het nationaliseren en de bank overeind houden de weg afsnijdt naar vervolging vaan wanbeleid door de bankbestuurders.

  De bank had overgenomen kunnen worden door private inevsteerders, de Roverheid belssot hier gene gehoor aan te geven omdat Brussel besluit wat mag en niet mag. Dat in andere landen Brussel zich erbuiten houdt is alles zeggend!

  Indien de bank had gevallen, waren de gezonde delen door (semi)gezonde banken over worden genomen. Hiermee banen sparend. De slechte delen zouden ophouden te bestaan(verlies van banen waarvan de kosten lager zijn dan de miljarden nu door de overheid door de WC gespoeld), waarmee de markt zichzelf zuivert.

  Wederom is het de overheid die zich bemoeit met private ondernemingen. Terwijl je in een private onderneming het recht hebt succesvol te zijn en het recht om failliet te gaan, met alle gevolgen vandien. Wederom wordt enkel naar de bank gekeken, maar het is de eeuwige bemoeizucht van de Roverheid die elke vorm van gerechtigheid in de weg staat! Je moet het alleen wel willen zijn. Men juigt hier als de IJslandse president de vrije markt in de armen sluit. Maar men klaagt hier indien over banken omdat de overheid bemoeizuchtig is. Je kan niet beiude hebben. Of je bent voor een overheid die bewust kiest voor een vrije markt en zich niet bemoeit met bedrijven, of je kiest voor het corporatisme waarbij Socialisten fijn innig gearmt met het bedrijfsleven door het leven gaan en elkaar helpen met schulden voortvloeiend uit wanbeleid(voor bedrijven hulp van overheid en niet vallen, bij overheid hulp van die banekn om staatsschuld te financieren, die eigenlijk marktconfomr een vele hogere rente zou moeten hebben!)

  0 likes
 82. momenteel een interesante site in de lucht in Nederland, een die eens de andere kant van het verhaal laat zien, een verfrissende kijk in een wereld die is geindoctrineerd met het Keyenisme Het spenderen tot in den treure door een overheid; http://mises.nl/, een richting trouwens die de laatste crissisen wel zagen aankomen, maar een roepende in de woestijn waren. Een richting die in het verleden wel is aangetoont dat het werkt. Integenstelling tot wat Roverheden liever doen. Want je moet er toch niet aandenken dat je als overheid het probleem bent inplaats van de oplossing!

  0 likes
 83. Hier een link die de oostenrijkse school uitlegt, een compleet ander verhaal als waar de gemiddelde Nederlander mee is opgegroeid en een ander geluid dat wordt weergegeven op de Nederlandse universiteiten, waar het beleid van de overheid de leidraad voor onderwijzen is.

  Het zijn naar ik geloof drie of vier delen, dit is de link van het eerste deel met een link naar het vervolg aan het eind van elke link. Netjes onderbouwt en met duidelijke feiten over waarom het huidige beleid niet werkt; http://mises.nl/het-failliet-van-het-interventionisme-deel-1/#more-24

  Veel lees plezier, dat we er allemaal iets van mogen leren!

  0 likes
 84. [quote name=”Fie”]We kunnen hier allemaal vrij van zijn, sterker nog: WE ZIJN VRIJ!!
  Zoals M deze link aleens heeft doorgegeven in draadje, Beatrix treed af, reactie 36, plaats ik hem hier nog eens:

  Google: The One People’s Public Trust
  http://peoplestrust1776.org/

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

euro-2976515_1280

Dit is het beste voornemen voor 2018

Het nieuwe jaar ingaan, gaat altijd gepaard met goede ...

Onder Rutte zijn de lasten voor hardwerkende Nederlanders ongekend verhoogd. Waarom pikken we het nog?

Onder Rutte zijn de lasten voor hardwerkende Nederlanders ongekend verhoogd. Waarom pikken we het nog?

Je krijgt vaak te horen dat de ...

Veelvuldig voorgeschreven astmamedicijn drijft gebruikers tot zelfmoord. Loop jij risico?

Veelvuldig voorgeschreven astmamedicijn drijft gebruikers tot zelfmoord. Loop jij risico?

Op 16-jarige leeftijd stond Yael Borger tijdens ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.