Mens en Dier

Italiaanse kat brengt iedere dag geschenken naar graf baasje

Help anderen door deze informatie met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een jaar na het overlijden van zijn baasje brengt een kat uit een Italiaans dorp hem nog altijd iedere dag kleine geschenken.

“Hij brengt hem takjes, bladeren, tandenstokers, plastic bakjes. Een beetje van alles wat,” zei Ada, de weduwe van Renzo Iozzelli.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Soms gaat hij met me mee en soms gaat hij uit zichzelf,” ging de vrouw uit het bergdorp Montagnana verder. “Het hele dorp weet er inmiddels van.”

Begrafenis

Kat brengt iedere dag geschenken naar graf baasjeToldo de kat, een grijswitte drie jaar oude kater, was afgelopen jaar aanwezig bij de begrafenis van Iozzelli en gaat sindsdien iedere dag naar het kerkhof.

“Hij hield van mijn man,” zei ze. “Nu zijn mijn dochter, mijn schoonzoon en ik nog over, maar hij is met ons ook heel hecht.”

Koude winterweer

Ada zei dat Toldo door het koude winterweer moe was gestreden van de reis van en naar de begraafplaats.

“Hij gaat niet meer zo veel naar buiten,” besloot Ada. “Hij heeft bronchitis en slaapt naast me.”

Bron: AFP Foto: Corriere Fiorentino

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Netty
Netty
11 jaren geleden

Wat een prachtig verhaal,dit is onvoorwaardelijke liefde!

Catharina R
Catharina R
11 jaren geleden

Lief van deze kat ik dacht dat een hond trouw was …. Maar je ziet het , Het maakt niet uit een dier is zo trouw ik snap niet dat er dan nog mensen rond lopen die een dier kan mishandelen …Maar ja die personen krijgen dit toch ook weer terug natuurlijk en boos maken hier om doe ik al geen jaren meer is ook weer voeding voor zulke gekken .

Westbound
Westbound
11 jaren geleden

Er was in Heemstede een zieke man, die ergens in 1990 uiteindelijk overleed. Vanaf die dag heeft zijn hond niets meer gegeten en is naar het kerkhof gelopen. Hij zocht de steen op van zijn overleden baas, ging er op liggen en is daar van verdriet gestorven. Hoe bijzonder!

Westbound
Westbound
11 jaren geleden

Zo leefde er in Friesland een alleenstaande man met een hond, die een puppy had. De boerderij van die man vatte vlam en gelukkig konden de man, samen met zijn hond, de boerderij op tijd verlaten. Het puppy heeft de brand niet overleefd. De volgende dag ging de man, samen met zijn hond, in de resten van zijn boerderij op zoek naar iets wat de brand overleefd had. De hond vond zijn dode puppy, nam het in haar bek, liep het bos in, groef een kuil en begroef het puppy, om de kuil daarna weer dicht te schuiven. Eveneens héél bijzonder!

Back to top button
19
0
We lezen graag je reactie!x