Homepagina » Universum » Planeet X? Bewijs voor verborgen planeet in de buitenste ring van het zonnestelsel

Planeet X? Bewijs voor verborgen planeet in de buitenste ring van het zonnestelsel

Een planeet die vier keer zo groot is als de aarde houdt zich mogelijk schuil voorbij Pluto, zo blijkt uit nieuw onderzoek. Dat meldt Space.com.

De aanwezigheid van de verborgen planeet die de baan van transneptunische objecten beïnvloedt kan vanwege de grote afstand niet gemakkelijk worden aangetoond met telescopen.

De gerenommeerde astronoom Rodney Gomes van de Nationale Sterrenwacht van Brazilië in Rio de Janeiro presenteerde zijn computermodellen eerder deze maand tijdens een bijeenkomst van de American Astronomical Society in Timberline Lodge in de staat Oregon. De modellen suggereren dat zich diep in ons zonnestelsel een grote planeet schuilhoudt.

Overtuigend

Astronomen die de bijeenkomst bijwoonden vonden de argumenten die Gomes aandroeg overtuigend, maar voegden toe dat meer bewijs nodig is om het bestaan van de hypothetische planeet te bevestigen.

Al enige jaren observeren astronomen hoe de omloopbaan van transneptunische objecten, waaronder de dwergplaneet Sedna, afwijkt van de verwachte baan om de zon op basis van de aantrekkingskracht van alle bekende objecten in het zonnestelsel.

“De omloopbaan van Sedna is zeer eigenaardig,” zei astronoom Mike Brown van Caltech. Zijn team ontdekte de planetoïde op 11 november 2003. Toen Gomes de zwaartekracht van een enorme planeet in de buitenste regionen van het zonnestelsel aan zijn model toevoegde kwamen de banen van Sedna en andere objecten exact overeen met de daadwerkelijke observaties.

Neptunus

De planeet zou even groot kunnen zijn als Neptunus en op 225 miljard kilometer rond de zon draaien. Mogelijk werd de planeet uit een ander zonnestelsel gestoten om later aangetrokken te worden door de zwaartekracht van de zon.

Collega’s van Gomes zijn er zeker van dat zijn berekeningen kloppen. “Gomes is erg goed. Ik heb hem nog nooit een fout zien maken,” zei Hal Levison van het Southwest Research Institute in Boulder in de staat Colorado.

“Rodney Gomes is actief op zoek naar meer bewijs en ik ben benieuwd naar zijn bevindingen,” zei astronoom Douglas Hamilton van de Universiteit van Maryland. “De ontdekking van een nieuwe planeet zou spectaculair zijn!”

Nibiru

Het zou niet voor het eerst zijn dat een planeet wordt ontdekt op basis van de aantrekkingskracht die wordt uitgeoefend op andere hemellichamen. Zo werd het bestaan van Neptunus aan het begin van de 19e eeuw al geopperd, lang voordat de gasreus uiteindelijk in 1846 met een telescoop werd gevonden. In 1821 publiceerde Alexis Bouvard tabellen van de baan van Uranus waarbij hij afwijkingen of perturbaties opmerkte die alleen door een andere planeet konden worden veroorzaakt.

Vele astronomen zochten in de 20e eeuw naar een extra planeet met de naam Planeet X. De planeet moest zich ergens voorbij Neptunus bevinden omdat anomalieën in de baan van Neptunus en andere gasreuzen waren geconstateerd. De zoektocht naar Planeet X werd uiteindelijk gestaakt, hoewel sommigen denken dat het een cover-up was om het bestaan van de planeet Nibiru te verhullen.

Intussen zijn een aantal astronomen druk bezig met het in kaart brengen van de omloopbaan van andere verre objecten als Sedna in de hoop dit mysterie te ontrafelen.

Bron: Space.com

Gerelateerd:

 Vond je dit waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

16 reacties

 1. De Bilderbergers vrezen de komst van planeet-x, omdat de Annunaki ons komen bevrijden uit handen van de gevaarlijke New world order (the rise of the racist Nazi,s), zij manipuleren de mensheid al een lange tijd met government-psycho-neurosses,en GPS stralingen enz. Zie government message? Op http://www.civanharappana.com zij de eeuwen lang zwarten hebben uitgemoord en derde wereld landen hebben gecreëerd door uit uitingen en vreselijke genocides op zwarten, zullen worden bestraft voor hun zonden. De wereld bevolking zal worden bevrijd uit handen van de duivelse genocide plegers en racistische leugenaars die momenteel denken dat zij de baas op aarde zijn. Onze scheppers komen terug op aarde om met het kwaad af te rekkenen.

  1 likes
 2. ik zeg nibiru.. en zowiezo is deze niet nieuw maar dit zou er natuurlijk wel een verband kunne maken met het 2012 verhaal en al het andere waar wij zo hard naar zoekken

  0 likes
 3. Veel helderziende hebben voorspeld dat planet x de aarde zal verwoesten.

  0 likes
 4. Ik denk niet dat dit planeet x is. Die zit dichterbij dan je denkt bij de zon namelijk, maar nasa zegt er niks over.

  0 likes
 5. Uit dat andere bericht kon hij “vier keer zo groot als onze planeet Jupiter” zijn. (Uit: Grootste planeet van ons zonnestelsel in Oortwolk?) Wordt steeds kleiner lol

  0 likes
 6. dat wil ik wel geloven ,maar waarom kunnen we die planeet niet zien , met de ruimte telescoop kunnen we tig keer verder kijken, maar die planeet kunnen we niet zien,

  0 likes
 7. bij elke planeet die ontdekt wordt roepen dat het niburu is tast je geloofwaardigheid op den duur aan..

  0 likes
 8. Het zou kunnen zijn…doet me eerder aan project ‘Bluebeam’ denken, een actie van defensie om de massa te controleren. verdeel en heers. Nee dit is een ‘nee no go’ volgens mij.

  0 likes
 9. volgens de,simurische kleitabletten is niburu iets kleiner dan saturn dus dat is veel meer dan4x aarde

  0 likes
 10. Hoi Niburu,

  jullie ‘maximale’ tekens script voor de reacties werkt niet goed!
  als er staat: nog 30 tekens te gebruiken, kan komt er te staan: “De reactie is te lang!”.

  0 likes
 11. [quote name=”ursula”]Veel helderziende hebben voorspeld dat planet x de aarde zal verwoesten.[/quote]

  ik vind van niet.. ik zie nog genoeg dingen gebeuren in de toekomst.. planeet x is wel onderdeel van een nieuwe gebeurtenis in de aarde

  0 likes
 12. Oge ope/wakker worde

  nou kijk luister mensen, dit is al zo lang bekent kijk maar naar tekeningen van de sumurianen of hoe je het ook schrijft en andere oude beschavingen die vermelde ook al dat er 12 planeten als ik het goed heb hebben terwijl er altijd hier over is gelogen en nu ineenkeer bla bla ondekt toen is ie volgends mij al langs geweest als ik de verhalen moet geloven van de hopi indianen en oude chinese azteken egyptenaren maya´s etc. over de skypeople dan staat er heel wat voor onze gezellige wereld te wachte mischien negatief mischien positief maar een ding is zekker toch iets te toevalig dat het oudste bekenste volk dat al enige vooruitgang heeft geboekt (sumurianen) in kennis van schrijven etc wist dat deze planeet er was rara hoe wisten ze dat het raadsel van je leven 😛

  0 likes
 13. @jack De reden dat hij nog niet eerder ontdekt is, is de reden dat hij te ver ligt.

  Aangezien astronomen tegenwoordig denken dat alle planeten, dwergplaneten etc. wel ontdekt zijn, ligt hun aandacht hier niet op.

  Dus wanneer een nieuwe planeet, dwergplaneet etc. een keer ontdekt wordt, is dit vaak bij toeval.

  Omdat hij zover weg ligt, is het dus zo koud en donker dat hij ‘gecamoufleerd’ is.

  Een kans om zo,n planeet te ontdekken, is als hij de baan beinvloed van andere objecten en dit gespot wordt.

  Een andere kans om ze te zien is wanneer ze voor een lichtbron verschijnen, dan ontstaat een schaduw.

  Pluto is de ‘planeet’, die het verst van de zon ligt, hij ligt in de Kuiper gordel, zoals te zien op:
  solarsystem.nasa.gov/multimedia/gallery/Oort_Cloud.jpg

  De Kuipergordel is de donut:
  our-earth.net/Images/Oort-Cloud.jpg
  Deze planeet bevindt zich in de Oort Wolk, ver weg dus.

  0 likes
 14. [quote name=”civan harappana”]…omdat de Annunaki ons komen bevrijden…[/quote]

  Van alle informatie die ik over de Annunaki heb gelezen komt steeds deze terug dat het een ras zou zijn die de apen hier op aarde genetisch hadden gemanipuleerd zodat die op korte tijd verder konden ontwikkelen naar de homo sapiens zodat ze als slaven konden gebruikt worden voor ontgining in de mijnen.

  En jij gelooft dat ze ons zouden komen bevrijden?

  Leukerd!

  0 likes
 15. ik geloof sowieso niet dat er ook maar iets gaat gebeuren dat door iemand ‘gechanneld’ is. mensen zijn daar niet integer en onvoorwaardelijk genoeg voor vind ik

  0 likes
 16. [quote name=”ikke”][quote name=”civan harappana”]…omdat de Annunaki ons komen bevrijden…[/quote]

  Van alle informatie die ik over de Annunaki heb gelezen komt steeds deze terug dat het een ras zou zijn die de apen hier op aarde genetisch hadden gemanipuleerd zodat die op korte tijd verder konden ontwikkelen naar de homo sapiens zodat ze als slaven konden gebruikt worden voor ontgining in de mijnen.

  En jij gelooft dat ze ons zouden komen bevrijden?

  Leukerd![/quote]

  kijk het is zo.. dat het verhaal van de annuna gods.. een beetje een vertekend verhaald is en voor meerdere interpretaties vatbaar net zoals de bijbel.. das ook een groot boek met verhalen die je anders kunt interpreteren maar niemand doet dat iedereen gebruikt een betekenis die in het jaar 150 na Chr.. is geschreven de betekenissen van nu?

  WTF

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

hagelbuien

De waarheid over de ‘ongekend heftige’ hagelbuien in Australië. De alarmisten hebben liever niet dat u dit leest

Australië is in de afgelopen dagen getroffen ...

boeren

Op deze lafhartige manier wil Den Haag de boeren keihard terugpakken omdat ze zich tegen de elite hebben verzet. ‘Van de pot gerukt!’

Het huidige kabinet is vastbesloten om de ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 23 januari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.