Homepagina » Mens en Dier » ‘Je hoeft geen rechercheur te zijn om te zien dat Rutte hier keihard staat te liegen’
rutte
Foto: GroenLinks CC BY 3.0

‘Je hoeft geen rechercheur te zijn om te zien dat Rutte hier keihard staat te liegen’

Soms zit je naar een persconferentie van premier Rutte te kijken en vraag je jezelf af: ‘Wat zegt hij nou eigenlijk?’ Als een Kamerlid hem een lastige vraag stelt over de coronatest zegt hij dat hij die niet kan beantwoorden omdat het Nederlandse volk het antwoord niet zou begrijpen. Maar begrijpt hij wel wat hij zelf zegt?

Tijdens een recente persconferentie zei Rutte: “We willen natuurlijk proberen om Nederland iets te laten zien van wat er dan misschien weer zou kunnen als alle maatregelen doen wat ze doen, de verwachting is zo half december. Dan zit je nog niet op het niveau van ‘waakzaam’, maar dan zit je eigenlijk nog een niveau te hoog en kun je wel alweer een beetje ruimte bieden. En dat moet heel voorzichtig en heel precies, want we hebben ook geleerd van juni, juli: als je te snel de boel verruimt, dan denken we met z’n allen, ‘het is weer een beetje normaal’, maar dat was het natuurlijk niet in juni, juli. Dus dat leidt dan ook weer tot oplopende cijfers. Dus het moet heel precies en zorgvuldig, en lessen trekkend uit juni, juli. Het tweede is dat je ook wilt benoemen wat dat specifiek betekent voor de kerstdagen, Oudejaarsavond en Nieuwjaar.”

Wat is hier nou écht aan de hand?

Biochemicus Mario Ortiz Martinez zegt dat er geen enkele twijfel is dat Rutte de boel flest. “Je hoeft geen getraind rechercheur te zijn om te zien dat je hier keihard staat te liegen,” schrijft hij. “Je houdt de Nederlandse bevolking aan het lijntje. Je geeft vage non-antwoorden en je ‘ingehouden’ woede en irritatie vanwege de frustratie over je eigen gedrag is ook zo duidelijk en zichtbaar als het maar zijn kan.”

Ortiz Martinez vraagt zich af wat hier nou écht aan de hand is en of Rutte wellicht gechanteerd wordt. “Wanneer besluit jij om eens een keer spontaan flauw te vallen? Of is jouw script nog niet voorbij?”

4.6 63 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
74 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
MdeFilosoof
MdeFilosoof
10 maanden geleden

Rutte is al 10 jaar een grote leugenaar. Hij is zelfs Wim Kok in vuiligheid voorbijgestreefd. Het kwartje van Kok werd de 1000 euro van Rutte. Rutte is hoogleraar liegen, bedriegen en selctieve vergeetachtigheid. Rutte je zal de geschiedenis ingaan en worden herrinerd als een type waarbij Anton Mussert zich voor zal schamen.

MdeFilosoof
MdeFilosoof
10 maanden geleden

Rutte is al 10 jaar een grote leugenaar. Hij is zelfs Wim Kok in vuiligheid voorbijgestreefd. Het kwartje van Kok werd de 1000 euro van Rutte. Rutte is hoogleraar liegen, bedriegen en selctieve vergeetachtigheid. Rutte je zal de geschiedenis ingaan en worden herrinerd als een type waarbij Anton Mussert zich voor zal schamen.

Willem
Willem
10 maanden geleden

Het woord groepsimmuniteit hoor je hem ook helemaal niet meer over was in Maart\April het mooie verhaal om de mensen hoop te geven , nee we moeten allemaal die spuit in onze donder hebben !!

cobes
cobes
10 maanden geleden

als je goed kijkt zie je dat rutte zich precies zo gedraagt als toen hij werd omgekocht bij de dividenden belasting bij zijn laatste aantreden , hij staat weer te liegen dat het gedrukt staat , en hij weet echt niet waar hij het over heeft, alhoewel hij ook wel weet dat er geen bijzonder virus is maar dat het gewoon een griep virus is, dat weet hij wel maar hij heeft veel geld gehad en de belofte dat hij aan de macht zou blijven. tja en daar wil die landverrader wel voor liegen.

x

Check Also

onderhandelaars

Rutte en onderhandelaars regeerakkoord wacht kort geding!

Een regeerakkoord lijkt in de maak nu ...

marijnissen

Kijk: Marijnissen somt waslijst aan incidenten op die het kabinet Rutte de afgelopen 6 maanden heeft veroorzaakt

Vorige week dinsdag somde SP-leider Lilian Marijnissen ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

74
0
We lezen graag je reactie!x