Het Complot

Je mag van de media geen complottheorieën over de novitsjok-vergiftiging lezen. Zie hier waarom

Help mee door dit met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In het Britse Amesbury is een stel vergiftigd met een zenuwgas. Het lijkt te gaan om novitsjok. Volgens de autoriteiten kwamen de slachtoffers in aanraking met een ‘besmet voorwerp’.

Amesbury ligt in de buurt van Salisbury, waar de Skripals zouden zijn vergiftigd. De man en vrouw liggen nog in kritieke toestand in het ziekenhuis.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

De media mogen vanaf dag één ongestraft met de beschuldigende vinger naar Rusland wijzen, maar willen niet dat je complottheorieën leest over de vergiftiging. Zelf kritisch nadenken mag immers niet, dat doen de autoriteiten voor ons.

Alarmbellen

Er zijn genoeg mensen die niet geloven dat Rusland betrokken was bij de vergiftiging van Sergej en Joelia Skripal. Ook dit keer gaan er alarmbellen af.

Sommige experts zeggen dat de gemelde symptomen niet overeenkomen met vergiftiging met novitsjok en dat het aannemelijker is dat de slachtoffers zijn blootgesteld aan BZ, dat onder andere in Groot-Brittannië wordt gemaakt.

Er zijn ook veel mensen die geloven dat de Britse overheid de Skripals heeft vergiftigd en ook achter dit nieuwe incident zit.

Het motief zou zijn om opnieuw de aandacht te vestigen op de vermeende betrokkenheid van Rusland.

Propagandacampagne

Deze mensen beschuldigen de Britse overheid ervan doelbewust Britse burgers te vergiftigen om een propagandacampagne tegen het Kremlin te kunnen blijven voeren.

Allemaal absurd en gevaarlijk en je mag niets lezen over dit soort complottheorieën, schrijft Will Gore voor The Independent.

En hier komt het argument: je mag de Britse overheid hier volgens Gore niet van beschuldigen omdat corruptie binnen officiële agentschappen in Groot-Brittannië niet endemisch zou zijn en omdat de democratie effectief zou functioneren.

Westen

Geen wonder dat het vertrouwen in de mainstream media blijft kelderen. Mensen zullen zich vast afvragen onder welke steen Gore de afgelopen jaren heeft geleefd.

Een Zwitsers laboratorium heeft inmiddels vastgesteld dat het zenuwgas waarmee de Skripals werden vergiftigd, waarschijnlijk in het Westen is gemaakt, zo meldde persbureau AP.

De monsters bleken sporen van BZ te bevatten, een militair gas dat deel uitmaakt van het chemische arsenaal van de VS, Groot-Brittannië en andere NAVO-landen.

[Independent]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
weg met ons
weg met ons
5 jaren geleden

Is het stel misschien ook verantwoordelijk voor het vergiftigen van de Skripals? Om maar wat te noemen en was er überhaupt iets van gif, want een dergelijk onvoorstelbaar sterk en gevaarlijk gif zou in praktijk veel meer mensen moeten hebben vergiftigen.

Je kunt van alle kanten speculeren en is het vooral verdacht te noemen dat Engeland onmiddellijk weet om welk gif het gaat en weten de Engelse nazi puppets tegelijkertijd de Russen ter verantwoording te roepen en te beschuldigen. En dat alles op een nogal zeer lachwekkende en amateuristische wijze, alsof ze kleuters terecht wijzen.

De Russen zullen van het wijzen met de vinger op het voorhoofd ondertussen wel een deuk daar hebben zitten.

De Engelsen, met hun zio toneelspel, worden die werkelijk nog serieus genomen?

Schaap
Schaap
5 jaren geleden

Er was hier uit het Leids museum toch ook een giftige stof gestolen ? En gaat Rusland daar dan weer de schuld van krijgen ? Of wordt het museum aangeklaagd wegens gebrekkige beveiliging ?

Ik weet het al. Putin krijgt de schuld. Dat is namelijk veel makkelijker dan je eigen fouten toe geven.

weg met ons
weg met ons
5 jaren geleden

Laatste bericht vanuit de mainstream liegcircus:

…..’Bij de vergeldingsaanvallen door de VS, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk werden een wetenschappelijk onderzoekscentrum en wapenopslagcentra bestookt in Damascus en Homs”….

Als je dit leest dan is het toch tenenkrommend te weten dat deze drie landen de grootste aanvoerders waren in Irak en Libië, waar ze onvoorstelbare moordpartijen hebben uitgevoerd en in Syrië verder moorden onder valse voorwendselen. Erg jammer dat ze daar niet door de Russen uit de lucht zijn geknald, heel jammer…. En BV Nederland mag af en toe met de F16 nog wat overgebleven onschuldige burgers opruimen onder het mom van IS uitschakelen?

Nehemia
Nehemia
5 jaren geleden

Het is natuurlijk geen toeval dat dit net twee weken voor de diplomatieke topontmoeting van Trump en Poetin in Helsinki is gebeurd. Wat is er toch met Engeland gebeurd dat ze zo zijn afgegleden en grossieren in valse vlaggen en in smaad/lastercampagnes. Alleen al de hele Skripal zaak was niks meer dan een doortrapte smerige propagandashow van het westen versus Rusland.

Back to top button
8
0
We lezen graag je reactie!x