Gezondheid

Van asbest tot koolmonoxide: 6000 gevaarlijke chemische stoffen in de verpakking van je voedsel

Help anderen door deze informatie met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Alle bewerkte voeding die we consumeren is verpakt. Er worden 6000 chemische stoffen gebruikt in verpakkingsmateriaal voor voedsel. De Britse vereniging zonder winstoogmerk The Food Packaging Forum trof 175 gevaarlijke stoffen aan in verpakkingen.

Deze stoffen zijn gelinkt aan verminderde vruchtbaarheid, misvormde geslachtsdelen en verstoring van de hormoonhuishouding. Chemische stoffen die veelvuldig en legaal worden gebruikt om ons voedsel te verpakken zijn bijvoorbeeld: formaldehyde, benzeen, tolueen, koolstofmonoxide, gechloreerde paraffine en asbest.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

BPA

Volgens de Europese wetgeving moeten giftige chemische stoffen worden goedgekeurd, maar voedselverpakkingen vallen niet onder die richtlijn. Bisfenol A wordt gebruikt in blik en plastic verpakkingen. Deze stof leidt tot meer prostaat- en borstkanker, misvormingen van de geslachtsdelen bij pasgeboren jongens, verminderde zaadkwaliteit bij mannen, vervroegde puberteit bij meisjes, diabetes, obesitas en ADHD, zo schrijft Joanna Blythman in haar controversiële boek Swallow This.

In de EU, Canada en de VS is BPA inmiddels verboden in verpakkingen van voedsel dat bestemd is voor kinderen jonger dan drie jaar. Frankrijk verbood begin dit jaar BPA in alle verpakkingen die in contact komen met voedsel.

Weekmakers

Van asbest tot koolmonoxide: 6000 gevaarlijke chemische stoffen in de verpakking van je voedselAan verpakkingsmaterialen worden ook weekmakers toegevoegd om ze zacht te houden. Deze zogeheten ftalaten dringen echter ook het voedsel binnen. De hoogste concentraties werden aangetroffen in brood. Ze zijn gelinkt aan verminderde vruchtbaarheid en ook hopen ze zich op in de voortplantingsorganen. Het Britse voedselagentschap FSA meldde in 2012 dat 31 procent van het geteste voedsel meer ftalaten bevat dan de Europese wetgeving toestaat.

Nanodeeltjes

Over vijf jaar zal naar schatting een kwart van alle voedsel- verpakkingen nanodeeltjes bevatten. Die zijn zelfs met een microscoop niet zichtbaar en kunnen in onze cellen en organen belanden. Ze kunnen het DNA beschadigen, celfuncties verstoren en bijdragen aan ontstekingsziektes en de ziekte van Crohn, schrijft Blythman.

Door de samenstelling van de lucht in plastic verpakkingen te wijzigen tot die amper of helemaal geen zuurstof meer bevat, kunnen voedselfabrikanten de houdbaarheid van bewerkte voeding rekken. Het is dus goed mogelijk dat een ‘verse’ kippenbout al drie weken oud is.

Boek: Swallow This

[Goed Gevoel]

4 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
brainstormforum
brainstormforum
9 jaren geleden

Vroeger was een pak verse melk 3 dagen houdbaar nu minimaal 1 week. En kom je zogenaamd vers vlees tegen die 3 tot 4 weken houdbaar is en wat je drie keer moet afgieten omdat er meer vocht dan vlees in zit.

Ik zie dit zelf als oplichting je koop immer iets wat vers hoort te zijn en niet 50% echt product en 50% vocht en chemische troep.

yvon
yvon
9 jaren geleden

Ik weet nu helemaal niet meer wat je moet eten. We eten zo goed als alles biologisch, raw etc., maar alles wat je koopt is verpakt. bahbah

trackback
Van asbest tot koolmonoxide: 6000 gevaarlijke chemische stoffen in de verpakking van je voedsel - FamilieBroer
9 jaren geleden

[…] artikel Van asbest tot koolmonoxide: 6000 gevaarlijke chemische stoffen in de verpakking van je voedsel is geplaatst op […]

trackback
BOINNK!!! | Eindtijd-nieuwsberichten en andere opmerkelijke nieuwsfeiten, verzameld door: Arie Goedhart
9 jaren geleden
Back to top button
6
0
We lezen graag je reactie!x