Homepagina » Gezondheid » Van asbest tot koolmonoxide: 6000 gevaarlijke chemische stoffen in de verpakking van je voedsel
Van asbest tot koolmonoxide: 6000 gevaarlijke chemische stoffen in de verpakking van je voedsel

Van asbest tot koolmonoxide: 6000 gevaarlijke chemische stoffen in de verpakking van je voedsel

Alle bewerkte voeding die we consumeren is verpakt. Er worden 6000 chemische stoffen gebruikt in verpakkingsmateriaal voor voedsel. De Britse vereniging zonder winstoogmerk The Food Packaging Forum trof 175 gevaarlijke stoffen aan in verpakkingen.

Deze stoffen zijn gelinkt aan verminderde vruchtbaarheid, misvormde geslachtsdelen en verstoring van de hormoonhuishouding. Chemische stoffen die veelvuldig en legaal worden gebruikt om ons voedsel te verpakken zijn bijvoorbeeld: formaldehyde, benzeen, tolueen, koolstofmonoxide, gechloreerde paraffine en asbest.

BPA

Volgens de Europese wetgeving moeten giftige chemische stoffen worden goedgekeurd, maar voedselverpakkingen vallen niet onder die richtlijn. Bisfenol A wordt gebruikt in blik en plastic verpakkingen. Deze stof leidt tot meer prostaat- en borstkanker, misvormingen van de geslachtsdelen bij pasgeboren jongens, verminderde zaadkwaliteit bij mannen, vervroegde puberteit bij meisjes, diabetes, obesitas en ADHD, zo schrijft Joanna Blythman in haar controversiële boek Swallow This.

In de EU, Canada en de VS is BPA inmiddels verboden in verpakkingen van voedsel dat bestemd is voor kinderen jonger dan drie jaar. Frankrijk verbood begin dit jaar BPA in alle verpakkingen die in contact komen met voedsel.

Weekmakers

Van asbest tot koolmonoxide: 6000 gevaarlijke chemische stoffen in de verpakking van je voedselAan verpakkingsmaterialen worden ook weekmakers toegevoegd om ze zacht te houden. Deze zogeheten ftalaten dringen echter ook het voedsel binnen. De hoogste concentraties werden aangetroffen in brood. Ze zijn gelinkt aan verminderde vruchtbaarheid en ook hopen ze zich op in de voortplantingsorganen. Het Britse voedselagentschap FSA meldde in 2012 dat 31 procent van het geteste voedsel meer ftalaten bevat dan de Europese wetgeving toestaat.

Nanodeeltjes

Over vijf jaar zal naar schatting een kwart van alle voedsel- verpakkingen nanodeeltjes bevatten. Die zijn zelfs met een microscoop niet zichtbaar en kunnen in onze cellen en organen belanden. Ze kunnen het DNA beschadigen, celfuncties verstoren en bijdragen aan ontstekingsziektes en de ziekte van Crohn, schrijft Blythman.

Door de samenstelling van de lucht in plastic verpakkingen te wijzigen tot die amper of helemaal geen zuurstof meer bevat, kunnen voedselfabrikanten de houdbaarheid van bewerkte voeding rekken. Het is dus goed mogelijk dat een ‘verse’ kippenbout al drie weken oud is.

Boek: Swallow This

[Goed Gevoel]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
brainstormforum
brainstormforum
6 jaren geleden

Vroeger was een pak verse melk 3 dagen houdbaar nu minimaal 1 week. En kom je zogenaamd vers vlees tegen die 3 tot 4 weken houdbaar is en wat je drie keer moet afgieten omdat er meer vocht dan vlees in zit.

Ik zie dit zelf als oplichting je koop immer iets wat vers hoort te zijn en niet 50% echt product en 50% vocht en chemische troep.

yvon
yvon
6 jaren geleden

Ik weet nu helemaal niet meer wat je moet eten. We eten zo goed als alles biologisch, raw etc., maar alles wat je koopt is verpakt. bahbah

densie
densie
Reactie op  yvon
6 jaren geleden

koop los, neem je eigen papieren zakjes mee naar de natuurvoedingswinkel…, neem een bio groentenabonnement… koop in glas…, ach ja, ik weet het ook niet meer…doe wat je kan, zou ik zeggen, we zijn in deze ook lui en onbewust geworden…wake up! Hoe meer mensen het niet meer pikken, hoe eerder alles verandert…
hoop ik
wens ik
en velen met ons…
namaste

c.e.
c.e.
Reactie op  densie
6 jaren geleden

Vaak denk ik dat er eerst iets gigantisch mis moet gaan, voordat er echt iets gaat veranderen op deze wereld.

trackback
Van asbest tot koolmonoxide: 6000 gevaarlijke chemische stoffen in de verpakking van je voedsel - FamilieBroer
6 jaren geleden

[…] artikel Van asbest tot koolmonoxide: 6000 gevaarlijke chemische stoffen in de verpakking van je voedsel is geplaatst op […]

trackback
BOINNK!!! | Eindtijd-nieuwsberichten en andere opmerkelijke nieuwsfeiten, verzameld door: Arie Goedhart
6 jaren geleden
x

Check Also

rivm

RIVM: nanodeeltjes in mondkapjes kunnen schadelijk zijn voor de mens

Het RIVM laat weten dat er in ...

pfizer

‘Nanodeeltjes in coronavaccin Pfizer wekken allergische reacties op’

In de afgelopen twee weken kregen tenminste ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

6
0
We lezen graag je reactie!x