Mens en Dier

Oorlogspropaganda: Jezus verzonnen door Romeinen om Joden rustig te krijgen. Bijbelonderzoeker deelt bevindingen

Help mee door dit met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het christendom is een Romeins complot, dat bedoeld was om het Joodse protest te onderdrukken. Jezus Christus is gefabriceerd als onderdeel van psychologische oorlogvoering, zo stelt bijbelonderzoeker Joseph Atwill.

“Joodse sekten in Palestina die wachtten op de strijder-Messias veroorzaakten in de eerste eeuw constant gewelddadige opstanden,” zei Atwill.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Hij stelt dat het Nieuwe Testament oorlogspropaganda is, geschreven door Romeinse onderzoekers.

Gehoorzamen

Het doel hiervan was om de opstand de kop in te drukken.

“Toen was gebleken dat conventionele methoden geen soelaas hadden geboden, schakelden ze over op psychologische oorlogvoering,” zei hij.

Dat is het moment waarop het verhaal over de ‘vreedzame’ Messias werd bedacht.

Deze Messias was niet uit op oorlog, maar riep op tot vrede en moedigde Joden aan om Caesar te gehoorzamen en belasting te betalen aan Rome.

Fictieve figuur

Jezus Christus is mogelijk de enige fictieve figuur in de literatuur wiens hele levensverhaal kan worden herleid naar andere bronnen, aldus Atwill.

Het verhaal van Jezus is volgens hem ergens na de Joodse opstand van 66-73 na Christus verzonnen.

Atwill deed zijn ontdekking toen hij het boek ‘De Joodse oorlog’ van de Romeins-Joodse geschiedschrijver Flavius Josephus bestudeerde.

Hersenspoeling

Hij ontdekte dat er allerlei opvallende overeenkomsten zijn tussen dit boek en het Nieuwe Testament.

Atwill benadrukte dat ‘christendom een verraderlijke vorm van hersenspoeling is die heeft geleid tot de acceptatie van slavernij, armoede en oorlog’.

“Tot op de dag van vandaag wordt het – met name in de Verenigde Staten – gebruikt om steun te krijgen voor oorlog in het Midden-Oosten,” zei hij.

[Sputniknews]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

56 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Badmuts
Badmuts
4 jaren geleden

Uiteindelijk was het Christendom de ondergang van het Romeinsrijk. Tja “wie een kuil graaft voor een ander”, is een harde werker en ook geen egoist 😉

michel de la rie
michel de la rie
4 jaren geleden

Wat een kolder. Dan is de islam zeker de jongste tak. Dit leidt namelijk nog steeds tot slavernij, oorlog en armoede.

weg met ons
weg met ons
4 jaren geleden

Het is sowieso erg dom, simpel en naïef om te geloven dat ongeacht welk (religieus)boek dan ook de waarheid bevat. Boeken zijn net als de mainstream media; de kranten, tv, radio of het internet met argusogen te betrachten. De lezer, betrachter of luisteraar weet namelijk nooit welke agenda ergens achter zit. Om te denken dat oude geschriften zuiver en oprecht zijn, komt bedrogen uit, ook toen werd de massa gestuurd gemanipuleerd en voorgelogen om de meest uiteenlopende redenen. Het nieuwe testament zal niet het enige boek zijn waar men vraagtekens bij kan zetten.

Rob
Rob
4 jaren geleden

Die zogenaamde Jezus heeft nooit bestaan en is gemaakt om het volk machteloos te maken zodat ze de ander wang toe te keren aan de vijand die overal aanwezig is.
Sprookjes figuur Jezus komt ons ook niet verlossen dadelijk want dat moeten we allemaal zelf gaan doen.
Diegenen die met het geloof zo bezig zijn zij zijn meestal pedofielen, satanisten en moordenaars/dieven inclusief de paus, Mohammed en de Johava getuigen.
De joden zijn voor 97% nep en beheersen de westerse wereld hun kracht is niet intelligentie wat mensen denken maar ze zijn moordenaars en rovers die manipuleren en misleiden en voortgekomen uit vaak gevlucht Oost-Europees gangstervolk.

Back to top button
56
0
We lezen graag je reactie!x