Mens en Dier

Johan Derksen noemt Pepijn van Houwelingen een ‘druiloor’: ‘Wat een engerd is dat’

Help mee door deze info met je kennissen op je socials te delen!

Dinsdag debatteerde FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen uitvoerig met demissionair premier Rutte, aangezien veel van zijn vragen niet werden beantwoord.

Zijn vragen gingen onder meer over Rusland, de oorlog in Oekraïne en de BRICS. Toen Van Houwelingen Rutte vroeg hoe groot Nederland de kans inschat op een wereldoorlog, ginnegapte hij wat met de Kamervoorzitter.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Nou, ik vind het niet grappig,” reageerde Van Houwelingen, die toevoegde dat heel veel mensen zich hier grote zorgen over maken. “Maar de minister-president is blijkbaar alleen maar in staat om erover te lachen.”

Derksen noemt Van Houwelingen een druiloor:

Ik ben de jury vandaag

Er gebeurde nog iets opmerkelijks tijdens het debat. Landen die niet bereid zijn hun grondgebied te verdedigen – en Oekraïne is bereid zijn grondgebied te verdedigen – gaan ten onder, beweerde Rutte. “Niet alleen worden ze opgeslokt door een ander land, maar zo’n land zal ook nooit meer kunnen opstaan daarna. Landen die wel bereid zijn om hun grondgebied te verdedigen, en hopelijk ook succesvol, kunnen wel weer opstaan, zelfs als het uiteindelijk niet succesvol zou zijn.”

Van Houwelingen wees erop dat er zat voorbeelden zijn van landen die niet zijn opgestaan, dus die oorlog hebben gevoerd en die oorlog verloren hebben. Wij zijn in 1830 ook grondgebied verloren, zei het Kamerlid, waarna de premier, die nog steeds de grootste schik had, hem corrigeerde: “1839.”

Hij kreeg bijval van de voorzitter: “Ik ben de jury vandaag en de minister-president heeft wel gelijk.”

‘Ouderwets scherp’

“We kunnen er een grap over maken met z’n allen,” probeerde Van Houwelingen nog, waarna Rutte er weer overheen denderde: “Nee het is geen grap. Het is een feitelijke correctie.”

Uitgerekend dit fragment pikte Vandaag Inside eruit om te laten zien. Wat volgde was een ouderwets rondje FVD-bashen. Volgens presentator Wilfred Genee, die duidelijk liet blijken dat hij het debat niet had gezien, werd Van Houwelingen hier ‘op zijn nummer gezet’ en was Rutte nog even ‘ouderwets scherp’.

Hilariteit alom in de studio: “Ik vind dat zo’n druiloor die gozer joh,” zei Johan Derksen, die eerder nog opriep tot het liquideren van FVD-voorman Baudet en daar niet voor werd vervolgd. “Wat een engerd is dat.”

Rutger Castricum kon het niet laten om ook even een sneer uit te delen: “Als je als Rutte daarmee in debat moet, dan wil je toch ook weg? Dan wil je naar de NATO.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.6 120 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

163 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kiekedief
Kiekedief
1 maand geleden

Johan die denkt dat hij ook maar alles kan zeggen .
Kijk maar eens naar jezelf.

Adriana
Adriana
1 maand geleden

Rutte gaat te keer. Maar wie wakker is ziet met wakende oog. We moeten er doorheen gaan. Voor de vorm, alle wappies waren en zijn altijd vrij.

Dwarsje
Dwarsje
1 maand geleden

Heb er geen actieve herinnering aan, maar wist wel de data…. de Pinokkio. En Derksen heb ik persoonlijk meegemaakt in Scheveningen waar hij alleen maar asociaal kon vloeken tegen alles wat hij tegenkwam. Nee Derksen heeft wat meegemaakt tijdens een ledendag in Amsterdam met het FVD en sinds die tijd is hij met een kruistocht bezig tegen het FVD, vermoedelijk kreeg ie te weinig betaald voor zijn aanwezigheid, de aasgier. Overigens is dat hele programma zeer dalende vanwege de schofterige en dalende moraal.

RealDutchPatriot
RealDutchPatriot
1 maand geleden

Die Johan is toch zo een zeiksnor

Back to top button
163
0
We lezen graag je reactie!x