Buitenland

Hongarije overweegt ‘vreselijk antidemocratische, totalitaire en imperialistische’ EU te verlaten

Help mee door dit met je kennissen op je social netwerk te delen!

Viktor Orban, de premier van Hongarije, heeft voor het eerst gezinspeeld op een mogelijk vertrek van zijn land uit de EU. Dat deed hij tijdens een speech in hoofdstad Boedapest.

Orban zei dat de EU ‘een heilige oorlog, een jihad voert’ in naam van de rechtsstaat. Hij voegde toe dat Hongarije ‘niet als West-Europa wil worden’. Zonder tolerantie is het niet langer mogelijk op een gemeenschappelijk pad verder te gaan, benadrukte de premier.

Geweldig

Kamerlid Pepijn van Houwelingen reageert verheugd. “Geweldig! Hongarije overweegt na de Britten nu serieus ook die vreselijke antidemocratische, totalitaire en imperialistische EU te verlaten. Zo verstandig en wij moeten dat als Nederland natuurlijk ook zo spoedig mogelijk doen,” zegt hij. “Nexit!”

FVD-voorman Thierry Baudet voegt toe: “Topper!”

Soevereiniteit behouden

Eind vorig jaar zei Orban nog dat Hongarije de EU niet zal verlaten, maar zich wel blijft verzetten tegen pogingen van Brussel ‘om de soevereiniteit van het land uit te hollen’. “Na de communistische bureaucratie willen we nu geen nieuwe dictaten uit Brussel,” zei Orban.

“We willen de EU helemaal niet verlaten. Zo makkelijk komen ze niet van ons af. We willen onze soevereiniteit behouden en we willen ons niet terugvinden in een verenigde staten van Europa,” zei Orban in november op een congres van zijn partij Fidesz.

4.9 156 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
132 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ADAM
ADAM
4 maanden geleden

Mooi, laat de WEF-EU maar vallen. We hebben er ook nooit voor gekozen.

Super
Super
4 maanden geleden

?

Boink
Boink
4 maanden geleden

Weet je waar we straks politiek asiel kunnen aanvragen

Freba
Freba
4 maanden geleden

“Gelukkig” hebben wij de NSB2.0 in de gedaanten van D66, SP er meer onnozelen

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

132
0
We lezen graag je reactie!x