Archeologie

Verborgen kamers gevonden in tempel van Quetzalcoatl

Help mee door deze informatie met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Archeologen hebben met behulp van een robot enkele verborgen kamers gevonden in de tempel van Quetzalcoatl, gelegen in de historische stad Teotihuacán.

Het team verwachtte één kamer te zullen vinden in de tempel, maar ontdekte er drie, aldus Sergio Gomez tegenover de Mexicaanse krant El Universal.

De kamers zouden omstreeks 2000 jaar geleden door de heersers van Teotihuacán zijn gebruikt voor koninklijke ceremonies of als begraafplaats. Omdat ze door de tijd heen zijn opgevuld met modder en puin, hebben archeologen ze nog niet kunnen onderzoeken.

Gevederde slang

De robot Tlaloc II-TC paste precies door de kleine openingen in de tempel van de geverderde slang en kon zodoende de kamers bereiken. De robot is voorzien van een videocamera en mechanische armen om obstakels uit de weg te ruimen.

In 2010 zei Gomez dat in de centrale kamer van de tempel hoogstwaarschijnlijk de resten van de heersers van Teotihuacán gevonden kunnen worden.

Tempel van de zon

De stad was ooit een invloedrijk centrum van de Meso-Amerikaanse cultuur, maar er is relatief weinig bekend over de heersers. Archeologen hebben nog geen afbeeldingen of graftombes van een heerser gevonden.

Gomez vertelde aan de krant dat de ruimte onder de tempel lijkt op een tunnel die onder de piramide van de zon in Teotihuacán loopt. Daar werden in de jaren zeventig vier kamers gevonden. Van de tunnel onder de tempel van Quetzalcoatl is inmiddels 76 meter verkend. De archeologen hebben nog circa 30 meter te gaan.

Bron: Nbcnews.com

Gerelateerd:

Waar kwamen de sterrengoden vandaan?

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Wasbeertjuh
Wasbeertjuh
9 jaren geleden

Wat zou het wezen, wat zou het zijn? *drumroll!*

huisheks
huisheks
9 jaren geleden

ver van me bed show. wanneer onderzoeken ze nou eens de verborgen kamers onder de sphinx? veeeeeeeeeel interessanter.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

2
0
We lezen graag je reactie!x