Bewustzijn

Jongeren en de nieuwe wereld

Help door deze info met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Onlangs bereikte ons het zoveelste schrijnende verhaal van een jongere die de dupe werd van de misstanden binnen de jeugdzorg en het rechtssysteem.

Het betreft een 17-jarig meisje dat op brute wijze werd gearresteerd door zes politieagenten die haar woning binnendrongen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Haar telefoon werd afgepakt, ze moest haar tongpiercing verwijderen en werd naar een gesloten inrichting gebracht. Wat heeft zij gedaan om deze schending van lichamelijke en geestelijke integriteit te rechtvaardigen? Niets, behalve trouw zijn aan haar soevereiniteit, haar eigenheid en geboorterecht om te leven zoals zij het goed acht.

Dit meisje weigert namelijk sinds enige tijd het reguliere onderwijs te volgen. Het maakte haar zeer ongelukkig. Bij gebrek aan een passend alternatief voor het huidge onderwijssysteem had zij om te overleven geen andere keuze dan thuis te blijven. Geen gemakkelijke keuze. Ook had zij liever gezien dat zij haar talenten optimaal kon ontwikkelen in onze samenleving, zonder daarbij authenticiteit en waarheid in te hoeven leveren.

Met de vrijheid van onderwijs en jeugdzorg is het op dit moment bar en boos gesteld in Nederland. Tienduizenden jongeren lopen vast in een systeem dat er niet voor hen is, maar alleen voor de zogenaamde economische vooruitgang.

Een 14-jarige die onlangs vrijwel dezelfde ervaringen heeft ondervonden verwoordt het als volgt: “Ik wil geen slaaf zijn, daarvoor ben ik niet hier op de wereld gekomen. Mijn grootste wens is om vrij en gelukkig te zijn.”

De participatiebeweging SOPN heeft een duidelijk antwoord op de vraag die vele kinderen, jongeren en ouders zich stellen: mag en kan ik kiezen voor een vrij en gelukkig leven? Ja, dat kan. Dat is jouw recht als soeverein mens. Niemand staat vanaf nu meer alleen, met jou staan er nu tienduizenden mensen in Nederland om de nieuwe wereld ruimte te geven. Van leerplicht naar ontwikkelingsrecht. Van slavenstatus naar vrijheid.

Vanuit Niburu hebben zich een aantal positieve jongeren verzameld die hun eigen beweging op poten hebben gezet: You(th) Change. Zij vormen een platform voor jongeren en hun ouders/opvoeders.

Ben je in de leeftijd van 12 tot 28 jaar of voel je je geroepen om iets voor de jongeren van deze tijd te bekenen? Kom op zaterdag 25 augustus van 11.30 uur tot 16.00 uur naar de eerste bijeenkomsten van You(th) Change. Vind je ook dat jongeren zich moeten laten horen om een betere wereld te creëren? Brainstorm mee en ontmoet andere jongeren in het Niburu-café aan de Birkstraat 136 in Soest.

De verbinding met elkaar, de aarde, de kosmos, maar ook met jezelf is al tijden aan het vervagen. Vooral in de westerse wereld zijn we ons doel behoorlijk kwijtgeraakt. Hier zijn allemaal oorzaken voor te noemen, maar het is vooral belangrijk om in het hier en nu te leven en weer te gaan doen waarvoor we hier gekomen zijn. Het leven draait om liefdesenergie, liefde voor jezelf (naar binnen) en liefde voor al het andere (naar buiten). De ware verbinding met jezelf en al het andere zorgt ervoor dat alles gaat stromen en liefdevolle creatie veroorzaakt. En hoe fijn en prettig is het als je deze liefdevolle verbindingskracht als kind en jongere in stand kunt houden en je kunt blijven herinneren.

Vanaf het moment dat je in de baarmoeder komt wordt je zielentaak en het weten daarvan al beinvloed van buitenaf. Eenmaal op aarde gekomen krijgt eenieder te maken met allerlei verleidingen en afleidingen die je proberen af te scheiden van de werkelijke waarheid en het doel van ons bestaan. Er zijn maar weinig plekken die de verbinding positief beïnvloeden. Met name het schoolsysteem leert ons niet wat van belang is. Maar ook media (tv, radio en internet) creëren een behoorlijk verdraaid beeld van de echte waarheid. Als je ouders en leraren het al niet meer weten, hoe blijft die verbinding dan goed behouden? Vele jongeren voelen dan ook dat er iets niet klopt aan deze ‘werkelijkheid’, maar kunnen dat niet goed vertalen. Het zijn vaak de ‘zwarte schapen’ van de familie die dit gevoel hebben en houden. Vele jongeren gaan zich op allerlei manieren afzetten. Het zoeken in chemische drugs is een bekende vorm hiervan.

Gelukkig zijn er ook vele zielen die dit bewustzijn wel bij zich blijven dragen ondanks alle afleidingen. Indigokinderen, kristalkinderen, nieuwetijdskinderen; er zijn vele namen voor. Dit zijn kinderen die met een speciale taak naar aarde kwamen om de mensheid hierin te helpen. De meesten van hen houden dit bewustzijn helemaal vast, anderen komen hier gaandeweg hun leven weer achter, ‘herinneren’ het zich weer. Deze kinderen weten zulke mooie dingen dat ze ‘geleerden’ voor een raadsel stellen. Zij zijn de leermeesters, helpers en begeleiders van de mensheid om weer in contact te komen met hetgeen waar het om gaat: ware liefde voor alles.

Ook andere zielen kunnen hun verbinding en weten weer terugkrijgen. Simpel gezegd ‘er voor openstaan’ is the key. Er gebeurt anno nu wereldwijd al zo veel waardoor vele zielen hun bewustzijnsniveau verhoogd zien worden. Het is een waar domino-effect. Verbinding is het sleutelwoord, verbinding met moeder aarde en met elkaar. Het wordt jongeren tegenwoordig wel erg moeilijk gemaakt met alles wat er in hun leefwereld op hen afkomt. Gelukkig hebben de sociale media ook voor een positief platform gezorgd. De kennis is daardoor zeer toegankelijk geworden en echte verbindingen kunnen ook via deze wegen gerealiseerd worden.

Wat wij met deze beweging willen bereiken is een klankbord, een ‘thuis’, een inspiratie vormen voor al die jongeren die vastlopen in deze maatschappij. Het gevoel geven van: “Ik ben niet alleen, we zijn allen één en kunnen samen onze krachten bundelen en er voor zorgen dat onze wereld prachtig wordt.” Het leven moet voor iedereen een warme, liefdevolle, inspirerende, en feestelijke ‘tijd’ zijn waarin er volop ruimte is voor zielenontwikkeling. Zoals de slogan van de onderwijsbijeenkomst van Niburu luidt: ‘van leerplicht naar ontwikkelingsrecht’. Iedereen heeft het recht om zich in vrijheid te kunnen en mogen ontwikkelen zoals hij/zij dat voor ogen heeft. Als we elkaar hierbij die ruimte ook geven en elkaar helpen en stimuleren dan zal de wereld er toch ontzettend mooi uit komen te zien. Het is echt haalbaar als je hier eenmaal voor openstaat.

Wat wij in eerste instantie willen doen is jongeren bij elkaar laten komen en laten zien welke mooie veranderingen er allemaal mogelijk zijn. De eerste stap is altijd spannend en geeft een onzeker gevoel, maar het is vooral erg dapper en moedig. Dit geldt voor iedereen die met deze bijeenkomst te maken heeft. Op zaterdag 25 augustus van 11.30 uur tot 16.00 uur beginnen we met een eerste samenkomen. Dit zal vooral in het teken staan van ontmoeten en aftasten op een relaxte en open manier; niets moet, alles mag. Van hieruit gaan we, mede door elkaars ideeën en wensen gehoord te hebben, brainstormen hoe we dit verder gaan aanpakken. De ideeën zijn er volop, het is vooral belangrijk om iedereen hier inspraak in te geven. Het is ook werkelijk vóór jongeren dóór jongeren, ieders inbreng is welkom. Laat je stem horen door al je ideeën, meningen en reacties te mailen naar: [email protected]

Ook het aanmelden (niet verplicht, maar wel handig voor een indicatie) voor deze dagen kan via dit mailadres.

Voor wie is dit bestemd? Tja, leeftijd, het is moeilijk om kaders te geven. Iedereen is welkom. Maar om toch een indicatie te geven; wij focussen ons in eerste instantie op jongeren in de leeftijd van 12 tot 28 jaar. Iedereen die daarbuiten valt, maar toch voelt dat hij/zij hier ook behoefte aan heeft en iets toe te voegen heeft is altijd welkom. In de toekomst hopen wij het ook in te kunnen delen in verschillende thema’s en de daarbij horende leeftijdsgroepen.

Datum: 25 augustus
Aanvang: 11.30 uur
Locatie: Birkstraat 136, 3768 HM Soest
Entree: vrije donatie
Aanmelding: [email protected]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

87 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kim
Kim
11 jaren geleden

Ik ben erbij!! 😀

cr
cr
11 jaren geleden

ja jongere passen zich snel aan toch zeker de groep van 5 tot 10 jaar en van 12tot ongeveer 16/17 jaar zijn zelfs moeilijk kunnen meestal niet goed aanpassen ,zo denk ik er over maar kan ook verkeerd zitten, het is ook het karakter van een kind wat ook mee telt natuurlijk je heb nooit 2 /3 dezelfde kinderen .

Oma
Oma
11 jaren geleden

Ik sta volledig achter de SOPN en (als oma) juich deze jongerenbeweging van harte toe.
Go boys and girls, go !!!!

drifter
drifter
11 jaren geleden

Fantastisch dat niburu een platform bied voor kinderen en ouders, die zowel de ouders als de kinderen het besef kunnen geven dat ze niet gek zijn, en dat ze niet naar een psycholoog hoeven.

En als ik de plannen hoor voor uitbreiding van niburu gisteren op niburu radio, maakt dat volledig sense. Wie anders kan dit platform bieden in de toekomst?

Back to top button
87
0
We lezen graag je reactie!x