
Het is misschien een scherp en heet goedje om te eten, maar wasabipasta – de groene Japanse pasta die bij sushi wordt geserveerd – kan helpen ontgiften en heeft ontstekingsremmende eigenschappen. Uit nieuw onderzoek blijkt dat het zelfs darmkankercellen kan doden.
Bij laboratoriumproeven met dikkedarmkankercellen bleek een extract van wasabi de apoptose bij de kankercellen te activeren: de natuurlijke celdood die alle gezonde cellen hebben. Normaal gesproken gaan kankercellen juist niet dood, maar blijven ze groeien en zich vermenigvuldigen.
De onderzoekers van de Chung Shan Medical University in de Taiwanese stad Taichung zeggen dat hun bevindingen het gebruik verdedigen van wasabi als functioneel voedingsmiddel dat kanker bestrijdt.
Echte wasabi wordt gemaakt van de Wasabia japonica, een plant die behoort tot de Kruisbloemenfamilie, waar ook kool, mierikswortel en mosterd toe behoren. Van de wortelstam wordt de groene pasta gemaakt, ook wel Japanse mierikswortelpasta genoemd.
Het onderzoek is verschenen in het tijdschrift European Journal of Nutrition.
Gevaccineerde kinderen zijn kanaries in de kolenmijn: ‘Dit is een dramatisch gegeven’
Minister Bruins zat in de raad van bestuur van dit World Economic Forum-initiatief, wat deed hij daar?
Waarom niemand de ‘maan-illusie’ kan verklaren
New York Supreme Court: alle medewerkers die zijn ontslagen vanwege hun vaccinatiestatus krijgen baan terug
Oeps: ‘Ons’ coronavaccin veroorzaakt bijwerkingen bij 70% (!) van de proefpersonen
Aantal kankergevallen onder jonge mensen explodeert wereldwijd
Kankersterfte onder jonge mensen schiet als een raket omhoog: ‘extreme gebeurtenissen’
Kijk: Actrice Els De Schepper stuurt je opmerkelijke nieuwjaarswensen
Russisch ministerie waarschuwt voor speciale informatiewapens die je gedachten beïnvloeden