Het is misschien een scherp en heet goedje om te eten, maar wasabipasta – de groene Japanse pasta die bij sushi wordt geserveerd – kan helpen ontgiften en heeft ontstekingsremmende eigenschappen. Uit nieuw onderzoek blijkt dat het zelfs darmkankercellen kan doden.
Bij laboratoriumproeven met dikkedarmkankercellen bleek een extract van wasabi de apoptose bij de kankercellen te activeren: de natuurlijke celdood die alle gezonde cellen hebben. Normaal gesproken gaan kankercellen juist niet dood, maar blijven ze groeien en zich vermenigvuldigen.
De onderzoekers van de Chung Shan Medical University in de Taiwanese stad Taichung zeggen dat hun bevindingen het gebruik verdedigen van wasabi als functioneel voedingsmiddel dat kanker bestrijdt.
Echte wasabi wordt gemaakt van de Wasabia japonica, een plant die behoort tot de Kruisbloemenfamilie, waar ook kool, mierikswortel en mosterd toe behoren. Van de wortelstam wordt de groene pasta gemaakt, ook wel Japanse mierikswortelpasta genoemd.
Het onderzoek is verschenen in het tijdschrift European Journal of Nutrition.
Arts die bekend werd om hydroxychloroquine genomineerd voor Nobelprijs voor de Vrede
Insider: ‘We hebben elk stembiljet voorzien van watermerk om Democraten te kunnen betrappen’
Gehackte e-mails: coronaprik Pfizer goedgekeurd ondanks ‘problemen’
De New Reality Show met Willem de Ridder over het overvloedsprincipe
Oostenrijks parlementslid gaat los: jullie mogen gezondheid van mensen niet verwoesten met dit vaccin
Broccoli mogelijk sleutel in strijd tegen artrose
Wat te doen als schuldgevoel een echte strijd is? – Channeling 08-06-2023
Spaanse boeren massaal in gele hesjes de straat op. De grote media ‘doen hun best om dit te verbergen’
Opa geneest van ‘ongeneesbare’ kanker door dieetaanpassing