
Het is misschien een scherp en heet goedje om te eten, maar wasabipasta – de groene Japanse pasta die bij sushi wordt geserveerd – kan helpen ontgiften en heeft ontstekingsremmende eigenschappen. Uit nieuw onderzoek blijkt dat het zelfs darmkankercellen kan doden.
Bij laboratoriumproeven met dikkedarmkankercellen bleek een extract van wasabi de apoptose bij de kankercellen te activeren: de natuurlijke celdood die alle gezonde cellen hebben. Normaal gesproken gaan kankercellen juist niet dood, maar blijven ze groeien en zich vermenigvuldigen.
De onderzoekers van de Chung Shan Medical University in de Taiwanese stad Taichung zeggen dat hun bevindingen het gebruik verdedigen van wasabi als functioneel voedingsmiddel dat kanker bestrijdt.
Echte wasabi wordt gemaakt van de Wasabia japonica, een plant die behoort tot de Kruisbloemenfamilie, waar ook kool, mierikswortel en mosterd toe behoren. Van de wortelstam wordt de groene pasta gemaakt, ook wel Japanse mierikswortelpasta genoemd.
Het onderzoek is verschenen in het tijdschrift European Journal of Nutrition.
Als ik een cell was zou ik het ook nalaten, haha. Niet te pruimen.
Hoeveel moet je ervan eten? 3 x daags? Je betaalt je wel groen.
Weer t zoveelste wondermiddeltje na gember, rode peper, knoflook etc…
Ik heb t allemaal uitgeprobeerd tegen kleine simpele klachten, maar t doet niks.. Snap niet hoe het dan kanker kan genezen?
Dan zou er in Japan geen kanker voorkomen