Binnenland

Energieplafond gefileerd: ‘Dit is geen sigaar uit eigen doos, dit is diefstal’

Help ons door deze info met jouw vrienden op je social media te delen!

Vanaf 1 januari volgend jaar geldt een prijsplafond op energie voor alle huishoudens en andere kleinverbruikers. Voor november en december ontvangen huishoudens bovendien een vaste korting op de energierekening.

Hoe wordt dat plafond gefinancierd? Het energieplafond komt in de plaats van de maatregelen in de energiebelasting die erop gericht waren om de kostenstijging van energie te dempen in 2023.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt laat op Twitter weten dat de regering heeft bevestigd dat de verlaging van de energiebelasting op gas en elektriciteit per 1 januari niet doorgaat. Daarnaast gaat de verhoging van de belastingvermindering niet door. Bovendien gaat de btw op elektriciteit en gas op 1 januari weer van 9 naar 21 procent.

Ze zijn gek geworden in Den Haag

“Dus kort samengevat: wij gaan meer naar de schatkist dragen en dat wordt vervolgens doorgezet naar de energiebedrijven om de kunstmatig verhoogde prijzen van de afgelopen paar maanden en voornamelijk na Prinsjesdag te dekken. Dit is geen sigaar uit eigen doos, dit is diefstal,” reageert strafrechtadvocaat Boriana Petkova.

Journalist Lammert de Bruin schrijft: “What the f*ck, hier is dus niemand mee geholpen en daar komt nog eens bij dat we de meeste belastingen over energie ter wereld betalen. Ze zijn gek geworden in Den Haag.”

Mensen gaan letterlijk dood door dit kabinetsbeleid

De Bruin wijst erop dat er bijvoorbeeld in Amsterdam in augustus al meer mensen een betalingsachterstand hadden bij hun energieleverancier dan heel vorig jaar. Bij een woningbrand kwam een vrouw om het leven die was afgesloten van energie en die haar woning verwarmde met kaarsen.

“Onvoorstelbaar ook dat alle Kamerleden van de coalitiepartijen hiermee instemmen. Mensen gaan letterlijk dood van armoede door dit kabinetsbeleid,” aldus de journalist.

4.9 198 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

185 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
1 jaar geleden

WAAROM is iedereen hier zo vreselijk verbaasd, woedend en verontwaardigd over?

DIT was toch zonder meer te verwachten van het kabinet en het grootste deel van de Tweede Kamer?

WAKKER WORDEN. Dit is onderdeel van het grote plan om ons ALLEMAAL, maar dan ook ALLEMAAL aan de bedelstaf te krijgen. En op deze manier gaat het nog sneller dan het licht ook.

Kijk: laten we eerlijk zijn: OOK een sigaar uit eigen doos mogen ze wat mij betreft lekker houden. Dan weet je dat je die toch ZELF betaalt.

Met de ene hand geef je als zogenaamd welwillende overheid een stuiver, om dan met de andere hand het vijf- of tienvoudige terug te halen.

Ik vond sowieso dat hele energieplafond al totaal ruk. ALLE mensen die NU in een gasvrije woning wonen, zijn de klos. Dat is zeker.

Ik zal het uitleggen: als je géén gas verbruikt, dan is het logisch dat je méér elektriciteit verbruikt. 1 + 1 is nog altijd 2.

Het was toch zó belangrijk, dat wij allemaal van het gas af moesten? Heel veel mensen hebben kapitalen geïnvesteerd om dat voor elkaar te krijgen.

En nu: Als beloning mogen ze zich straks scheel betalen voor de elektriciteit.

Wat een ongelooflijk smerig spelletje is er gespeeld.

Zelf hebben mijn man en ik in ons appartement, waar wij 9 jaar geleden zijn komen wonen, 2 airco’s laten plaatsen. DIT was, omdat het hier ’s zomers, op het zuidwesten en op de derde verdieping, gemakkelijk boven de 30 graden wordt.

Maar…. in de winter kunnen wij dus verwarmen met deze zelfde airco’s. Ons jaarverbruik van gas komt dus niet boven de 250 kuub.

Uiteraard is ons elektriciteitsverbruik wel hoger, namelijk zo’n 3600 kW.

Omdat wij nog steeds gas hebben, zullen wij dus straks weer de gaskraan verder opendraaien om ons appartement te verwarmen. DIT om niet boven dat plafond van 2900 kW te komen.

Dit hele beleid van de overheid is KRANKZINNIG. Ik heb er helaas geen ander woord voor.

Psa
Psa
1 jaar geleden

Hout stoken, terug naar de roots

Sam plieger
Sam plieger
1 jaar geleden

CU uw naasten broeder

Wapke
Wapke
1 jaar geleden

Eindtijd …… 🙏🤍🕊

Back to top button
185
0
We lezen graag je reactie!x