Homepagina » Het Complot » “9/11 was excuus om oliegigant te laten profiteren van inval Irak”
"9/11 was excuus om oliegigant te laten profiteren van inval Irak"

“9/11 was excuus om oliegigant te laten profiteren van inval Irak”

Tijdens een toespraak in 2009 aan de Western Kentucky University legde de Amerikaanse senator Rand Paul uit dat oud-vicepresident Dick Cheney na 9/11 pleitte voor een oorlog tegen Irak om zijn voormalige collega’s van militaire dienstverlener en oliebedrijf Halliburton tegemoet te komen.

In de video, die is ontdekt door David Corn van Mother Johnes, herinnert Paul aan het standpunt van Cheney in 1995, toen hij zei dat een inval in Irak ‘een ramp zou zijn, enorme kosten met zich mee zou brengen en zou uitmonden in een burgeroorlog’. Vervolgens ging Cheney aan de slag voor Halliburton. Hij verdiende er als directeur honderden miljoenen dollars. Vervolgens keerde hij terug in de politiek en was het opeens wel een goed idee om Irak binnen te vallen.

Paul liet zijn licht schijnen op de gebeurtenissen na 9/11. Toenmalig CIA-directeur George Tenet kreeg van regeringsadviseur Richard Perle te horen dat de aanslagen aanleiding waren voor een oorlog tegen Irak, hoewel inlichtingendiensten nog geen verband hadden gevonden.

“Moeten we dan niet eerst weten of er een connectie is tussen Irak en 9/11?” vroeg Tenet de adviseur van George W. Bush. “Dat maakt niet uit,” zei Perle. “Het is een excuus. 9/11 is een excuus voor een oorlog. Ze wilden al naar Irak.”

Tijdens een toespraak in 2008 in Montana linkte Paul de miljoenen die Cheney bij Halliburton had verdiend ook al aan de Irakoorlog in 2001. Eerst zei Cheney dat een oorlog in Irak rampzalig zou zijn en vele levens zou kosten, maar enkele honderden miljoenen dollars later verruilt hij Halliburton weer voor de overheid. De oorlog is een feit en Halliburton sluit een exclusief miljardencontract met de Amerikaanse overheid.

Al geruime tijd werd Dick Cheney ervan verdacht de Irakoorlog te hebben gebruikt om Halliburton te bedanken voor al die miljoenen die hij er had verdiend na zijn termijn als minister van Defensie onder president George H.W. Bush.

Cheney was directeur van Halliburton van 1995 tot 2000 en heeft nog steeds financiële belangen in het concern. Vorig jaar bekende het bedrijf schuld en gaf het toe dat het bewijsmateriaal heeft vernietigd dat verband hield met de olieramp in de Golf van Mexico in 2010.

[Mother Jones]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Kalki schreef:

  Commerciële belangen hebben voorrang op de Vrede; je ziet daarom duidelijk dat commercialiteit gevaarlijker is dan een Atoombom.

  11 likes
 • John schreef:

  O jee, laat Pauw en Witteman het niet horen. Die nodigen dan Peter R de V uit en die vertelt dan dat het allemaal internet complotverhalen zijn.

  10 likes
 • Pascal schreef:

  Ik heb begrepen dat de Irak oorlog begonnen is omdat Saddam met zijn handen aan gereedschap van de goden zat en dat er een stargate geopend werd waardoor er snel actie genomen werd.

  3 likes
 • riek schreef:

  ja, zeg,
  dat weet ik al van net drie weken na 9/11
  komaan zeg…

  4 likes
 • joop schreef:

  er zijn veel goede mensen maar slechte zijn er ook helaas maar het is waar

  1 likes
 • x

  Check Also

  trump

  Nicht Osama bin Laden blijkt Trump-supporter: ‘Deep State gaat ten onder’

  Noor bin Ladin, de nicht van Osama ...

  lange frans

  Lange Frans en George van Houts: ‘9/11 was het theaterstuk van de eeuw’

  De officiële versie van het verhaal over ...

  >