Binnenland

Minister Yesilgöz wil organisaties die ‘onze rechtsstaat ondermijnen’ stevig aanpakken, kritiek barst los

Help ons door deze informatie met jouw vrienden op je socials te delen!

Minister van Justitie Yesilgöz heeft aangekondigd dat er een stevige aanpak komt voor maatschappelijke organisaties die ‘onze democratische rechtsstaat of het openbaar gezag willen ondermijnen’.

Haar wetsvoorstel met zwaardere maatregelen binnen de bestaande wet gaat naar de Tweede Kamer. “Het is belangrijk dat er een stevigere aanpak komt van organisaties die via hun activiteiten onze rechtsstaat ondermijnen,” zegt de minister.

Heel mistig

Het kabinet stelt onder andere voor dat een rechterlijk bevel kan worden opgelegd waardoor een organisatie zich gedurende een periode van maximaal twee jaar moet onthouden van bepaalde activiteiten. Daarnaast kan een organisatie worden veroordeeld bepaalde donaties of geldstromen te melden aan het OM, kan het OM inzicht krijgen in de financiële administratie van organisaties, kunnen tegoeden worden bevroren en kan er een verbod op donaties worden opgelegd.

Er is veel kritiek op het wetsvoorstel. Zo schrijft FVD-fractievoorzitter in Zuid-Holland Ewald Kegel: “Zou aardig zijn om aan de hand van een voorbeeld toe te lichten in welke praktische situatie deze wet toegevoegde waarde heeft. Blijft nu heel mistig allemaal.”

Dat is de niét ongewenste ondermijning

Singer-songwriter Ernst Vingerhoets voegt toe: “De enigen die de rechtsstaat hebben ondermijnd zijn jullie zelf. Jullie beleid is een brevet van onvermogen en onbenul. Snap je zelf nu niet welke misdaden tegen de mensheid jullie hebben begaan. Het wordt tijd voor tribunalen vanwege vaccinatiegenocide momenteel.”

“Eindelijk actie tegen de Bill & Melinda Gates Foundation, Open Society [Foundations], de Postcode Loterij, het WEF, Gavi, Big Pharma, Big Tech, VN, WHO, Oxfam, WNF, Amnesty, IMF, NAVO, en, oh nee, dat is de niét ongewenste ondermijning. Gekke tekst Dilan, doorzichtig ook,” reageert jurist en publicist Sietske Bergsma.


4.9 109 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

131 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mar
Mar
5 maanden geleden

Opzouten met haar, ze doet niets

Yvonne
Yvonne
5 maanden geleden

Laten ze eerst maar eens de hand in eigen boezem steken.Zij worden gestuurd door een ongekozen club nazi’s het WEF.Dus mevrouw Yezigolz zou zeggen pak je biezen en neem de rest van het zieke WEF zooitje in de 1e en 2e kamer mee enkeltje staathotel levenslang gegarandeerd een dak boven jullie hoofd en het volk zal dansen van blijheid.

Lawke
Lawke
5 maanden geleden

Terug een effort om censuur te vergroten…. Compleet anti-democratisch..

bilbo
bilbo
5 maanden geleden

als ze het hebben over de democratische rechtstaat dan bedoelen ze hun eigen, grondwet negerende, misdaad kartel want dat moet koste wat kost overeind blijven

Back to top button
131
0
We lezen graag je reactie!x