Buitenaards

Studie: Buitenaardse groepen houden aarde mogelijk bewust in isolement

Help ons door deze informatie met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er is een nieuwe studie verschenen waarin wordt gespeeld met het idee dat aliens ons er bewust van weerhouden om contact met ze op te nemen.

Volgens de dierentuinhypothese bestaat er superintelligent buitenaards leven, maar kiest het ervoor om geen contact met het leven op aarde op te nemen om ons ongemerkt te bestuderen of om de menselijke beschaving zo de kans te geven zich te ontwikkelen.

Dergelijke ideeën zijn het meest aannemelijk als er een universele entiteit zou bestaan die zijn wil aan andere buitenaardse beschavingen kan opleggen. Volgens de hypothese is een voldoende geavanceerde beschaving in staat om de handhaving van regels effectiever af te dwingen dan de mensheid gewoon is.

Strijdende groepen

Astrofysicus Duncan H. Forgan van de Universiteit van St Andrews heeft een model gebruikt waaruit blijkt dat beschavingen in zo’n scenario meer geneigd zijn om groepjes te vormen in plaats van één grote galactische club.

Als alle beschavingen ongeveer tegelijkertijd zijn ontstaan en al meer dan een miljoen jaar bestaan, dan zou zo’n club volgens Forgan kunnen bestaan. Het is zijns inziens waarschijnlijker dat er meerdere strijdende groepen beschavingen zijn die het niet met elkaar eens kunnen worden over een universeel beleid.

Impasse doorbreken

“Het is goed mogelijk dat de aarde zich bevindt in een deel van de ruimte dat wordt bezet door een conservatieve groep die geen contact wil,” valt te lezen in zijn paper. “Nu we steeds beter in staat zijn om onbewuste signalen van zowel bestaande als vergane beschavingen te kunnen detecteren, zouden we deze impasse moeten kunnen doorbreken.”

De paper is gepubliceerd op de website arXiv.

[RT]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
54 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
bert s
bert s
5 jaren geleden

De enige reden dat ze ons in een isolement houden is dat we zo’n allemachtig idioot agressief ras zijn en dat komt weer omdat we afstammelingen zijn van de fallen angels, die zich hier helemaal suf hebben geneukt omdat ze dat in de hemel niet mochten doen.

Denk.na
Denk.na
5 jaren geleden

Deze “dierentuinhypothese” bestaat al sinds de jaren ‘70.
Nu doet iemand daar wat additionele veronderstellingen en wat wiskundige berekeningen rond, en het wordt (weeral) “Buitenaardse groepen houden aarde mogelijk bewust in isolement”. En voordat je het goed en wel beseft, wordt dit dan als een ‘bewijs’ van UFO’s en aliens aanzien….

Maar er wordt weer mooi genegeerd wat er in die studie staat: “[this study] cannot even predict if extraterrestrial intelligences exist at all.” Nee, veel liever geloven wat je wil geloven dan echt eens nadenken over wat er echt in zo’n publicatie staat…

Freba
Freba
5 jaren geleden

Waarom zouden Aliens hier komen in dat achterlijke Wereldje. Niets te zoeken of te leren. Nog steeds holbewoners die elkaar bestoken.

iubuntu
iubuntu
5 jaren geleden

South Park is jullie voor : zie seizoen 7 aflevering 1 (geleden van 2003)

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

54
0
We lezen graag je reactie!x