Buitenland

Journalist debunkt Nederlandse berichten over ‘spoor van dood en verwoesting’ dat Russen in Oekraïne achterlaten

Help door deze info met anderen op je socials te delen!

Eind vorige maand schreven de media dat Volnovakha, een kleine stad vlak bij Donetsk, totaal verwoest werd in de oorlog in Oekraïne. Tot 12 maart werd er gevochten in de stad. Op die dag zei Pavlo Kirilenko, de gouverneur van Donetsk, dat de stad ‘volledig was verwoest’ en ‘in feite niet meer bestond’.

Meerdere westerse journalisten zijn op dit moment in Volnovakha. De Italiaanse journalist Angelo Giuliano heeft een filmpje op social media geplaatst waarin de Duitse journalist Thomas Röper van de blog Anti-Spiegel verslag doet bij een ziekenhuis in Volnovakha. De foto’s die hij in de stad heeft gemaakt, zijn in Duitsland gebruikt voor Oekraïense propaganda.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

(Video verwijderd? Klik hier...)

Verbazingwekkend

De Duitse media beweerden dat het ziekenhuis was gebombardeerd door de Russen. Dat terwijl de inwoners van de stad zeggen dat het de Oekraïners waren die doelbewust het ziekenhuis hebben aangevallen terwijl ze zich terugtrokken uit de stad.

Röper was twee weken geleden ook in Volnovakha en wat hem opvalt, is hoe snel de stad wordt herbouwd door de lokale bevolking en de Russen. Het centrale plein, waar eerder nog een doodse stilte hing, bruist weer. Mensen herkenden Röper en omhelsden hem. Een deel van het ziekenhuis is alweer operationeel. “Ze werken heel snel. Ik ben onder de indruk,” zei hij. “Het is verbazingwekkend wat ze in twee weken hebben bereikt.”

Humanitaire hulp

Ook de Nederlandse journalist Sonja van den Ende is na twee weken weer terug in Volnovakha. Ze laat weten dat de verwoesting enorm was, maar dat veel puin inmiddels is opgeruimd door het Russische leger en de volksmilitie van Donetsk. De scholen zijn weer begonnen en kinderen spelen in het park.

Van den Ende debunkt de berichten in de reguliere Nederlandse media, die beweren dat het Russische leger ‘een spoor van dood en verwoesting’ achterlaat. In alle steden die zij bezoekt, krijgen mensen humanitaire hulp van de Russen en komt het leven weer op gang. “Dat is heel goed.”

(Video verwijderd? Klik hier...)


4.9 101 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

39 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mariposa-1979
Mariposa-1979
2 jaren geleden

Het is overal een zooitje. Leugens en bedrog. Wat is nog ok? Enge wereld … wanneer stopt dit?

Jolanda
Jolanda
2 jaren geleden

Toch wel fijn dat je hier het echte nieuws hoort

Chuck Hendriks.
Chuck Hendriks.
2 jaren geleden

Dat wisten we toch al.

Hugo
Hugo
2 jaren geleden

De MSM is een criminele organisatie geworden, en handeld en schrijft in Opdracht van deze regering en natuurlijk in opdracht van het WEF van dictator en ongekozen NAZI Klaas Zwabber. Deze oorlogsmisdadigers moeten zo snel mogelijk berecht worden voor misleiding en voor misdaden tegen de menselijkheid.

Back to top button
39
0
We lezen graag je reactie!x