Innovatie

VIDEO: 100 jaar autorijden zonder te tanken

Help door dit artikel met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Steeds duidelijker wordt dat onze moderne aandrijfsystemen gedateerd zijn. Nieuwe technologieën dienen zich aan, technologieën die veel efficiënter zijn dan de huidige en die bovendien in harmonie zijn met de aarde. Thorium wordt vaak genoemd als zeer efficiënte brandstof.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Net als uranium kan thorium worden gebruikt als brandstof in een kernreactor. Thorium produceert echter veel minder radioactief afval dan uranium. Er komt geen plutonium vrij, wat nog duizenden jaren gevaarlijk blijft. Bij het gebruik van een thoriumreactor kan zich geen meltdown voordoen. Thorium is ook veel krachtiger dan uranium.

Een auto zou 100 jaar lang kunnen blijven rijden op slechts 8 gram van deze brandstof. Een bedrijf genaamd Laser Power Systems werkt aan een uitstootvrije turbine die wordt aangedreven door thorium-lasers. Directeur en voorzitter van het Amerikaanse bedrijf, Charles Stevens, beweert dat één gram thorium net zoveel energie oplevert als 28.000 liter benzine. De energie wordt opgewekt door thorium te verhitten middels een externe bron.

Diverse landen en militaire agentschappen experimenteren al enige jaren met thorium als brandstof. Als je auto wordt aangedreven door thorium zou je nooit hoeven te tanken. Sterker nog: de brandstof gaat nog langer mee dan de auto. Thorium wordt in veel gesteenten in lage concentraties aangetroffen. De aardkorst bevat vier tot vijf keer zoveel thorium als uranium, aldus reactorfysicus Jan Leen Kloosterman van de TU Delft.

China, India en Japan hebben zich inmiddels gestort op kernenergie uit thorium. Door voorstanders wordt het alternatief aangekondigd als ‘de grootste energiedoorbraak sinds het vuur’. Volgens deskundigen kan het nog zeker 20 jaar duren voordat kernenergie uit thorium commercieel toepasbaar is. China heeft 268 miljoen euro geïnvesteerd om dit decennium een thoriumreactor te ontwikkelen met gesmolten zout als koelmiddel. India zet in op een zwaarwaterreactor op basis van thorium.

In Nederland is nooit echt gericht gezocht naar thorium omdat het tot dusver niet benut werd. Er is wereldwijd voldoende thorium om de hele wereld tienduizenden jaren van elektriciteit te voorzien, weet Kloosterman. Ondanks het grote potentieel is de interesse van de Europese politiek matig.

5-3-2014 bron: CE

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
pepsi
pepsi
10 jaren geleden

Ja hartstikke leuk en aardig allemaal en er zijn wel tig manieren om eindeloos te rijden. Maar dit komt nooit op de markt omdat alles om geld draait en als je als brandstof verkoper brandstof probeert te verkopen aan iemand die geen brandstof nodig heeft omdat diegene in een auto rijd waar eindeloos mee gereden kan worden verdient diegene niks! Dus dat maakt Shell en alle andere olie producenten overbodig! Dus dat gaat nooit gebeuren omdat hun degene zijn met het geld en de macht. Heel simpel. Shell is trouwens ook bezig met een project in Oekraïne met schaliegas. (gaat er een lampje branden?)

hetzalwel
hetzalwel
10 jaren geleden

[quote name=”pepsi”]Ja hartstikke leuk en aardig allemaal en er zijn wel tig manieren om eindeloos te rijden. Maar dit komt nooit op de markt omdat alles om geld draait en als je als brandstof verkoper brandstof probeert te verkopen aan iemand die geen brandstof nodig heeft omdat diegene in een auto rijd waar eindeloos mee gereden kan worden verdient diegene niks! Dus dat maakt Shell en alle andere olie producenten overbodig! Dus dat gaat nooit gebeuren omdat hun degene zijn met het geld en de macht. Heel simpel. Shell is trouwens ook bezig met een project in Oekraïne met schaliegas. (gaat er een lampje branden?)[/quote]

je zou je ook af kunnen vragen, hoelang blijft geld een middel van macht? en wie zijn de gene die bepalen hoeveel macht geld heeft?verander je denken, verander de wereld zou ik zeggen.

CtrlAltDelete
CtrlAltDelete
10 jaren geleden

Het zal allemaal best wel maar het is geen’win win’ situatie. Dus gaat het niet gebeuren. Er zijn wel meer manieren bekend en dat ging ook niet werken (Stan Meyer)
http://www.youtube.com/watch?v=a74uarqap2E
http://waterpoweredcar.com/stansgifs.html
http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=Ir5XgMiXlzM&feature=endscreen

Jan
Jan
10 jaren geleden

’t Is inderdaad allemaal heel eenvoudig te verklaren, machtsblokken zoals Shell en andere partijen hebben hier totaal geen aandacht voor. Gaat immers over geld. Iemand trouwens wel eens gelezen dat er olievelden liggen in Australie die net zo groot zijn als in Saoedi Arabië? Hoor je nooit wat over, vreemd he……..zucht…

Back to top button
12
0
We lezen graag je reactie!x