Homepagina » Innovatie » VIDEO: 100 jaar autorijden zonder te tanken
VIDEO: 100 jaar autorijden zonder te tanken

VIDEO: 100 jaar autorijden zonder te tanken

Steeds duidelijker wordt dat onze moderne aandrijfsystemen gedateerd zijn. Nieuwe technologieën dienen zich aan, technologieën die veel efficiënter zijn dan de huidige en die bovendien in harmonie zijn met de aarde. Thorium wordt vaak genoemd als zeer efficiënte brandstof.

Net als uranium kan thorium worden gebruikt als brandstof in een kernreactor. Thorium produceert echter veel minder radioactief afval dan uranium. Er komt geen plutonium vrij, wat nog duizenden jaren gevaarlijk blijft. Bij het gebruik van een thoriumreactor kan zich geen meltdown voordoen. Thorium is ook veel krachtiger dan uranium.

Een auto zou 100 jaar lang kunnen blijven rijden op slechts 8 gram van deze brandstof. Een bedrijf genaamd Laser Power Systems werkt aan een uitstootvrije turbine die wordt aangedreven door thorium-lasers. Directeur en voorzitter van het Amerikaanse bedrijf, Charles Stevens, beweert dat één gram thorium net zoveel energie oplevert als 28.000 liter benzine. De energie wordt opgewekt door thorium te verhitten middels een externe bron.

Diverse landen en militaire agentschappen experimenteren al enige jaren met thorium als brandstof. Als je auto wordt aangedreven door thorium zou je nooit hoeven te tanken. Sterker nog: de brandstof gaat nog langer mee dan de auto. Thorium wordt in veel gesteenten in lage concentraties aangetroffen. De aardkorst bevat vier tot vijf keer zoveel thorium als uranium, aldus reactorfysicus Jan Leen Kloosterman van de TU Delft.

China, India en Japan hebben zich inmiddels gestort op kernenergie uit thorium. Door voorstanders wordt het alternatief aangekondigd als ‘de grootste energiedoorbraak sinds het vuur’. Volgens deskundigen kan het nog zeker 20 jaar duren voordat kernenergie uit thorium commercieel toepasbaar is. China heeft 268 miljoen euro geïnvesteerd om dit decennium een thoriumreactor te ontwikkelen met gesmolten zout als koelmiddel. India zet in op een zwaarwaterreactor op basis van thorium.

In Nederland is nooit echt gericht gezocht naar thorium omdat het tot dusver niet benut werd. Er is wereldwijd voldoende thorium om de hele wereld tienduizenden jaren van elektriciteit te voorzien, weet Kloosterman. Ondanks het grote potentieel is de interesse van de Europese politiek matig.

5-3-2014 bron: CE

 Vond je dit belangrijk? Deel het dan met anderen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

12 reacties

 1. 1 gram thorium voor 28.000 liter benzine. Op 8 gram 100 jaar rijden, dit snap ik niet helemaal. Volgens mijn berekening kom ik niet verder dan een paar jaar rijden op thorium

  2 likes
 2. [quote name=”pepsi”]Ja hartstikke leuk en aardig allemaal en er zijn wel tig manieren om eindeloos te rijden. Maar dit komt nooit op de markt omdat alles om geld draait en als je als brandstof verkoper brandstof probeert te verkopen aan iemand die geen brandstof nodig heeft omdat diegene in een auto rijd waar eindeloos mee gereden kan worden verdient diegene niks! Dus dat maakt Shell en alle andere olie producenten overbodig! Dus dat gaat nooit gebeuren omdat hun degene zijn met het geld en de macht. Heel simpel. Shell is trouwens ook bezig met een project in Oekraïne met schaliegas. (gaat er een lampje branden?)[/quote]

  je zou je ook af kunnen vragen, hoelang blijft geld een middel van macht? en wie zijn de gene die bepalen hoeveel macht geld heeft?verander je denken, verander de wereld zou ik zeggen.

  1 likes
 3. 100 jaar rijden zonder benzine te hoeven tanken ?! Daar ben ik helemaal voor !! Is daar niet (vrijwel) iedereen voor ?

  1 likes
 4. En wederom in de aarde boren zonder te denken want het levert op korte termijn weer eens iets op.
  Goed zo ….maar t is toch goedkoop.
  0 punt energie kennen we ook en daarvoor hoeven we geen wezens in de aarde te verstoren, goh misschien wel een oplossing

  1 likes
 5. Ja hartstikke leuk en aardig allemaal en er zijn wel tig manieren om eindeloos te rijden. Maar dit komt nooit op de markt omdat alles om geld draait en als je als brandstof verkoper brandstof probeert te verkopen aan iemand die geen brandstof nodig heeft omdat diegene in een auto rijd waar eindeloos mee gereden kan worden verdient diegene niks! Dus dat maakt Shell en alle andere olie producenten overbodig! Dus dat gaat nooit gebeuren omdat hun degene zijn met het geld en de macht. Heel simpel. Shell is trouwens ook bezig met een project in Oekraïne met schaliegas. (gaat er een lampje branden?)

  0 likes
 6. Het zal allemaal best wel maar het is geen’win win’ situatie. Dus gaat het niet gebeuren. Er zijn wel meer manieren bekend en dat ging ook niet werken (Stan Meyer)
  http://www.youtube.com/watch?v=a74uarqap2E
  http://waterpoweredcar.com/stansgifs.html
  http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=Ir5XgMiXlzM&feature=endscreen

  0 likes
 7. ‘t Is inderdaad allemaal heel eenvoudig te verklaren, machtsblokken zoals Shell en andere partijen hebben hier totaal geen aandacht voor. Gaat immers over geld. Iemand trouwens wel eens gelezen dat er olievelden liggen in Australie die net zo groot zijn als in Saoedi Arabië? Hoor je nooit wat over, vreemd he……..zucht…

  0 likes
 8. Beetje vreemd dat een (gesmolten)zout reactor al zo’n 50 jaar bestaat, en de huigie reactoren nog steeds met water gekoeld worden….

  0 likes
 9. [quote name=”hetzalwel”][quote name=”pepsi”]Ja hartstikke leuk en aardig allemaal en er zijn wel tig manieren om eindeloos te rijden. Maar dit komt nooit op de markt omdat alles om geld draait en als je als brandstof verkoper brandstof probeert te verkopen aan iemand die geen brandstof nodig heeft omdat diegene in een auto rijd waar eindeloos mee gereden kan worden verdient diegene niks! Dus dat maakt Shell en alle andere olie producenten overbodig! Dus dat gaat nooit gebeuren omdat hun degene zijn met het geld en de macht. Heel simpel. Shell is trouwens ook bezig met een project in Oekraïne met schaliegas. (gaat er een lampje branden?)[/quote]

  je zou je ook af kunnen vragen, hoelang blijft geld een middel van macht? en wie zijn de gene die bepalen hoeveel macht geld heeft?verander je denken, verander de wereld zou ik zeggen.[/quote]

  Waarom moet ik mijn denken veranderen?
  Ik maak alleen duidelijk hoe de situatie er nu voor staat en heeft niks met mijn denken te maken.

  0 likes
 10. Diegenen die werken voor een van de multinationals en weten dat deze bedrijven verkeerde beslissingen nemen houden door hun bijdrage aan deze bedrijven dit systeem zelf in stand.
  Als je echt “wakker” geworden bent, dan realiseer je je dat en neem je je verantwoordelijkheid.

  0 likes
 11. never gonna happen… spijtig genoeg is alles om geld te doen op deze aardkluit en niet om de samenleving er beter op te maken

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

De radioactieve oorlog van Poppy Bush tegen Irak. Dit is bijna niet te bevatten

De radioactieve oorlog van Poppy Bush tegen Irak. Dit is bijna niet te bevatten

Maandenlang bombardeerden Amerikaanse en Britse gevechtstoestellen Irak. ...

Familie Rothschild beheerst op slinkse wijze de wereldeconomie. Tv-presentator spreekt zich uit

Familie Rothschild beheerst op slinkse wijze de wereldeconomie. Tv-presentator spreekt zich uit

De Egyptische tv-presentator Mohammed Nasser sprak op ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.