Homepagina » Mens en Dier » Journalist doet aangifte tegen Kaag wegens financieren van terrorisme: ‘Verzocht om vervolging’
kaag
Foto: Sigrid Kaag (Martijn Beekman / ministry of Foreign Affairs the Netherlands CC BY-SA 2.0)

Journalist doet aangifte tegen Kaag wegens financieren van terrorisme: ‘Verzocht om vervolging’

Journalist en voormalig Europarlementariër Lucas Hartong laat via Twitter weten dat hij aangifte heeft gedaan tegen D66-minister Sigrid Kaag wegens het financieren van terrorisme. Hij heeft het OM verzocht om vervolging.

In juli vorig jaar liet minister Kaag de Tweede Kamer weten dat twee voormalige medewerkers van een Palestijnse organisatie die worden verdacht van een bomaanslag een deel van hun salaris kregen uitgekeerd met Nederlands belastinggeld. Bij de bomaanslag kwam een 17-jarig Israëlisch meisje om het leven. De verdachten zijn lid van een club die op de Europese lijst van terroristische organisaties staat.

Kaag is meerdere keren gewaarschuwd voor mogelijke banden tussen de door Nederland gefinancierde organisatie en terroristen. Elsevier Weekblad schreef vorige week dat West-Europese hulpbedragen via stelselmatige fraude werden doorgesluisd naar terroristische activiteiten van deze organisatie, het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina.

Via een omweg

De geldkraan werd dichtgedraaid, maar D66-minister Kaag besloot twee weken geleden de betalingen deels te hervatten. De resultaten van een Europees onderzoek naar de organisaties lieten volgens Kaag ‘te lang op zich wachten’.

In een Kamerbrief schrijft ze dat het ministerie heeft onderzocht of betalingen alsnog gedaan kunnen worden via een omweg. Er is vervolgens voor gekozen om het geld via ‘een consortiumpartner’ over te maken.

Strafbaar

Uit onder andere deze informatie wordt duidelijk dat de minister, ondanks herhaalde waarschuwingen uit betrouwbare en gezaghebbende bron, toch financiering is blijven geven aan de organisaties, terwijl zij weet had van (mogelijke) terroristische verbanden, stelt Hartong.

Het financieren van daden van terrorisme is naar huidig Nederlands recht vervolgbaar als strafbare voorbereiding van een ernstig misdrijf. Daarnaast is het verlenen van geldelijke steun aan een terroristische organisatie strafbaar als deelneming aan die organisatie, aldus de journalist.

Veel steunbetuigingen

Hartong krijgt veel steunbetuigingen. Zo schrijft Bennie: “Fijn dat je dit gedaan hebt.” Ron zegt: “Goed gedaan, chapeau.” En Anita reageert: “Wat goed van u.”

4.9 74 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
58 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Merijn Hugens
Merijn Hugens
4 maanden geleden

Héél het door & door Corrupte, Criminele Politieke Establishment in Den Haag moet vervolgd worden voor STAATSTERRORISME!

Tom
Tom
4 maanden geleden

Aangifte wordt uiteraard ”niet ontvankelijk” verklaard (of zoiets). Kaag staat boven de wet, heeeel misschien zegt ze ‘n keer ”sorry”, maar zelfs dat is niet erg waarschijnlijk. Als het stof is neergedaald, gaat ze gewoon weer verder met het financieren van haar vriendjes, nu via nog slimmere omweggetjes en tussenpersonen zodat niemand het in de gaten heeft.

Karel5
Karel5
4 maanden geleden

En dan D66 rechters, geen kans ratten dekken elkaar toch

Waldemar
Waldemar
4 maanden geleden

Terrorisme wordt ook gefinancierd door haar guru filantroop George Soros.
Heel eng clubje.

x

Check Also

slovenië

Premier Slovenië: dit zijn de Nederlandse Soros-marionetten in het Europarlement (Rutte woest)

Janez Jansa, de premier van Slovenië, heeft ...

de jonge

‘Hugo de Jonge wil meer dan 2000 artsen als idioten wegzetten, terwijl ze dat juist NIET zijn’

Tweede Kamerleden Wieke Paulusma (D66) en Attje ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

58
0
We lezen graag je reactie!x