Mens en Dier

Journalist doet aangifte tegen Kaag wegens financieren van terrorisme: ‘Verzocht om vervolging’

Help anderen door deze info met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Journalist en voormalig Europarlementariër Lucas Hartong laat via Twitter weten dat hij aangifte heeft gedaan tegen D66-minister Sigrid Kaag wegens het financieren van terrorisme. Hij heeft het OM verzocht om vervolging.

In juli vorig jaar liet minister Kaag de Tweede Kamer weten dat twee voormalige medewerkers van een Palestijnse organisatie die worden verdacht van een bomaanslag een deel van hun salaris kregen uitgekeerd met Nederlands belastinggeld. Bij de bomaanslag kwam een 17-jarig Israëlisch meisje om het leven. De verdachten zijn lid van een club die op de Europese lijst van terroristische organisaties staat.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

Kaag is meerdere keren gewaarschuwd voor mogelijke banden tussen de door Nederland gefinancierde organisatie en terroristen. Elsevier Weekblad schreef vorige week dat West-Europese hulpbedragen via stelselmatige fraude werden doorgesluisd naar terroristische activiteiten van deze organisatie, het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina.

Via een omweg

De geldkraan werd dichtgedraaid, maar D66-minister Kaag besloot twee weken geleden de betalingen deels te hervatten. De resultaten van een Europees onderzoek naar de organisaties lieten volgens Kaag ‘te lang op zich wachten’.

In een Kamerbrief schrijft ze dat het ministerie heeft onderzocht of betalingen alsnog gedaan kunnen worden via een omweg. Er is vervolgens voor gekozen om het geld via ‘een consortiumpartner’ over te maken.

Strafbaar

Uit onder andere deze informatie wordt duidelijk dat de minister, ondanks herhaalde waarschuwingen uit betrouwbare en gezaghebbende bron, toch financiering is blijven geven aan de organisaties, terwijl zij weet had van (mogelijke) terroristische verbanden, stelt Hartong.

Het financieren van daden van terrorisme is naar huidig Nederlands recht vervolgbaar als strafbare voorbereiding van een ernstig misdrijf. Daarnaast is het verlenen van geldelijke steun aan een terroristische organisatie strafbaar als deelneming aan die organisatie, aldus de journalist.

Veel steunbetuigingen

Hartong krijgt veel steunbetuigingen. Zo schrijft Bennie: “Fijn dat je dit gedaan hebt.” Ron zegt: “Goed gedaan, chapeau.” En Anita reageert: “Wat goed van u.”

4.9 75 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

58 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Merijn Hugens
Merijn Hugens
2 jaren geleden

Héél het door & door Corrupte, Criminele Politieke Establishment in Den Haag moet vervolgd worden voor STAATSTERRORISME!

Tom
Tom
2 jaren geleden

Aangifte wordt uiteraard ”niet ontvankelijk” verklaard (of zoiets). Kaag staat boven de wet, heeeel misschien zegt ze ’n keer ”sorry”, maar zelfs dat is niet erg waarschijnlijk. Als het stof is neergedaald, gaat ze gewoon weer verder met het financieren van haar vriendjes, nu via nog slimmere omweggetjes en tussenpersonen zodat niemand het in de gaten heeft.

Karel5
Karel5
2 jaren geleden

En dan D66 rechters, geen kans ratten dekken elkaar toch

Waldemar
Waldemar
2 jaren geleden

Terrorisme wordt ook gefinancierd door haar guru filantroop George Soros.
Heel eng clubje.

Back to top button
58
0
We lezen graag je reactie!x