Homepagina » Bewustzijn » Helende intentie: Hoe behandeling op afstand kankerpatiënten kan helpen
Helende intentie: Hoe behandeling op afstand kankerpatiënten kan helpen

Helende intentie: Hoe behandeling op afstand kankerpatiënten kan helpen

In de loop der jaren is er zo nu en dan onderzoek gedaan naar behandeling op afstand met diverse technieken. De resultaten zijn nogal wisselend. Een recente studie naar reiki op afstand voor pijn na een keizersnede laat bijvoorbeeld geen effect zien op de pijn. Wel hadden de vrouwen in de reiki-groep een lagere bloeddruk en hartslag.

Een analyse van verschillende onderzoeken laat eveneens geen effect van ‘distant healing’ zien bij het chronischevermoeidheidssyndroom. Wel is er effect als je weet dat je behandeld wordt. Dat blijkt uit een onderzoek met reumapatiënten: degenen die wisten dat ze op afstand behandeld werden, voelden zich beter en hadden minder pijn. Of ze erin geloofden of niet, maakte niet uit.

Mensen die weten dat ze behandeld gaan worden, zijn zich op dat moment waarschijnlijk ook beter bewust van hun klacht. Wellicht geeft dit mede richting aan meer welbevinden. Een klein onderzoek naar mensen met chronische pijn die door een Japanse healer op afstand behandeld werden, laat ook een verbetering zien bij de experimentele groep.

Het is niet eenvoudig om eenduidig aan te tonen dat behandeling op afstand helpt bij het verminderen van klachten. Maar dat er wel degelijk sprake is van invloed op afstand, bleek al uit ouder onderzoek van William Braud en Marilyn Schlitz. Zij hebben in de jaren negentig 30 experimenten van ‘mentale invloed op afstand’ op een rij gezet en statistisch beoordeeld. Het resultaat was dat ‘intentie tot behandeling’, in welke variant dan ook, een duidelijk niet aan het toeval toe te schrijven effect heeft op de fysiologische toestand van de ontvanger.

Dean Radin van de Sonoma State University in Californië en zijn collega’s borduurden daarop voort en bedachten een nieuw experiment naar het effect van intentie op het autonome zenuwstelsel van een ‘ontvanger’. Ze wilden vooral weten welke elementen kunnen meespelen bij een behandeling op afstand.

Daarvoor deelden ze 36 (echt-)paren in drie groepen in. Van elke deelnemer werd de huidweerstand gemeten. De ontvangende partner ging ontspannen zitten in een afgeschermde kamer, terwijl de ‘zendende’ partner zich een aantal keren 10 seconden lang met zijn helende intentie op de ander richtte.

Van elk paar was één van de partners kankerpatiënt. In de eerste groep werd de gezonde partner eerst getraind in het sturen van helende intentie naar de patiënt en vervolgens gevraagd dit gedurende drie maanden dagelijks te doen voordat de metingen zouden beginnen.

In de tweede groep werd de huidweerstand gemeten zonder dat de gezonde partner getraind was, maar hij zou het daarna wel gaan leren. Dit was de ‘wachtlijstgroep’. De derde groep werd helemaal niet getraind in het sturen van helende intentie.

Tijdens de intentieperiodes nam de huidweerstand zoals verwacht inderdaad toe, met pieken bij de getrainde groep, wat minder effect bij de wachtlijstgroep en nog minder effect bij de controlegroep. De onderzoekers concluderen dat helende intentie – behandeling op afstand – invloed heeft op het autonome zenuwstelsel van de ontvanger.

Het lijkt erop dat een sterke helende intentie dit effect versterkt, zeker als iemand daarin getraind is, aldus de onderzoekers. De studie verscheen in het tijdschrift Explore: The Journal of Science and Healing.

[CE]


Vind je deze info belangrijk? Deel het dan met je kennissen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

6 reacties

 1. Da’s gek. Wanneer ik het rapport lees zie ik dat dhr Radin ten tijde van het opstellen van het rapport aan Institute of Noetic Sciences, Petaluma, CA verbonden was, en niet de Sonoma State University in Californië. Sterker nog: wanneer ik op de website van Sonoma State University in Californië kijk is dhr Radin niet eens in de lijst met staf te vinden (http://www.sonoma.edu/faculty-staff/). Dat maakt me wel iets skeptischer in het lezen van het rapport, en het artikel.

  Goed, het rapport eindigt met een dankwoord aan The Institute for
  Research on Unlimited Love, die een beurs hebben verstrekt voor het onderzoek. Gelukkig, zij verkopen boeken die mij happy maken (http://unlimitedloveinstitute.org/mission/). Gelukkig maar, de Helende Intenties komen gewoon uit jou en mijn portemonnee.

  Wat hierboven staat geschreven door mij terzijde: je zal het artikel maar lezen, net je partner aan kanker hebben verloren en je dan realiseren dat het misschien wel jouw schuld is dat je partner de strijd heeft verloren omdat jij net niet genoeg helende intenties hebt uitgestraald. Bah!

  6 likes
 2. Fijn dat dit soort onderzoeken plaatsvinden.
  Ik heb zelf reiki gedaan en het werkte absoluut.
  Of je er alles mee zou kunnen genezen is vers twee maar alle beetjes helpen denk ik dan maar.
  Elke positieve intentie is m.i. weer een stap in de goeie richting.

  3 likes
 3. Ik zie effecten die duiden op placebo effect. Meer onderzoek zou de zorg zo veel kunnen verbeteren en goedkoper maken.

  3 likes
 4. Ik heb 5 jaar terug een vrouw behandeld met kleurentherapie op afstand. Deze vrouw had acute leukemie en artsen waren overtuigd dat ze het niet zou overleven. Het moment dat de vrouw kleuren op afstand ontving was tijdens een chemokuur, gevolg is dat deze vrouw stierf (15 minuten) en daarna ontwaakte tot natuurlijk verbazing van artsen. Ik heb haar verpleegster destijds gewaarschuwd dat vanwege deze intensieve behandeling de week erop een soortgelijke reactie zou komen. De reactie was dat op die bewuste nacht (ochtend) dat ze riep dat ze in vuur lag en in dat vuur engelen vlogen (zielenreiniging) Deze vrouw leeft nog en is onlangs grootmoeder geworden. LS mijn website is onder constructie vanwege ook een verhuizing van mijzelf. Hierdoor kan ik weer starten met behandelingen op afstand. medio december moet de website klaar zijn. voor diegene die niet kunnen wachten mogen mij e-mailen.

  2 likes
 5. Een tekening gemaakt door een (healer) gemaakt met de intentie dat de getekende persoon gezond is voor die persoon, werkt nog beter. Vragen? Mail me.

  0 likes
 6. Stuur nooit en dan ooit nooit reiki naar een persoon terwijl ie op de operatrie-tafel ligt want de kans is giga groot dat men dat alles voelt van heel die operatie , wat zeker niet de bedoeling is. En net wat er boven staat geschreven pijn van enen wond kan je niet verminderen, wel kan reiki zorgen voor een snellere genezings proces. De gene die deze test gedaan heeft had niet veel verstand wat reiki allemaal kan en wat niet helaas.
  Met reiki kan je als men kanker heeft wel naar het bloed sturen maar ga niet knutselen met energieen naar het gezwel toe. Wel kan je op afstand sturen naar het genezings proces en raad hen aan wiet-olie te nemen en honing met kanaal en de honing met kaneel op de nuchtere maag nemen ( drie eet-lepels per keer) en rond een uur of 4 en pal voor je naar bed gaat en drie knoflook teentjes door de dag hene en eet van elk kleur door de dag hene en veel bio rauwe groente eten zal zeker goed doen.

  En stuur reiki nooit naar de energie banen aan mensen met kanker want dan heb je grote kans dat het zelfs uitzaait.

  Streel ook nooit de aura af van boven naar beneden toe bij mensen met suikerziekte, want dan streel je heel de aura naar de knoppen toe ( hij gaat dan veel te ver open staan)
  Streel die mensen aura’s af van benenen naar boven toe, dat is beter van hun aura.
  Er zijn mensen met suikerziekte die ene heel eind beter worden door reiki graad 1 te halen en weer vooruit gang krijgen bij twee en drie.
  Mensen met suikerziekte 2 kunnen vaak genezen door 1 maand rauwe bio groente te eten en heben voor die ziekte geen reiki behnadelingen verders nodig. Voort de groep die niet hiervan geneest kan (zekerheid kan nooit hierbij gegeven worden) reiki baat bij hebben als je hen op de juiste manier energieen stuurt en goed hun aura afstreeld.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Bisschop waarschuwt voor de duistere gevaren van reiki en andere new age-geneeswijzen. Dit kan er volgens hem gebeuren

Bisschop waarschuwt voor de duistere gevaren van reiki en andere new age-geneeswijzen. Dit kan er volgens hem gebeuren

Een katholieke Ierse bisschop heeft gewaarschuwd dat ...

Uitrol 5G is gigantisch gezondheidsexperiment. Deskundige waarschuwt voor gevaren

Uitrol 5G is gigantisch gezondheidsexperiment. Deskundige waarschuwt voor gevaren

Overal worden nieuwe gsm-masten neergezet voor het ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 2 mei 2019
20:00 uur (CEST)
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.