Homepagina » Propaganda » Journalist die de harde waarheid durft te zeggen gedemoniseerd door NRC. Wat zit hierachter?
Journalist die de harde waarheid durft te zeggen gedemoniseerd door NRC. Wat zit hierachter?

Journalist die de harde waarheid durft te zeggen gedemoniseerd door NRC. Wat zit hierachter?

Foto: Vysotsky (Wikimedia Commons)

Als je als Nederlandse journalist buiten de gebaande paden treedt, wordt je vaak genadeloos hard aangepakt door de massamedia, de poortwachters van het establishment.

Zo werd AD-journalist Wierd Duk, die zei dat het de media zijn die ons een totaal verkeerd beeld van Poetin en Rusland geven, vandaag door de mangel gehaald in NRC.

Columnist Jan Kuitenbrouwer schreef: “Duk kan in talkshows verschijnen en in het AD schrijven, er zijn toch langzamerhand heel wat aanwijzingen dat hij gewoon niet bij zijn hoofd is.”

Carnegie Endowment

Dat het NRC zo hard uitvalt tegen een kritische journalist is niet vreemd, zo zal blijken.

In Rusland zijn allerlei organisaties actief die proberen Poetin zo snel mogelijk uit de weg te ruimen.

Eén van die organisaties is de Carnegie Endowment for International Peace, waar onder andere NRC-correspondent Caroline de Gruyter voor werkt.

Vervlochten

De Gruyter schrijft voor het NRC over politiek en Europa en is tegelijkertijd verbonden aan Carnegie Europe. Je leest het goed.

“Het zit helemaal in elkaar vervlochten,” zei professor Karel van Wolferen, die zelf NRC-correspondent is geweest.

“Een heleboel mensen, ook de mensen die voor dit soort organisaties werken, zijn zich onvoldoende bewust van wat er speelt,” vervolgde hij.

Geen nieuwsgierigheid

Toen Hubert Smeets (ook van het NRC) naar Moskou ging, zocht hij niet uit wat er nu precies aan de hand is, maar ging hij praten met de mensen van Carnegie Endowment, aldus Van Wolferen.

“Dit zijn oud-collega’s van me, ik ken die mensen,” zei hij. “Dan vraag ik me af: wat is er eigenlijk met jullie gebeurd.”

Alles wat je over geopolitiek leest in de Nederlandse mainstream media, daar mag geen nieuwsgierigheid meer bij, verklaarde hij.

Propaganda-arm

“Als je je door nieuwsgierigheid laat meeslepen, dan kost het je je baan,” benadrukte Van Wolferen. “Dus het is zelfbehoud.”

Journalist Stan van Houcke merkte daar nog bij op: “Het is algemeen bekend dat Smeets (NRC) nauwe banden heeft met de Atlantische Commissie en dat is eigenlijk de propaganda-arm van de NAVO.”

Diezelfde Smeets, die jarenlang buitenlandredacteur was bij het NRC, heeft van de Nederlandse overheid bijna 300.000 euro gekregen om een anti-Rusland-website op te zetten, aldus Van Houcke.Vind je deze informatie waardevol? Deel het dan met mensen die je kent op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

17 reacties

 1. De mainstream media doet alsof zij winnende zijn, echter is dit niet het geval. Anno 2017 is de haat en afkeer tegenover de vertegenwoordigers van Nederland, EU en de bekende propagandakanalen zo groot geworden, dat er iets staat te gebeuren: Mensen vertrouwen die pleuris lei (ij) ders niet meer en de aantallen worden met de dag groter, hetgeen kan betekenen dat vroeg of laat de onderste steen op de kop van pinokkio zal belanden.

  Als Markje de steen liever uit het zicht wil houden, zal de steen hem toch wel vinden. Het zijn bijzondere tijden….

  45 likes
  • Daarom heeft de staat nu puppet Baudet in de markt gezet. Hij is een 1 op 1 copie van Dhr. Fortuijn, maar nu als controlled oposition.
   Putin heeft enorm goed gedaan voor het Russische volk, de schuldenlast van 140% van het Nationaal Product terug gebracht naar circa 4,5%. De enorme fraude aangepakt bij het staats bestuur, propaganda van homoleefstijl verboden ( dus niet het homozijn an sich verboden!), normen en waarden en het gezin als speerpunt van zijn beleid ingebracht.

   Zie deze rapportage, dan vallen de schellen voor de ogen weg:
   https://m.youtube.com/watch?v=ecEK6llcucA

   8 likes
   • Op basis van wat concludeert u dat Baudet “georganiseerd verzet” is ? Zover ik weet heeft het Forum voor Democratie in de Tweede Kamer nog niet “voor” iets gestemd waar zij publiekelijk claimen “tegen” te zijn. Ook zet Baudet zich al jaren in om voor de Nederlandse bevolking informatie los te krijgen over de echte ontwrichtende en schadelijke wettelijke maatregelen die mede aan de basis zijn van de wurgreep van de elite/NWO op Nederland. Daarbij moet u denken aan zijn betrokkenheid bij de burgerinitiatieven:

    Burgerinitiatief ons geld:
    Waar hij en anderen duidelijkheid wilde hebben, en zodoende de Nederlandse bevolking wilde informeren; omtrent de velen vragen/zorgen en de (verwoestende) consequenties van het uit handen geven van de “geld creatie (uit het niets) ” aan commerciële entiteiten.

    Burgerinitiatief Peuro:
    Waarbij hij en anderen geprobeerd hebben om een parlementaire enquête af te dwingen omtrent de totstandkoming en invoering van de Euro.

    Burgerinitiatief “Geen EU bevoegdhedenoverdracht zonder referendum/ Burgerinitiatief Soevereiniteit”:
    Waarbij hij en anderen de politiek duidelijk wilde maken dat de Nederlandse politiek juridisch helemaal het recht niet heeft om de soevereiniteit van Nederland weg te geven. Maar ook om de Tweede Kamer te vragen om bij elke “bevoegdhedenoverdracht” naar Brussel een referendum te houden.

    Allemaal onderwerpen die grotendeels verantwoordelijk zijn van de macht van de NWO in Nederland, zaken waar de ik PVV nooit op enig initiatief heb kunnen betrappen. En hij zich dus niet alleen maar bezig houdt met de simpele afleid onderwerpen waar de PVV zich voornamelijk mee bezig houd om het soort bovenstaande machtsgrepen mogelijk te maken. Ook maakt Baudet geen gebruik van de verdeel tactiek die Wilders weldegelijk gebruikt.

    Ook is er bij mijn weten nog niets bekend of Baudet gefinancierd word door zionistische personen/organisaties zoals wel het geval is bij Wilders en zijn PVV. Die financieel gesteund worden door zionistische organisaties zoals de AIPAC (American Israël Public Affaires Committee ) en het “Ariel Center voor Research. In tegenstelling tot Wilders heb ik Baudet nog nooit publiekelijk zijn steun horen uitspreken voor het Zionisme, daar Wilders onlangs bij een conferentie van “The American Freedom Alliance” (ook weer zo´n fijne club) letterlijk zei “dat Europa Zionisme nodig heeft”.

    Overigens heeft de zogenaamde “Partij van de Vrijheid” het mede mogelijk gemaakt dat Nederland zo goed als zeker een “politiestaat” is, door afgelopen februari in te stemmen met het “sleepnet” van de inlichtingendiensten, wat gisteren door de Eerste Kamer is gejaagd. Met alle respect, maar tot nu toe zijn er bij mijn weten geen aanwijzingen en/of bewijzen dat Baudet georganiseerd verzet is zoals Wilders en zijn PVV dit wel is.

    2 likes
    • Graag zou ik er nog aan toe willen toevoegen dat Wilders naast de Nederlandse identiteit ook beschikt over een Israelis paspoort. Dus waar u op baseert dat Baudet “georganiseerd verzet” is ben ik erg benieuwd.

     1 likes
 2. Smerig crimineel tuig, kotsmisselijk word ik van zulke gluiperds.

  38 likes
 3. Leve de persvrijheid ! Die vrijheid geldt echter alleen voor hen die liegen dat het gedrukt staat.
  Gelukkig trappen we er massaal niet meer in.

  23 likes
 4. Caroline de Gruyter zal waarschijnlijk lid zijn van Carnegie Europe die met de oprichting van de EU in 2007 werd opgericht. In dat zelfde jaar werd ook de Europese Council on Foreign Relations (ECFR) opgericht waarvan de website destijds vermelde onder de kop ”Wie zijn wij?”, dat de ECFR niks van doen had met de Amerikaanse CFR waar David Rockefeller 50 jaar lang de scepter zwaaide. Dat statement werd later verwijderd.

  Caroline de Gruyter is naast het Carnegie Endowment lid van de Europese Council on Foreign Relations. Deze reuzen van denktanks naast gerelateerde denktanks als het Brookings- en Hudson institute, de RAND Corporation, de International Crisis Group, en het Atlantic Council, werden in het verleden rijkelijk gefinancierd door een aantal Amerikaanse Foundations.

  De vele miljarden kwamen hoofdzakelijk van het Carnegie Endowment, en het Rockefeller- en Ford Foundation. De twee machtigste foundations ter wereld waarvan onderzoeksjournalist en auteur, Jim Marrs, in de jaren negentig meldde dat het vermogen van deze twee foundations, naast het vermogen van Carnegie door het geheime genootschap van Skull and Bones word beheerd.

  Professor Antony Sutton concludeerde met zijn onderzoeken dat Skull and Bones zo’n beetje iedere organisatie in Amerika heeft opgezet of geïnfiltreerd die onderzoeken doet, beleid maakt, of opinies vormt. Het hart loopt dwars door het Morgan-Rockefeller imperium waarvan de netwerken van top ondernemingen elkaar overlappen. Deze netwerken van ondernemingen worden mede versterkt doordat de relaties via particuliere clubs, opleidingen, achtergronden, en via huwelijken met elkaar verbonden. Deze rode draad loopt van het Council on Foreign Relations tot aan het Business Council.

  Personen die lid zijn van dergelijke denktanks als het Carnegie Endowment worden vaak bewust, of onbewust, meegezogen in het proces. Een agenda die voornamelijk globaliserend en geopolitiek doorwerkt. Het is dan ook ook niet verwonderlijk dat de Mainstream Media die aan dit complex hangt eenzijdig bericht waarbij amper kritische vragen worden gesteld. Met name omtrent het buitenlandse geopolitieke beleid verkondigen ze nieuwsberichten om de bevolking een bepaalde richting uit te laten denken die zij wenste te creëren. In dat licht zou het onder meer het gezamenlijke demoniseringsproces van Poetin kunnen verklaren en de gelijkgestemde negatieve berichtgevingen omtrent Assad.

  Zoals bekend stond ook Syrië op de lijst van de neoconservatieve denktank, Project for the New American Century. PNAC die uitdacht dat er zeven landen in vijf jaar moesten worden aangevallen en waarvan Robert Kagan de medeoprichter was. Kagan blijkt idem lid van Skull and Bones en zo houden we alles binnenskamers. De cirkel is weer rond.

  13 likes
  • PS.

   De echtgenote van Skull and Boneslid en mede oprichter van de Project for the New American Century, Robert Kagan, is Victoria Nuland. Over deze vrouw had professor Karel van Wolferen van alles te melden. Nuland trok veel op met voormalig minister van Buitenlandse Zaken en tevens Skull and Boneslid, John Kerry. Zij onderhandelden in Kiev vele malen met regeringsleiders van de Oekraïne.

   Op onderstaande video legt Nuland aan het congres uit wat ze in hun schild uitvoerde om Rusland verder te demoniseren door het aanwakkeren van propaganda. Hoeveel geld hiermee gemoeid gaat aangaande
   Disinformation Russia programming 07 June 2016, vanaf 40 seconden,

   https://www.youtube.com/watch?v=JDjW4Sgh28o

   8 likes
 5. Nee dan moet je die anti Rusland propagandist Robert van de Roer hebben. Man o man, wat kan die slecht liegen. Soms zit Wierd Duk weleens in de eens in de uitzending “Goedemorgen NL”(WNL) samen met deze propagandist en dan zie ik Wierd wel eens kijken, van wat zegt de gek nou. Wierd is een man van het eerlijke woord en dat zie ik graag. Ik heb eens een keer een boze mail over Robert van de Roer gestuurd en de waarheidsvinding van WNL. Ik heb duidelijk na mijn mail een verandering geconstateerd in de uitlatingen van dhr van de Roer.
  Gaan we even naar de website van Jan Kuitenbrouwer en constateer zelf is de man wijs bij zijn hoofd is of niet. Let even op de blauwgrijze balk met naam en portret. Dat moet al genoeg zeggen.
  http://www.jankuitenbrouwer.nl/blog/

  11 likes
 6. Carnegie dient nageplozen te worden tot op het bot.

  10 likes
 7. het is een feit, je ziet het de waarheid wordt verdraaid. waarom weet ik niet, maar je weet in de MSM doen ze alles voor geld, of iemand weet een geheim, of iemand betaald heel veel, een journalist vraagt nooit door, terwijl ik als leek denk, waarom vraag je dat niet, bepaalde groepen worden zwaar onder vuur genomen, FvD PVV, maar nooit Rutte, links Duijvendak de motor van GL. terrorist, Dwars, aanslagen, moorden, De media is van links SOROS ed. is linkss met veel geld, raar, wat is hun doel. links is enkel het zielige uitvoerende orgaan, ze krijgen een snoepje, de miljoenen gaan elders. en eigelijk is dus Links, extreem rechts, maar zo wordt het in de media niet gezien, Hitler was ook links, socialisme, alles voor zijn vrienden, dan is modern links ook, ben je anders , je werkt, dan ben je fascist. de propaganda in 1933 / 1945 werkte echt goed, dus wees gewaarschuwd Links heeft de controle, de TV/ Radio Kranten. en de politiek, zelfs VVD is links geworden, en volgens mij heb je links, recht bestaat niet, Rechts is gewoon normale mensen die werken

  10 likes
 8. Vond dit kort en lachwekkend interview op YouTube waar Micha Kat, Hubert Smeets vraagt of hij nog journalistiek gaat bedrijven, of doorgaat met leugens.

  https://www.youtube.com/watch?v=bM9fa6ET6_w

  3 likes
 9. word je ipv wordt je. #correctie

  2 likes
 10. “In een interview zei Duk onlangs dat Rusland geen dictatuur is. „Als je je niet met de politiek bemoeit en je niet te veel tegen de macht verzet, kun je daar prima leven.”

  Oh, dus er is géén persvrijheid in Rusland, dank voor de bevestiging van mijn vermoeden , meneer Duk.
  Oh, er is dus wél persvrijheid in NL dat je dat gewoon mag zeggen, in de MSM nota bene!
  Niet gaan lopen dreinen dat je dan kritiek krijgt…

  2 likes
 11. Precies in dit soort gesprekken @Gezinusk geven ze onverbloemd toe dat ze weten dat de kluit onnoemelijk belazerd wordt en behalve dat ze daar als “jounalist” willens en wetens niets aan doen, werken ze er ook nog eens gewoon aan mee. “Kwaliteitsjournalistiek”van het NRC notabene !!

  2 likes
  • @exegese

   Hear Hear. Hubert Smeets van het NRC hoort bij een decadente club journalisten die zich met wanpraktijken bezig houden waar de Duitse journalist Udo Ulfkotte een boek over schreef.

   0 likes
   • Juist @Gezinusk, hoe decadenter hoe dieper ze in de stront verankerd zitten. de msm valt uiteindelijk helemaal onder één grote hoed (Reuters) die elkaar braaf nablaten, wat door de top wordt gedirigeerd. Gewoon niet meer naar luisteren, niet meer lezen, niet meer serieus nemen, geen aandacht dan is het gedoemd dood te bloeden.

    0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Komt het grootste schandaal uit de Amerikaanse geschiedenis aan het licht? Overstock-directeur opent aanval op Deep State

Komt het grootste schandaal uit de Amerikaanse geschiedenis aan het licht? Overstock-directeur opent aanval op Deep State

Directeur van de Amerikaanse webwinkel Overstock Patrick ...

Verenigde Staten groter gevaar voor de mensheid dan nazi-Duitsland. Amerikaanse schrijver legt uit waarom

Verenigde Staten groter gevaar voor de mensheid dan nazi-Duitsland. Amerikaanse schrijver legt uit waarom

De Verenigde Staten financieren en verspreiden terrorisme ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.