Propaganda

Journalist die de harde waarheid durft te zeggen gedemoniseerd door NRC. Wat zit hierachter?

Help door deze info met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Foto: Vysotsky (Wikimedia Commons)

Als je als Nederlandse journalist buiten de gebaande paden treedt, wordt je vaak genadeloos hard aangepakt door de massamedia, de poortwachters van het establishment.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Zo werd AD-journalist Wierd Duk, die zei dat het de media zijn die ons een totaal verkeerd beeld van Poetin en Rusland geven, vandaag door de mangel gehaald in NRC.

Columnist Jan Kuitenbrouwer schreef: “Duk kan in talkshows verschijnen en in het AD schrijven, er zijn toch langzamerhand heel wat aanwijzingen dat hij gewoon niet bij zijn hoofd is.”

Carnegie Endowment

Dat het NRC zo hard uitvalt tegen een kritische journalist is niet vreemd, zo zal blijken.

In Rusland zijn allerlei organisaties actief die proberen Poetin zo snel mogelijk uit de weg te ruimen.

Eén van die organisaties is de Carnegie Endowment for International Peace, waar onder andere NRC-correspondent Caroline de Gruyter voor werkt.

Vervlochten

De Gruyter schrijft voor het NRC over politiek en Europa en is tegelijkertijd verbonden aan Carnegie Europe. Je leest het goed.

“Het zit helemaal in elkaar vervlochten,” zei professor Karel van Wolferen, die zelf NRC-correspondent is geweest.

“Een heleboel mensen, ook de mensen die voor dit soort organisaties werken, zijn zich onvoldoende bewust van wat er speelt,” vervolgde hij.

Geen nieuwsgierigheid

Toen Hubert Smeets (ook van het NRC) naar Moskou ging, zocht hij niet uit wat er nu precies aan de hand is, maar ging hij praten met de mensen van Carnegie Endowment, aldus Van Wolferen.

“Dit zijn oud-collega’s van me, ik ken die mensen,” zei hij. “Dan vraag ik me af: wat is er eigenlijk met jullie gebeurd.”

Alles wat je over geopolitiek leest in de Nederlandse mainstream media, daar mag geen nieuwsgierigheid meer bij, verklaarde hij.

Propaganda-arm

“Als je je door nieuwsgierigheid laat meeslepen, dan kost het je je baan,” benadrukte Van Wolferen. “Dus het is zelfbehoud.”

Journalist Stan van Houcke merkte daar nog bij op: “Het is algemeen bekend dat Smeets (NRC) nauwe banden heeft met de Atlantische Commissie en dat is eigenlijk de propaganda-arm van de NAVO.”

Diezelfde Smeets, die jarenlang buitenlandredacteur was bij het NRC, heeft van de Nederlandse overheid bijna 300.000 euro gekregen om een anti-Rusland-website op te zetten, aldus Van Houcke.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Lucie
Lucie
6 jaren geleden

Smerig crimineel tuig, kotsmisselijk word ik van zulke gluiperds.

calibus
calibus
6 jaren geleden

De mainstream media doet alsof zij winnende zijn, echter is dit niet het geval. Anno 2017 is de haat en afkeer tegenover de vertegenwoordigers van Nederland, EU en de bekende propagandakanalen zo groot geworden, dat er iets staat te gebeuren: Mensen vertrouwen die pleuris lei (ij) ders niet meer en de aantallen worden met de dag groter, hetgeen kan betekenen dat vroeg of laat de onderste steen op de kop van pinokkio zal belanden.

Als Markje de steen liever uit het zicht wil houden, zal de steen hem toch wel vinden. Het zijn bijzondere tijden….

Loki
Loki
6 jaren geleden

Nee dan moet je die anti Rusland propagandist Robert van de Roer hebben. Man o man, wat kan die slecht liegen. Soms zit Wierd Duk weleens in de eens in de uitzending “Goedemorgen NL”(WNL) samen met deze propagandist en dan zie ik Wierd wel eens kijken, van wat zegt de gek nou. Wierd is een man van het eerlijke woord en dat zie ik graag. Ik heb eens een keer een boze mail over Robert van de Roer gestuurd en de waarheidsvinding van WNL. Ik heb duidelijk na mijn mail een verandering geconstateerd in de uitlatingen van dhr van de Roer.
Gaan we even naar de website van Jan Kuitenbrouwer en constateer zelf is de man wijs bij zijn hoofd is of niet. Let even op de blauwgrijze balk met naam en portret. Dat moet al genoeg zeggen.
http://www.jankuitenbrouwer.nl/blog/

exegese
exegese
6 jaren geleden

Leve de persvrijheid ! Die vrijheid geldt echter alleen voor hen die liegen dat het gedrukt staat.
Gelukkig trappen we er massaal niet meer in.

Back to top button
17
0
We lezen graag je reactie!x