Binnenland

‘D66 heeft zelf niet door hoe erg ze de plank misslaat met dit filmpje’

Help mee door deze informatie met anderen op je socials te delen!

Een wetsvoorstel om vast te leggen dat het verboden is om iemand te discrimineren vanwege seksuele gerichtheid of een handicap heeft genoeg steun gekregen in de Eerste Kamer. Het gevolg is dat artikel 1 van de grondwet zal worden verruimd.

De wijziging is een initiatief van D66, PvdA en GroenLinks, en er is maar liefst 12 jaar aan gewerkt. “Je mag deze dag met recht historisch noemen!” zei Tweede Kamerlid Alexander Hammelburg (D66). Hij verdedigde de wet in de Eerste Kamer.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Het verbod op discriminatie tegen mensen met een handicap en LHBTIQ staat nu expliciet in artikel 1 van de grondwet,” jubelt Hammelburg op Twitter. In een filmpje spreekt het Kamerlid van een ‘ontzettend grote stap’ in een wereld waar conservatieve krachten ‘steeds sterker worden en pogen de vrijheden van anderen af te pakken’.

Discriminatie op basis van vaccinatiestatus

Hammelburg zegt dat lesbiennes die hand in hand over straat lopen achterna gezeten, uitgescholden en soms zelfs in elkaar geslagen worden, en dat mensen die slechtziend zijn bij sommige restaurants niet met hun blindengeleidehond naar binnen mogen.

Er is veel kritiek op de video. “D66 heeft zelf niet door hoe erg ze de plank misslaat met dit filmpje,” stelt onderzoeksjournalist Thomas Bollen. “Nog geen jaar geleden mochten veel mensen een restaurant niet binnen vanwege discriminatie op basis van vaccinatiestatus. Dat was bewust D66-beleid en fanaticus Jan Paternotte heeft nog geen excuses gemaakt.”

Zelfs de grondwet gebruiken als een vuilnisvat

“Als de grondwet zo gemakkelijk aan de kant kan worden geschoven, wat heeft deze LHBTIQ-toevoeging dan voor zin? Dan is dit puur symbolisch, en zou het veel meer zin hebben om na te denken hoe je elke vorm van discriminatie kan verminderen en tegengaan in plaats van categorieën toevoegen,” vervolgt Bollen.

Jurist en Eerste Kamerlid Theo Hiddema schrijft: “Ziehier de trendgevoelige leeghoofdigheid in de politiek: zelfs de grondwet gebruiken als een vuilnisvat, alles er in onderbrengen wat woke belieft.”

4.9 130 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

109 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
eveline
eveline
1 jaar geleden

Wordt hiermee ook pedofilie wettelijk ondersteund? Dat is toch ook een seksuele gerichtheid.

Jill
Jill
1 jaar geleden

Ja sommige mensen die gelabeld worden als wappies, complotgekken, rechts-extremisten, anti-vaxxers, ongevaccineerden, klimaatontkenners mag je wel discrimineren en namen geven. Iemand een neger noemen mag niet, iemand complotgek noemen wel, …hun wetten tellen ook maar wanneer het hen uitkomt.

Jojo
Jojo
1 jaar geleden

Dus nu mogen wij als ongevaxte ook niet uitgescholden en geweigerd worden!!!! of………!

Kale kip kan je niet plukken
Kale kip kan je niet plukken
1 jaar geleden

Discriminatie op basis van seksuele gerichtheid of een handicap mag niet van de overheid. Ze verruimen er ‘gewoon’ de grondwet voor.

Discriminatie op basis van medische status of beter gezegd vaccinatie status mag wel van de overheid. De overheid doet er graag aan mee. Ze schrappen er ‘gewoon’ de grondwet voor.

Nederland, de best presterende leerling uit het globalisten klasje van die verrekte engnek. Vraag rutte 🤮 & maxima 🤮 maar hoeveel complimenten ze hebben gehad in Davos van ome schwabiebab

Back to top button
109
0
We lezen graag je reactie!x