Gezondheid

Bestanddeel uit cannabis getest in strijd tegen kanker

Help anderen door dit met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Britse wetenschappers gaan een cannabisachtig medicijn testen op patiënten met kanker in een vergevorderd stadium.

Gedurende de eerste fase wordt gekeken of dexanabinol een aantal solide tumoren op succesvolle wijze kan helpen behandelen.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

In de Verenigde Staten loopt al een soortgelijke studie naar hersenkanker. De resultaten van beide onderzoeken worden volgend jaar verwacht. Dexanabinol is afkomstig van een familie van stoffen die cannabinoïden worden genoemd. Cannabinoïden zijn verantwoordelijk voor de psycho-actieve werking van cannabis. Dexanabinol wordt echter in een laboratorium gemaakt en veroorzaakt geen psychologische effecten die normaal gezien worden geassocieerd met de drug.

Hoofdletsel

“Eerst brachten we de netwerken van eiwitten in kaart die een rol spelen bij kanker,” zei hoofdonderzoeker Ruth Plummer van de Universiteit van Newcastle. “We identificeerden punten in deze netwerken waar verstoringen zouden kunnen optreden en keken vervolgens of er al bestaande middelen zijn om deze punten te behandelen.”

“Dit is een betrekkelijk nieuwe benadering, die netwerkfarmacologie wordt genoemd, waarbij voor het eerst de mogelijk kankerbestrijdende werking van dexanabinol wordt benadrukt,” ging ze verder. “Dexanabinol werd oorspronkelijk ontwikkeld om patiënten met zwaar hoofdletsel te behandelen.”

Sinds kort

“We zitten nu in Fase I van het geneesmiddelenonderzoek, wat betekent dat we proberen vast te stellen welke dosis veilig is en welke bijwerkingen er mogelijk zijn,” legde Plummer uit. “We kijken ook alvast welk eventueel effect het middel heeft op de aandoening van de patiënt.”

De studie wordt gefinancierd door de fabrikant van dexanabinol, e-Therapeutics, en wordt gedaan in Newcastle. “De mogelijk kankerremmende werking van bestanddelen uit cannabis werd in de zeventiger jaren voor het eerst onderzocht door wetenschappers,” zei hoofd van Cancer Research UK Dr. Joanna Reynolds. “Pas sinds kort hebben we genoeg overtuigend bewijs en betrouwbare technieken om veilige geneesmiddelen te maken op basis van deze stoffen en ze vervolgens te testen op kankerpatiënten.”

Bron: PA

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Prikt door farce
Prikt door farce
11 jaren geleden

buiten cannabis is het best, ook voor geneeskrachtige werking

Helene
Helene
11 jaren geleden

En zo gaan ze dan met de eer strijken.
Het is al lang bekend dat dat werkt. Dat is een van de redenen waarom de verbouwing van cannabis verboden is in de USA bijvoorbeeld.
Kijk naar “run from the cure”. Is ook bepaald geen nieuw filmpje.
En er zijn meer mogelijkheden om van kanker af te komen zonder de kankerverwekkende bestralingen en chemokuren. Ik ben daarvoor een van de vele LEVENdE bewijzen.

Mojomirosa
Mojomirosa
11 jaren geleden

1931- Royal R. Rife, een genie, de man die Kanker voor 100 procent wist te genezen en daarom heeft u nog nooit van hem gehoord.
Het geniale in de vinding van Royal R. Rife was de methode die hij ontwikkeld had om de frequentie die de cel in kwestie moest vernietigen, om die als het ware “te vergrendelen” met de bewuste cel.
-Alles functioneert op zijn eigen unieke Frequentie
– Cellen vernietigen met hun eigen frequentie
Je zou verwachten dat we deze man allemaal kennen en dat hij geprezen wordt in alle medische publicaties en geschiedenisboeken. Royal R. Rife is namelijk de man wiens uitvinding in 1931 kanker VOLLEDIG wist te GENEZEN.
Maar zijn vinding is verdwenen en Royal R. Rife stierf anoniem en gedesillusioneerd. Ondanks dat hij kon bewijzen, keer op keer werd hem overal de deur gewezen.
Chemokuren, kankerfondsen,en de zoektocht naar NIET genezend geneesmiddel,daar is voor gekozen.
http://www.aquariusage.com/index.cfm?newsid=2470&read=1

Gerard Assink
Gerard Assink
11 jaren geleden

“…De studie wordt gefinancierd door de fabrikant van dexanabinol, e-Therapeutics…”
Tsja, dan zal dat dan wel gepatenteerd kunnen worden; dan kan je daarna ook torenhoge medicijnprijzen verwachten….
Die dan waarschijnlijk niet vergoed worden :-((
Er is toch al zoveel mogelijk in de alternatieve /additieve sector mogelijk! Laten we daar eens ons goede geld aan spanderen… Daar wordt nooit iets gesubsidieerd…

Back to top button
12
0
We lezen graag je reactie!x