Buitenland

Journalist vanuit Oost-Oekraïne: Hierom zijn de mensen enorm dankbaar dat Rusland eindelijk iets doet

Help mee door deze informatie met iedereen op je socials te delen!

Toen de oorlog in Oekraïne uitbrak, deed de Duits-Russische freelance journalist Alina Lipp verslag vanuit het centrum van Donetsk in Oost-Oekraïne. Lipp heeft een Russische vader en Duitse moeder. Haar vader verhuisde enkele jaren geleden naar Donetsk. Lipp bericht regelmatig vanuit die regio en haar Telegram-kanaal heeft meer dan 76.000 abonnees.

Op de dag dat de Russische president Poetin de speciale militaire operatie in Oekraïne aankondigde, was het vrij rustig in Donetsk. In het gebied waren explosies te horen, maar dat zijn de bewoners wel gewend, aldus Lipp. Ze zijn volgens haar verheugd na het ingrijpen van Rusland.

Het is eindelijk voorbij

Het land roept Oekraïne al acht jaar lang op om zich aan de Minsk-akkoorden te houden. Oekraïne heeft deze akkoorden geschonden. Het land bombardeert al acht jaar de volksrepublieken in Donbass. Het Oekraïense leger schiet op burgers die daar in kapotgeschoten huizen wonen, licht de journalist toe.

“Er zijn veel mensen gestorven, waaronder ook kinderen. Mensen vieren wat hier nu gebeurt. Ze zien het als een bevrijding. Het is eindelijk voorbij,” zegt Lipp. Ze voegt toe dat de westerse media volledig voorbijgaan aan het feit dat de republieken zich hebben afgescheiden omdat een naziregering in Kiev de president heeft verjaagd en de Russische bevolking terroriseert.

Bevrijdt van deze terreur

Een vrouw zei tegen haar dat Oekraïense soldaten op kinderen en schoolbussen schieten. “Ik heb met eigen ogen veel kapotgeschoten scholen gezien,” zegt ze. “En het Westen steunt dit.”

“Daarom zijn de mensen in Donbass, met name hier in Donetsk, enorm dankbaar dat Rusland eindelijk iets doet en de mensen bevrijdt van deze terreur waar zij al acht jaar onder gebukt gaan,” benadrukt de journalist.

3.6 205 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

58 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Merijn Hugens
Merijn Hugens
1 jaar geleden

Zinloze oefening om het Nederlandse Volk nog dit soort informatie te geven….dit volk gaat NOOIT meer wakker worden & rent met zijn allen gewoon vrolijk het Cojona-Lied zingend de afgrond in….

Cathja
Cathja
1 jaar geleden

Het is goed dat we ook eens geluiden van ‘een andere kant’ horen. Het lijkt wel alsof de hele wereldbevolking Putin als de oorlogshitser ziet, en daarom alle ellende aan hem toeschrijft. De meeste mensen lopen achter de verkeerde ‘leiders’ aan en doen zelf niets aan waarheidsvinding. Ook onze regering is verkeerd bezig, Rutte voorop. Als we na 2 jaar covid-ellende nog steeds niet weten dat we bedrogen worden waar we bij staan, dan vrees ik dat ons een gitzwarte toekomst wacht.

AndreUitSittard
AndreUitSittard
1 jaar geleden

Wie of wat moet je nu geloven?
Ik ga maar weer verder met mijn winterslaap en wanneer ik daaruit wakker word, dan zie ik dan wel waar het naar toe is gegaan.

Realist
Realist
1 jaar geleden

Juist!

Back to top button
58
0
We lezen graag je reactie!x