Homepagina » Propaganda » Journalist dient klachten in over nepnieuws bij NOS. NPO Ombudsman komt met deze bizarre reactie en speelt complot-kaart
Journalist dient klachten in over nepnieuws bij NOS. NPO Ombudsman komt met deze bizarre reactie en speelt complot-kaart

Journalist dient klachten in over nepnieuws bij NOS. NPO Ombudsman komt met deze bizarre reactie en speelt complot-kaart

Tussen 20 september en 28 december vorig jaar bekeek Arnold Karskens, journalist van het volk, twee tot drie keer per dag het NOS Journaal.

Dat resulteerde in tientallen voorbeelden van bevooroordeelde en eenzijdige berichtgeving die in strijd is met de eigen NOS-code, aldus Karskens.

Op 2 december 2017 vroeg hij de NOS om een weerwoord. De voorlichting achtte dat niet zo zinvol, klonk het vanuit de ivoren toren.

Ruim 100 medeklagers

De journalist besloot een advocaat in de arm te nemen en namens ruim 100 medeklagers concrete klachten in te dienen bij de NPO Ombudsman.

De klachten lopen uiteen van het plaatsen van een onjuiste foto, het tonen van voorkeur voor bepaalde organisaties of politieke partijen, het achterwege laten van kritische vragen tot het verzwijgen van informatie.

Begin dit jaar reageerde hoofdredacteur Marcel Gelauff van de NOS alsnog op de klachten. Hieruit blijkt in ieder geval dat de publieke omroep slecht met kritiek kan omgaan.

Complot

Karskens is nu van plan in juni naar de Raad voor de Journalistiek te stappen. Hij verwijt de NPO Ombudsman vooringenomenheid en onwetendheid.

In haar reactie spreekt de Ombudsman namelijk van een complot, wat de indruk wekt dat de serieuze klachten niets anders dan een samenzwering kunnen zijn.

De Ombudsman stelt verder dat in de klachten ‘van alles op één hoop geveegd wordt’ en dat ‘verwijtbare eenzijdigheid of partijdigheid verondersteld, maar niet bewezen wordt’.

Karskens merkt op dat fouten die de NOS maakt niet tot nauwelijks hersteld worden.

Politici mogen dus allerlei ongefundeerde beweringen doen over ‘het gevaar van Russisch nepnieuws’ – zonder daarbij concrete voorbeelden te noemen – maar als de eigen publieke omroep wordt betrapt op nepnieuws – concrete voorbeelden dus – is er opeens sprake van een complot.

Maar natuurlijk.

Nepnieuws

De ruim 100 klagers vinden dat de NOS vaak eenzijdig en partijdig is, discrimineert naar ras, nationaliteit en geloofsovertuiging en nepnieuws verspreidt.

De journalist pleit voor een uitgebreide inhoudelijke analyse van het NOS Journaal in de periode 2014-2017.

De nieuwsvoorziening van de publieke omroep wordt betaald uit de algemene middelen en is bepalend voor veel politieke keuzes. Alle reden dus voor een goed onderzoek, stelt hij.

 

Foto: Luctor Wikimedia Commons

[The Karskens Times]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
36 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Richard
Richard
2 jaren geleden

Ik zou bijna weer NOS gaan kijken om Karskens te steunen.
Maar ja, die drempel ligt wel erg hoog.

Richard
Richard
Reactie op  Richard
2 jaren geleden

Dadelijk gaan de kijkcijfers weer omhoog en denken ze bij de NOS dat er weer naar hun progamma’s gekeken wordt. Dan heb je weer een averechts effect. Beter links laten liggen die troep. Ze zijn op sterven na dood.

Bewust
Bewust
2 jaren geleden

NOS= Nederlandse Omroep Stichting
of
Novo Ordo Seclorum = Nieuwe Wereldorde

Wat een toevallige samenhang ! Dan kun je alles verwachten . Ook gedirigeerd nepnieuws om ons brein te drogeren …..

Gladiator
Gladiator
2 jaren geleden

“Heb jij voorbeelden van nepnieuws dat verspreid is door de NOS? Stuur dan je informatie met inhoudelijk commentaar, datum van uitzending en link naar [email protected]

Tja, weet niet of ik deze voorbeelden naar Arnold moet gaan opsturen daar ik wel vind dat ik deze zal moeten onderbouwen en dat wordt met zekerheid een boekwerk van zo’n 250 ordners en dat wil ik die man niet aandoen!!!

Ik sluit me aan bij @Richard, en dat adviseer ik iedereen waar ik mee in contact kom, LAAT ZE LINKS LIGGEN, niet kijken dus, ongeveer hetzelfde als NOOIT MEER GAAN STEMMEN.

Gegroet,

Gladiator

mikkie
mikkie
Reactie op  Gladiator
2 jaren geleden

Nou, gister, over de nieuwe brug van de Krim naar Rusland…er wordt dus nog steeds gezegd dat Rusland de Krim heeft geannexeerd. Over een referendum wordt al helemaal niet meer gerept.

Peter snijder
Peter snijder
2 jaren geleden

Prima vent die karskens.
De eenzijdigheid en het gelieg van de met onze belastingcenten betaalde nos,néemt ziekelijke vormen aan.
ALS er niets verandert,opheffen die Nos troep.

Richard
Richard
2 jaren geleden

Alsof je op een poepveld drollen moet zoeken.

Shadow1100
Shadow1100
2 jaren geleden

NPO= Nederlandse (staats)Propaganda Omroep…!

Nehemia
Nehemia
2 jaren geleden

Wat iedereen al wist. De NOS is staatspropaganda van het zuiverste water. De NOS fungeert een transatlantische echokamer voor dat schuim van de Deep State en zal ook haar oren laten hangen naar die satanische kliek die zich in Brussel ophoud. Maar of je nou links of rechts van het ‘journalistieke spectrum’ zit betreffende de mainstreammedia. Op geopolitieke punten roeptoeteren ze allen de Deep State propaganda na en dat gaat heel ver. Tijdschriften, kranten, opiniebladen, tv journaals – grosso modo zijn het allemaal geluidsversterkers voor de Cabal. Zo is Reuters eigendom van de Rothchilds. De upper ten bezit de hele nieuwsvoorziening die dagelijks over 95 procent van de gehypnotiseerde schapen wordt uitgekotst die daarnaast hun tijd vermorsen met Linda de Mol. De Europese nieuwsvoorziening wordt volkomen gecontroleerd.

Er wordt geen journalistiek bedreven. Het is bijna allemaal gescript en men dient netjes binnen de lijntjes te kleuren. Liegen loont en ze willen hun baan niet op het spel zetten. Echte ‘journalistiek mag je enkel nog verwachten van een culinaire analyse inzake een bitterkoekjespudding, over de tuinkabouterverzameling van meneer Gerritsen in Hulst of de nieuwe BMW die van de fabrieksband rolt. Het is juist de alternatieve media waar nog echte journalistiek bedreven wordt. Ook zij weten dat de waarheid niet populair is bij de gevestigde orde. Ook zij weten dat als de mainstream media hun werk niet doet zij degene zijn die de oogkleppen moeten wegnemen bij hen die willen weten wat er echt gaande is en geen genoegen nemen met de bakerpraatjes die ze ons willen verkopen. Degene die de wereld bestieren en achter de schermen aan de knoppen draaien, ons met valse vlaggen of met illusoire motieven trachten te hersenspoelen – weten als geen ander – wie de media beheerst – beheerst de wereld.

Het is een keuze om je laten hypnotiseren tegen deze kwade lieden. Breek ermee. Laat je niet langer programmeren door de hersenspoelprogramma’s die je al zo lang gevangen houden. Take the red pill – follow the white rabbit, want het vergt tijd om uit het programma te stappen. Eerst komt de ontkenning. De tweede fase kenmerkt zich door woede en de laatste is uiteindelijk de aanvaarding dat vrijwel alles wat ze (de powers that be) jou verteld hebben vaak niet meer dan klinkklare leugens zijn. Velen kunnen of willen niet aan dit proces en blijven liever in hun comateuze luwte van zoete leugens en ondanks dat het net zich steeds verder aantrekt – het vrije woord steeds verder onder druk komt – koesteren ze nog een sprankje hoop dat het beter gaat worden – terwijl ze diep van binnen beter weten. Dat zeurende gevoel dat hen een dystopische toekomst wacht als ze niet ingrijpen – in verzet komen en opstaan tegen de krachten die hen willen marginaliseren, beroven van datgene wat nog latent aanwezig is – de individuele vrijheid die niet gekooid wil worden. Iedereen kan alles onderzoeken.

Je bent je eigen journalist ook al draaien de techgiganten de schroeven aan en is er een ware folterjacht op vrijdenkers gaande. Wie zal het verbazen dat 14 jaar geleden het Pentagon een afluisterprogramma genaamd LifeLog stop heeft gezet dat van iedere burger een profiel bijhield dat groeide en groeide. De dag dat het programma Lifelog werd stopgezet op 4 februari 2004. Op juist dezelfde dag werd Facebook opgericht – ergo – Facebook is de voortzetting van het Darpa/Pentagon afluisterprogramma LifeLog. Google is nog veel erger. Een YouTube alternatief kan Bitchute zijn of D-Tube. Geen censuur. De waarheid is helaas dat veel mensen de drie aapjes zijn. Ze zijn zo geconditioneerd dat ze de leugens slikken en hen die ze vertellen wat er werkelijk gaande is meewarig aankijken met een duizend meter blik – rijp voor de slacht die de Cabal voor ze heeft toebedacht.

weg met ons
weg met ons
Reactie op  Nehemia
2 jaren geleden

@Nehemia

Een plaatje van een reactie, prachtig en hopelijk nemen de slaven, die met doorligplekken op de bank zitten en zich gemakshalve laten brainwashen door de liegscherm, de moeite nemen te ontwaken en deze reactie van je heel goed lezen en zo te leren begrijpen dat de gecontroleerde media hersenbeschadigingen veroorzaakt als men niet ontwaakt en de leugens blijft geloven.

Het zorgt ervoor dat men een looser is en blijft. Alleen loosers geloven en kijken of lezen nog wat de msm brengt. Een wakkere en heldere en vooral gezonde geest volgt alleen nog de alternatieve media en gebruikt daarbij zijn eigen vrije en objectieve geest om meningen te vormen en conclusies te trekken.

Heel soms kijk ik nog wel eens TV, maar dan lig ik in een deuk als ze hun leugens en manipulerende rommel wanhopig nog aan de slaafjes trachten te brengen. Wie gelooft nog die bagger?? En de mainstream laat af en toe iets zien van wat op waarheid lijkt, maar dat is slechts tactiek om de leugens die erna komen geloofwaardig te maken. En dan zogenaamd al die doodserieuze of juist weer lachende fake mensjes, haha, wat een stumper ben je als je daar nog in gelooft of warm van wordt.

Werkelijk, wie de gevestigde media nog gelooft, heeft echt een brak bestaan en kiest er vrijwillig voor om versnelt bergafwaarts te gaan.

De Gouden Fee
De Gouden Fee
2 jaren geleden

Niet verwonderlijk als je eenmaal door hebt dat “het nieuws” uit de koker komt van deze 6 media corporations:

https://www.webpagefx.com/data/the-6-companies-that-own-almost-all-media/

weg met ons
weg met ons
Reactie op  De Gouden Fee
2 jaren geleden

Duidelijke link, voor NL is het vooral de staatsomroep die poep praat en onder controle is van, uiteraard, de corrupte en zelf ook weer gecontroleerde staat en Haagse, dan wel, Brusselse puppets.

RTL valt onder oud Duitse nazi club, Bertelsmann. Ook zo’n lekkere zuigomroep die wordt gedicteerd door nazi’s/maffia.

NAZI = NationalsoZialist? Dan zou het toch NASI moeten zijn Of schrijft men in Duitsland zo: Nationalso Zialsit? LOL….. De laatste twee letters zijn heel goed te plaatsen, Zionist and Israel. Net als ISIS of IS. Israël State.

Zelfs van de nazi hakenkruis kan men een zionistische, sektarische davidster maken, even wat schuiven met de lijntjes en je hebt het. Zijn de Duisters, de VS en Zionisten gek op, symboliek.

deze
deze
2 jaren geleden

Karskens is een prima super goede journalist die durft te knagen aan de harde korst
heb hem diverse keren in programma’s gezien waar hij niet in thuis hoorde.. maar dat even ter zijde, want wie is wie nog in deze NEP wereld van de journalistiek..
Denk wel dat hij goed moet opletten als hij in zijn auto stapt de komende tijd, het is en blijft koffiedik kijken met de vage gebeurtenissen uit het recente en langere verleden, waar er wel opeens heel veel journalisten om het loodje werden gebracht, allemaal bijna aan een ” plotse ziekte van het hart ” of .. net als met Joost Karhoff.. pamela hemelrijk, connie mus en veel andere goede journalisten
Ook de aanslag op Rob Scholte is en blijft een vaag raadsel, onlangs zei zijn ex in een reisprogramma ( ” de gevaarlijkste wegen ter wereld ) dat ze toendertijd een ” vermoeden ” hadden wie er achter zouden kunnen zitten, maar dat werd verder niet ondervraagd in het programma.. zo strak is de angst achter de feiten.. eng land is nederland geworden, met een banaan aan het roer die overal om lacht, zelfs als de waarheid sneller is als de leugen..
Laten we hopen dat er een oprotperiode aan zit te komen voor de nos en zijn corrupte kornuiten die allemaal 1 doel dienen, en dat is : vertel de leugen keer op keer en men gaat het vanzelf geloven.. geldig voor al het ” nieuws ” wat niets is wat het is waar het echt om gaat.. sorry maar we worden zo godsgruwelijk voor de gek gehouden.. en ja .. er is dan maar 1 ding wat je kan en zou moeten doen : TV uit huis voorgoed, pc laten exploderen en de smoelenboekkast in de baggersloot kiepen, klaar is Kees!
moet opeens aan een scene denken van Jiskefet, hij zegt op een ochtend na een wild nachtje : en jij bent .. ?

weg met ons
weg met ons
Reactie op  deze
2 jaren geleden

@deze

Top reactie!! En precies zoals het is.

Hawks
Hawks
2 jaren geleden

Ik citeer: ‘… Arnold Karskens, journalist van het volk, …’

Volgens mij presenteert hij zichzelf als oorlogsverslaggever (zijn website), of als oorlogverslaggever voor De Pers (LinkedIn). Niet als journalist van het volk.

weg met ons
weg met ons
Reactie op  Hawks
2 jaren geleden

@Hawks

Zolang de waarheid maar wordt verteld en de leugen een trap in de ballen geeft, dan maakt het niet uit wat of wie je bent. Zelfs de poetsdame die de waarheid brengt heeft meerwaarde en is beter naar te luisteren dan de bagger van wat “meneer of mevrouw” van ‘stand’, media of politiek weten uit te braken.

Hawks
Hawks
Reactie op  weg met ons
2 jaren geleden

Je hebt wel een punt, weg met ons. Maar tegelijkertijd zou de redactie de moeite kunnen nemen om de juiste titel aan de beste man te geven. Je zou kunnen argumenteren dat hem een verkeerde titel geven ook een leugen is.

Hawks
Hawks
Reactie op  Robin de Boer
2 jaren geleden

Yep, gezien!

En inderdaad, mea culpa, in zwarte lettertjes staat er journalist van het volk. Het is slecht leesbaar tegen de achtergrond van zwart-wit foto’s, maar het staat er inderdaad. En ik zie in veel grotere witte letters war correspondent staan. Laat onverlet dat ik het op z’n zachtst gezegd een vreemde titel vindt, maar dat terzijde.

En nog steeds zegt zijn LinkedIn profiel War Correspondent.

x

Check Also

tarik z.

Journaalkaper Tarik Z. is terug: ‘Jullie worden nog steeds voor de gek gehouden’

Tarik Z. is terug van weggeweest. “Jullie ...

rivm

RIVM: 80% staat achter avondklok. Uitslag stelling: 89% tégen avondklok

Begin vorige week meldde het RIVM vol ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

36
0
We lezen graag je reactie!x