Homepagina » Buitenland » Mensen doorzien massaal de leugens over Rusland. David Icke reageert in dit interview op spierballentaal MI5-baas
Mensen doorzien massaal de leugens over Rusland. David Icke reageert in dit interview op spierballentaal MI5-baas

Mensen doorzien massaal de leugens over Rusland. David Icke reageert in dit interview op spierballentaal MI5-baas

MI5-baas Andrew Parker heeft gezegd dat Rusland schuldig is aan flagrante schendingen van internationale wetten.

Volgens het hoofd van de Britse binnenlandse inlichtingendienst dreigt het land ‘een paria’ te worden.

Hij benadrukte in zijn toespraak in Berlijn dat er nood is aan een strijd tegen ‘de leugens, halve waarheden en verdoezelingen’ van ‘propagandamachines’.

Manipulatietechniek

Het Russische persbureau Sputnik sprak met spreker David Icke over wat er achter deze spierballentaal schuilt.

Hij sprak van ‘een klassieke manipulatietechniek’. “Ik heb gevolgd hoe de gewone mensen hierop reageerden en moet constateren dat het volk het niet meer gelooft,” zei hij.

Mensen willen bewijs zien, aldus Icke. “Hoe meer ze liegen over de Salisbury-zaak, hoe meer ze liegen over nep-gifgasaanvallen in Syrië, hoe cynischer het volk wordt.”

Nooit eerder

Hij stelt dat de uitspraken van de MI5-baas alleen maar averechts werken. “Ik heb net door Engeland getourd en mensen prikken hier massaal doorheen.”

De uitspraken van Parker zijn volgens hem gericht op het demoniseren van Rusland, iets wat onderdeel is van een veel grotere campagne rond geopolitiek.

Hij wijst op het Project for a New American Century, een Amerikaanse neoconservatieve denktank die in september 2000 een lijstje heeft gemaakt van landen in het Midden-Oosten die rijp zijn voor regimeverandering.

Troepenopbouw

“Onderdeel van dit geopolitieke spel is de demonisering van Rusland; dat is de reden van de troepenopbouw langs de grens met Rusland,” zei hij.

“Voordat je een conflict kunt rechtvaardigen, moet je het volk er psychologisch op voorbereiden door dat land te demoniseren,” voegde hij toe.

Keer op keer

“We hebben dat keer op keer gezien in het Midden-Oosten – het demoniseren van Saddam Hoessein, van Gaddafi en van Assad,” aldus Icke.

Het is nu allemaal zo ontzettend voorspelbaar dat mensen er niet meer intrappen, besloot hij.

Foto: SlimVirgin Wikimedia Commons

[Sputniknews]


Vind je dit artikel leuk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

27 reacties

 1. Volgens mijn opinie zijn de oude fossielen uit Amerika altijd van plan geweest om Rusland te confisceren, zeker in de tijd na de oorlog toen Rusland nog zwak en communistisch was, communisten was hell voor Oude garde …….heeft iemand ooit de Russen geholpen na de oorlog en werden ze ook maar ergens bij betrokken,nog niet trouwens want Rusland heeft zn eigen herdenkings parade…. 9 Mei geloof ik. Maar goed, we weten inmiddels allemaal wat demoniseren is en bedenk dat we alleen radio, krant en tv hadden….. Gaande de tijd verandert de wereld en Amerika bleef landen aanvallen, dat noemen ze soms democratiseren ….. Dus een andere natte droom ,, een groot Europa, dat was toch al blij met hun sterke grote broer, was een gerustelling voor de Amerikanen.. ( zij hebben zich nooit gerealiseerd dat we van die lapzwansen waren). Maar er zijn vele wegen naar Rome, dus gaan we via midden – oosten, gaan we eerst daar democratiseren ,,landje pik en olie voor onderweg…. ook hier een probleem ,moslims en Arabieren zijn volstrekt onbetrouwbaar, studeren allemaal in Engeland en Amerika maar liggen met de billen omhoog satan( Saturnus ) te aanbidden, barsten van het geld , maar weinig sociale vaardigheden ….. Inmiddels is er een man opgestaan in Rusland Putin en tja die had wel een zesde zintuig en had deze grootheids waanzin wel door, hoezo een grote wereld orde Amerika………Gelukkig voor Rusland want die gaan als een trein, zeker met China.. En de oude fossielen zijn zo’n beetje uitgerangeerd op een kleine club na…… Jammer voor hun maar we hebben internet,we kunnen mee kijken en dat is niet leuk…. Inmiddels hebben de Amerikanen een President die redelijk authentiek is en het zeker op zn eigen manier wil doen, maar die zeker op de hoogte is van wat er om hem heen gebeurd, een steenrijke zaken man, waar kom je dan uit, nou zaken doen met de Arabieren , maar ook de Russen en nou zeg China nu in opkomst, misschien niet in het openbaar maar het gaat nu over geld en laat Amerika dat nu net nodig hebben, achter stalling onderhoud ……..Putin is in deze tijd een stabiele factor…….en mensen zijn niet gek , er zijn er genoeg die nu het spel wel door hebben, voordelen en nadelen dat internet…….

  27 likes
  • Kan het niet zo zijn dat ook Putin een speler is van het Grote Spel?
   Is hij niet degene die de rust moet bewaren, de ‘waarheid’ moet verkondigen,
   zodat wij in de toekomst allemaal in zijn armen zullen lopen?
   Wantrouwen komt wat betreft politici, bij mij op nummer één.
   Het zijn clowns die dansen in het circus.
   Zij voeren een mooie show op en het publiek schreeuwt oooh! en aaah!
   “Es ist alles theater! Núr ein schauspiel.”
   Zoals de Duiters het zo mooi kunnen zeggen.

   11 likes
   • Putin??? Hooguit van het Grote Tegenspel!! Iemand die magnetrons verbiedt omdat ze slecht voor de gezondheid zijn? Die totaal omgaat naar biologische landbouw omdat dat gezonder is voor de mensen. Die uit alle macht probeert de corruptie een halt toe te roepen? En daar “streng” om moet zijn? Als je de reakties van de russen op hun President ziet dan denk ik dat we daar jaloers op mogen zijn. Want wie reageert er in NL zó op ónze Flutte? Ik vind het op dit moment jammer dat ik geen rus ben.

    16 likes
    • Rusland is goed toeven heb ik van een vroegere vriend. En zeker is Putin een zegen voor Rusland. Vooral na een eeuw van onderdrukking en plundering door zijn voorgangers. Maar de hele geopolitiek is één groot circus voor ons opgevoerd waarin Putin ook zijn danspasjes maakt. Wie weet is dit allemaal georkestreerd. Net zoals de komst van Napoleon en Hitler. Dat waren ook mensen van en voor het volk?

     6 likes
     • Ik citeer: ‘Rusland is goed toeven heb ik van een vroegere vriend.’. Hmm, ik denk dat je vroegere vriend tot de kleine minderheid in Ruslannd behoort. Als je kiijkt naar het verschil tussen Rijk en Arm dan is het verschil tussen wat Rijn en Arm te besteden heeft wel heel groot, en wordt groter. En tegelijkertijd neemt het aantal Rijken af en het aantal Armen toe.

      En ik citeer: ‘En zeker is Putin een zegen voor Rusland.’. Er zijn niet veel journalisten in leven in Rusland die ook maar iets anders durven te beweren.

      6 likes
     • @Hawks, Ik moet met mijn zoontje rondkomen van 30 euro per week. En ook hier komen kritische journalisten plotseling om het leven. En in vergelijking met zijn voorgangers de laatste eeuw is Putin zeker een zegen.
      En die vriend van mij heeft daar een goed lopend bedrijfje opgebouwd. Iets wat hem in Nederland niet lukte door dichtgetimmerde regelgeving en een smet uit het verleden op zijn blazoen waarmee ze hem in Nederland maar bleven dwarszitten.

      4 likes
     • @Hawks, Vandaag de recente prijsstijgingen in de super bekeken? Goddegoddegod! Dat betekend voor mij nog minder gehakt eten. Dat is de laatste tijd het enige vlees, buiten kip, dat ik nog eet. En ik houd zo van eten! En da’s toch wel armoe…

      1 likes
   • Als je wakker bent geworden door je eigen westen waarom zou je dan niet ook een helder bewustzijn hebben tegenover Rusland.
    Het is toch al lang een fata morgana gebleken dat je het ene geloof niet voor het andere kan inruilen.
    Dus als je wakker bent geworden hier blijf je toch wakker tov Rusland.
    Gewoon wakker en bij jezelf blijven.

    3 likes
  • Kom je net binnen begint eenvandaag met een onderwerp dat er kinderen verdwijnen in de wereld waarbij weer een verband word gelegd met Rusland. Misschien volgende keer eens de FBI lijst aanhalen om te constateren hoeveel kinderen er alleen al op jaarbasis in Amerika verdwijnen. Maar daar zullen de Russen ook wel achter zitten natuurlijk. Wat een stel droeftoeters.

   36 likes
 2. Ik denk dat er nog veel ouderen in de propaganda van het westen geloven. Ik had gisteren nog een felle discusie met mijn vader, die denkt dat Assad, ISIS heeft opgericht. En de VS is de verdediger van de vrije wereld 🙁

  32 likes
  • Die generatie zal binnenkort er niet meer zijn. Zij geloven nog in “route 66(6)…”.

   8 likes
   • Beste Johan,
    hier ben ik het niet mee eens, ik denk dat er meer wakkere mensen zijn in die generatie dan in de jongere generaties. Zij hebben namelijk vergelijkings materiaal: hoe was in de jaren 50-60 en hoe het is nu.
    Ik ben zelf ook van die generatie en geef toe dat er inderdaad ‘slapers’ tussen zitten. Ik ben van huis uit opgegroeid met het idee dat je ontwikkelingen om je heen moet volgen en overdenken. Er zijn ook gezinnen waar verteld werd dat je moest accepteren wat hogerhand besloten heeft. Deze laatste groep zal zich wellicht minder ergeren en gezonder leven,totdat…..het te laat is.

    5 likes
 3. Sputnik News; de russishce tegenhanger van westerse MSM. En in welke hoedanigheid/ op welke credentials spreekt David Icke? Een ex-voetballer die de wereld duidt? Moeilijk serieus te nemen.

  En dan: ‘Mensen willen bewijs zien, aldus Icke. “Hoe meer ze liegen over de Salisbury-zaak, hoe meer ze liegen over nep-gifgasaanvallen in Syrië, hoe cynischer het volk wordt.”’
  Niets is bewezen in beide zaken. Het is niet bewezen dat Rusland achter de Salisbury zaak zit, en het is niet bewezen dat er een andere partij achter zit. Het is niet bewezen dat er nep-gifgasaanvallen in Syrie zijn uitgevoerd, en het is niet bewezen dat ze zijn uitgevoerd.

  5 likes
 4. @droogtrommel
  Daar kan je gelijk in hebben. Maar ik denk niet alleen de ouderen maar ook mensen die kijken naar , een paar voorbeelden, utopia,eiland robinson e.d.

  16 likes
 5. Volgens de “‘ slapende profeet’ Edgar Cayce komt de redding van de wereld uit Rusland dus…. zou Poetin heel goed kunnen zijn !

  7 likes
 6. @Richard , natuurlijk speelt Putin ook een rol, uiteindelijk spelen we allemaal een rol , maar je hebt er verschillende…..goede en slechte en alles er tussenin”. Het gaat in het leven zoals t gaat , het ziet er nu een stuk inzichterlijker uit en het is nooit toevallig , alles gebeurt op de juiste plaats en de juiste tijd , zoals het altijd gaat , je zou je af kunnen vragen of alles al voor bestemd is of oorzaak en gevolg , … maar ik weet zeker dat dit 25 jaar geleden niet zo had gekund, geen internet , geen interactie zoals wij dat nu hier hebben, en we waren toen met heel andere dingen bezig,, ik zeker…..Je wordt altijd geboren in de juiste tijd….het leven blijft een mysterie …….En de komende 8 jaar zijn er weer veranderingen , gezondheid , bezit, economie, en zeker geld/ bankzaken , het zal zowel positief als negatief zijn…….volgens de astrologie planeet Uranus( veranderingen ) is gister in sterren beeld stier aangekomen … Kan men zeggen daar geloof ik niet in,mag allemaal , maar kijk eens op you tube er zijn zoveel filmpjes, en kijk naar de gemene deler, dan zie je een tijdslijn…..

  4 likes
 7. Ooit had je Ali Baba met zijn 40 rovers; nu vader Jacob Rothschild met zijn 40 miljoen Rovers.

  6 likes
 8. Er is een beweging gaande waar hier nederland maar weinig weet van hebben!

  Het is een beweging die de wereld gaat veranderen!
  Het is beweging die vecht tegen de illuminati samen met de anons.

  Het is iemand die niemand weet wie het is maar wel alle diep en duistere geheimen deelt met de wereld.

  Het is iemand die duidelijk nu de waarheid verteld die later pas gaat uitkomen.

  Het heeft er voor gezorgd dat de eerste grote dreiging van het westen heeft voorspeld en heeft laten uitkomen.

  Het was zijn eerste triomf namelijk vrede tussen Noord en Zuid Korea.

  Het is nu bezig de interne strijd die aangegaan is tussen the Amerikaanse president Trump en zijn agentschappen dat mede door deze anonimiteit is bewerkstelligd.

  Zijn naam is Q en hij of zij claimt dat hij alle informatie blootgeeft die er is over de geheime genootschappen.

  Zoek naar de naam Q op het internet en volg hem hij heeft heel Amerika in zijn greep en niemand weet wie hij is..

  4 likes
 9. Marduk's Revenge

  Hihihi klopt 100% , HLN is de grootste MSM LEUGEN fake media van Vlaanderen.

  Lees een keer de commentaren hieronder niemand gelooft 1 letter wat ze anti Putin en Rusland schrijven. Smerig dat ze zijn die MSM hier dan laten ze geen commentaren meer toe, laat ze maar lekker verder doen! Ze zijn gebrandmerkt voor eeuwig als reuter slaven die propaganda leugens spuien in dit land.

  https://www.hln.be/nieuws/buitenland/-aanhoudende-wil-van-rusland-om-de-internationale-wetten-met-voeten-te-treden-washington-veroordeelt-brug-naar-krim~a8906a90/#comments

  MSM heeft het hard hier, meer en mensen vallen ze aan op hun fake nieuws redacties en eisen 2 zijden nieuws van het verhaal, UK, US en Israel heel de wereld spuwt hen uit.
  Nice dat werd tijd, media heeft het niet meer ze verknallen alles met hun PC houding plus verraden ons de originele inwoners van landen (die WIJ opbouwden VOOR ONS en niet voor import islam)…. Gaat dat nog zwaar keren tegen hen die media en politici 🙂

  4 likes
 10. Nou ik weet niet of ze de leugens massaal doorzien.
  Als je kijkt wat Cambridge Analytica de laatste jaren voor elkaar gekregen heeft, dan zijn we allemaal nog slapende.

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=320&v=mpbeOCKZFfQ

  4 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Verijdelde Russische hackaanval op OPCW in Den Haag is overduidelijk voorbeeld van fake news. Deze twee hoogleraren leggen uit waarom

Verijdelde Russische hackaanval op OPCW in Den Haag is evident voorbeeld van fake news. Deze twee hoogleraren leggen uit waarom

Vorige week maakte minister van Defensie Ank ...

Amerikaanse helikopters evacueren gewonde IS-terroristen uit olierijke Syrische provincie. Dit weten we tot nu toe

Amerikaanse helikopters evacueren gewonde IS-terroristen uit olierijke Syrische provincie. Dit weten we tot nu toe

Amerikaanse helikopters hebben gewonde IS-terroristen uit de ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LnBheXByby5ubC9wcm9kdWN0ZW4vaW50ZXJuZXRfc3VjY2VzX2dpZHNubF8tX2ludGVybmV0X21hc3RlcmNsYXNzLzMzMDY2LzMxMjUxL2l3Yy9odHRwczovL3d3dy5pbnRlcm5ldHN1Y2Nlc2dpZHMubmwvaXdjX3JlZGlyZWN0IiBuYW1lPSJteWlGcmFtZSIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIG1hcmdpbmhlaWdodD0iMHB4IiBtYXJnaW53aWR0aD0iMHB4IiBoZWlnaHQ9IjEwMCUiIHdpZHRoPSIxMDAlIiBhbGxvd2Z1bGxzY3JlZW4+PC9pZnJhbWU+

Op grond van de Algemene Verordering Gegevensbescherming worden cookies als persoonsgegevens beschouwd. Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt door op de 'Cookies Accepteren' knop te klikken, of door deze site te gebruiken. Wanneer u klikt of scrolt op deze site, wordt dit gezien als gebruik.