Homepagina » Mens en Dier » Dokters zien hoe Indiase man 15 dagen niet eet of drinkt en toch gezond blijft. Hoe kan zoiets?
Dokters zien hoe Indiase man 15 dagen niet eet of drinkt en toch gezond blijft. Hoe kan zoiets?

Dokters zien hoe Indiase man 15 dagen niet eet of drinkt en toch gezond blijft. Hoe kan zoiets?

Een Indiase heilige die al 78 jaar zonder eten en drinken zegt te leven, blijft een mysterie voor artsen.

De man werd 15 dagen in een ziekenhuis in Ahmedabad geobserveerd door een team van 30 specialisten en bleek inderdaad niets te eten of te drinken. Toch is Prahlad Jani gezond.

De 88-jarige man beschikt volgens de artsen over onnatuurlijke eigenschappen. Hij kreeg in het ziekenhuis alleen water om zich mee te wassen en om zijn mond mee te spoelen.

Transformatie

Jani produceert wel urine, maar die wordt weer opgenomen door de blaaswand. Zijn brein ziet eruit als dat van een 25-jarige.

De specialisten waren verbaasd. “Wij denken dat het lichaam van Prahlad Jani als gevolg van meditatie en yoga in een geheel natuurlijke omgeving aan een transformatie onderhevig is geweest,” zei neuroloog dr. Sudhir Shah.

De Indiase artsen vermoeden dat het fenomeen verband houdt met het derde oog of voorhoofdchakra.

Overlevingsstrategieën

Het onderzoek was een initiatief van de Defense Research and Development Organisation (DRDO) die onder het Indiase ministerie van Defensie valt.

De organisatie doet onderzoek naar overlevingsstrategieën voor soldaten en astronauten.

Nectar

Jani, die als monnik in de bossen leeft, beweert dat hij op 7-jarige leeftijd een ontmoeting heeft gehad met drie godinnen. Sindsdien hoeft hij niet meer te eten of te drinken.

Hij kan naar eigen zeggen leven op ‘de nectar die door een gat in zijn gehemelte vloeit’.

[Collective-evolution]


Vind je dit goed? Deel het dan met mensen die je kent op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

22 reacties

 1. Breathtarianism kan, maar het is niet zo simpel als eventjes eten afleren. Het vereist de zuiverste spirituele balans, en een voor deze tijd buitengewoon sterke vastberadenheid. De enige manier om er in de buurt te komen is voorzichtig aan stapje bij beetje. Haast, drang en nostalgie zijn de grootste gevaren.

  Deze man is duidelijk buitengewoon getalenteerd erin, en ik geloof hem in dat hij door de positieve wezens van het rijk voorbij onze gezegend is. Veel mensen krijgen overigens wel zulk soort zegeningen in hun jeugd tijdens dromen, maar de meesten nemen het niet serieus of vergeten het door de aardse afleidingen van de wereld en wimpelen het weg met “het was maar een droom”.

  12 likes
  • Dit oude verhaal is al lang geleden ontkracht hoor!
   De “wonderen” van Prahlad Jani zijn alleen “onderzocht” door het team van dr. Sudhir Shah, andere medisch specialisten die een zelfde onderzoek met de ouwe Prahlad Jani wilden doen zijn systematisch buiten de deur gehouden…
   Dus niks met ‘nectar die door een gat in zijn gehemelte vloeit’, niks wetenschappelijk onderzoek, niks mysterie, dit kan onze eigen Mindfuck illusionist Victor Mids ook…

   Hartelijke groet, JosTee

   10 likes
  • Zou het kunnen dat: 1) zonlicht dat in zijn ogen valt en 2) donkere energie (Donkere energie is een hypothetische vorm van energie in het heelal die verantwoordelijk zou zijn voor de versnelling van de uitdijing van het universum.) via zijn hoogste chakra, kruinchakra (energetische trechter), beiden samengeperst worden in zijn pijnappelklier, vervolgens ergens in de hersenen, omgezet worden in echte voeding (nectar), en dan via een klein gat in zijn gehemelte vloeit?

   5 likes
 2. Het lichaam zou uitdrogen en wegens gebrek aan voedingstoffen zullen de organen een voor een uitvallen tot de dood daar op volgt. Het is onzin dus. Er is totaal geen wetenschappelijk bewijs dat hij het ook doet. De zogenaamde onderzoekers bestaan vast niet en het is niet door andere onderzoekers te verifiëren. Dus dit alles hierboven is een komkommerverhaaltje (“broodje aap”), dat overigens al jaren ter ronde doet. Alleen dat de inhoud hier en daar een beetje veranderd om het als nieuw te laten overkomen.

  13 likes
  • Zou het heel misschien kunnen dat er ergens in dit universum iets is dat jij je nog niet meester gemaakt hebt omdat je het simpelweg nog niet kunt begrijpen? Of weet je het allemaal al?
   In de 17de eeuw een Boeing 747 proberen uit te leggen, van die orde.

   8 likes
   • Zou het misschien kunnen zijn dat er mensen zijn in dit universum die in dit soort fabeltjes geloven omdat ze niet kunnen aanvaarden dat we niet zonder voedsel kunnen leven? Of weet jij dat zo zeker dat er zo iemand bestaat die niet meer eet en toch vele jaren kan blijven leven? Hoe je het ook draait of keert onze organen hebben helaas echt wel “fysiek” voedsel nodig. Met zonlicht alleen (oké. Daar halen we ook vitaminen uit) kan je niet overleven. Meditatie helpt in die zin dat je lichaam in rust komt en minder energie verbruikt en dus in die zin ook minder voedsel nodig heeft. Toch blijft water een onmisbare bron.

    Een lichaam kan nooit langer dan drie vier dagen gezond blijven zonder extern vocht in te nemen.

    Misschien wordt in Indië coma verward met meditatie eet en drinkt die man daardoor niet en is hij gewoon verbonden aan een sonde of een baxter? Familieleden en vrienden gaan roddelen en uiteindelijk gaat het verhaaltje online viraal en eigen leven leiden?

    En ja. Ik kan mijn theorietje hierboven niet bewijzen. Net zo min als het te bewijzen is dat die man (als hij bestaat) echt wel bewust zonder eten of drinken kan leven. Zoiets zou wereldnieuws zijn. Tot nu toe zijn de mensen die het beweerden te kunnen steeds door de mand te vallen wanneer er serieus onderzoek wordt gedaan.

    Oh ja… de (Westerse medische) wetenschap is corrupt en houdt de mensen voor het domme, denkt u misschien?
    Ach wat… iedereen heeft wel een mening hierover. Maar de mijne is sceptisch op dit soort berichtgevingen.

    En wat dat laatste betreft… wat heeft technologie te maken met dit broodje aap verhaal?

    5 likes
 3. [ water om zich mee te wassen en om zijn mond mee te spoelen. ]

  Ja ja. Altijd zit er een addertje onder het gras. Hebben ze precies gemeten hoeveel water er niet in de gootsteen terugkwam na wassen en “mond spoelen”?
  15 dagen zonder voedsel is geen probleem, 2 maanden wordt pas een probleem.

  11 likes
  • Beter lezen Frans2

   Een Indiase heilige die al 78 jaar zonder eten en drinken zegt te leven, blijft een mysterie voor artsen.

   De man werd 15 dagen in een ziekenhuis in Ahmedabad geobserveerd …

   Remco1

   0 likes
 4. Er zijn hier reageerders die in een schepper geloven.
  Die kunnen volgens mij niet geloven in “breatharianism” want waarom zou een schepper een ongelooflijk gecompliceerd spijsverteringssysteem hebben ontworpen om energie uit dieren en planten te halen, terwijl je van de lucht zou kunnen leven?

  6 likes
 5. Van de lucht kun je niet leven. ?

  2 likes
  • Geloof het of niet, er schijnen Indiase yogi’s te zijn die op prana leven.

   2 likes
   • Hier een beschrijving waar een en ander uitgelegd wordt.

    http://www.ascensie.nl/kristallichaam.htm

    1 likes
   • Indiase Yogi’s geloven in hun 2 miljoen (?) ‘goden’. Maar kijk uit: het zijn absoluut allemaal demonen! Een vre-se-lijk geloof; zie de vrucht in India. Straatarm en de mensen zouden die ‘heilige’ (hoe demonisch!) koe gewoon moet slachten als ze sterven van de honger! Gelukkig had de wijze Ghandi een Bijbel, die hij als een van de weinige persoonlijke dingetjes achterliet! Ook de grote godsman Sadhu Sundar Singh, die vele visioenen over hel en hemel zag als eenmaal volgeling van Jezus en daar boeken over schreef! Ook deed hij vele wonderen van genezing en bevrijding (zoals ik zelf – niet zoveel als hij deed- ook doe, en iedere ware volgeling van Jezus zou moeten doen!). Hij ‘stierf’ in Tibet en niemand van zijn ashram heeft ooitvzijn lichaam gevonden, W.s. ‘opgenomen’, zoals Henoch, Mozes, Jezus…

    1 likes
 6. In de tijd van het Hof van Eden waren er geen ziekten, geen vleesetende mensen en dieren, geen doornen en geen ellende. Het was genade van God die hen bewaarde voor eeuwig leven NA de ‘boom van Kennis van Goed en Kwaad, Stel je voor dat je met kanker, Alzheimer, een Hitler en allle kwaad en zonde en ziekte (vloek dus, die de mens zelf over zich uitsprak) eeuwig moest leven.Toch is Adam 930 jaar oud geworden, en velen in het begin. Ze wisten toen ook gewoon (nog) echt niet wat al die ziekten waren, en al helemaal niet wat (lichamelijke) ‘dood’ was… En dat je al die ziektes van tegenwoordig allemaal moet tegenkomen, als je ouder wordt! Ook nu, scheelt het een hele hoop hoe zuiver je bent van binnen; waar je je op focusst wordt je door beheerst; de strijd is altijd in ons denken! Ook het eren van je ouders geeft langer leven (Deut6), en een hele combinatie van factoren. Dat is mijn opinie hierover.
  Maar ik neig dit als fraude te zien (zie boven de commentaren), hoewel ik absoluut in het bovennatuurlijke geloof en heb daar ook teveel van gezien om dat ooit nog weg te laten nemen door iemand!

  2 likes
 7. Dit heeft met je spirituele ontwikkeling te maken. Uiteindelijk gaan we in het nieuwe tijdperk allemaal langzaam maar zeker minder eten zodat we langzaam in staat zullen zijn allemaal op prana te leven.
  Dit is onmogelijk als je in de 3D modus blijft hangen.

  2 likes
 8. Er waren in het verleden enkele yogi’s die dat konden, er zijn ook mensen die heel weinig eten , wat zaadjes en wat vocht…. Nou stoppen wij van alles in het lichaam, dat is de andere kant………Ik had het interessanter gevonden als ze zijn DNA en Genen eens onderzochten , de medische wereld is tot op heden nog niet in staat geweest om die allemaal te ontcijferen , wie weet wat er uit komt, zowel Genen als DNA is niet statisch , die kunnen in principe veranderen….

  1 likes
 9. Helder; geestelijke wezens kunnen ook demonisch zijn. De ware verlichte geestelijke wezens (Joh14:6) zijn wedergeboren Christenen en hebben een nieuwe geest, ook bij de opstanding straks en zullen Jezus gelijken De arts Lucas beschrijft het meest nauwkeurig ons Geestelijk Lichaam:
  37 En zij verschrikt en zeer bevreesd geworden zijnde, meenden, dat zij een geest zagen.
  38 En Hij zeide tot hen: Wat zijt gij ontroerd, en waarom klimmen zulke overleggingen in uw harten?
  39 Ziet Mijn handen en Mijn voeten; want Ik ben het Zelf; tast Mij aan, en ziet; want een geest heeft geen vlees en benen, gelijk gij ziet, dat Ik heb. 40. En als Hij dit zeide, toonde Hij hun de handen en de voeten.
  41 En toen zij het van blijdschap nog niet geloofden, en zich verwonderden, zeide Hij tot hen: Hebt gij hier iets om te eten? 42 En zij gaven Hem een stuk van een gebraden vis, en van honigraten.
  43 En Hij nam het, en at het voor hun ogen.

  1 likes
 10. Geestelijke wezens hebben geen eten nodig of slaap hebben ze ook niet nodig. Het enigste wat ze hebben is contact met Het Al.

  0 likes
 11. Ik heb ooit in Jeruzalem, waar ik woonde, zo een geestelijk Lichaam gezien, van zeer dichtbij meegemaakt en drie dagen met Hem opgetrokken. Een waar geïncareerd (nooit: ‘ge-RE-ïncarneerd’!) Persoon, en weet nog steeds niet of het Jezus was, of een engel. Maakt ook niet uit. De beschrijvingen van deze Persoon, Zijn Woorden, Zijn handelen, Zijn gedrag zou een boekwerk kunnen bevatten, Hij zei ook nooit: ‘Tot ziens’ als Hij wegging: Hij wás weg als de ontdekking daar was. Evenzo kwam Hij ook weer in mijn dagelijks leven als ik hem zeer nodig had (bijv. levensvragen, demonische angsten) en was een breekpunt in mijn leven toen ik van imitatie ‘spiritueel’ (Zen, Tagore, Von Däniken, Blavatski en meer van die rommel) tot écht ‘geestelijk’ persoon werd, en daar sindsdien – totaal veranderd en met veel goede vrucht – uit leef!

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

bill gates

Bill Gates vernietigt onze vrijheid. Zo komt de wereld eruit te zien als hij zijn zin krijgt

Miljardair Bill Gates is er medeverantwoordelijk voor ...

dorp

Het mysterieuze Poolse dorp waar alleen maar meisjes worden geboren

In het Poolse dorp Miejsce Odrzanskie zijn ...