Gezondheid

Steeds meer baby’s verslaafd aan pijnstillers

Help anderen door dit artikel met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Als gevolg van het toenemende gebruik van pijnstillers door aanstaande moeders worden in de Verenigde Staten steeds meer baby’s geboren die verslaafd zijn aan opiaten. Het laatste decennium is het aantal gevallen verdrievoudigd.

De studie is verschenen is het Journal of the American Medical Association en toont aan dat het pijnstillergebruik onder moeders tussen 2000 en 2009 is vervijfvoudigd.

Ongeveer 60 tot 80 procent van de baby’s van moeders die pijnstillers slikken ontwikkelt het neonataal abstinentiesyndroom dat kan leiden tot ademhalingsproblemen, rillingen en beroertes, een laag geboortegewicht en irritatie.

Gezondheidsproblemen

Het aantal kinderen dat werd geboren met onthoudingsverschijnselen steeg van 1,2 gevallen per 1.000 geboorten in 2000 tot 3,39 gevallen per 1.000 in 2009.

Het gebruik van pijnstillers door zwangere vrouwen zorgt niet alleen voor gezondheidsproblemen bij baby’s, maar ook voor stijgende prijzen in de gezondheidszorg, aldus de studie die is gebaseerd op gegevens van Amerikaanse ziekenhuizen.

Te vaak

De toename die is opgemerkt tijdens deze eerste representatieve studie naar baby’s die worden geboren met een abstinentiesyndroom is in lijn met bevindingen van afzonderlijke studies die zijn gedaan naar het gebruik van pijnstillers onder de bevolking.

De verkoop van pijnstillers verviervoudigde tussen 1999 en 2008 in de Verenigde Staten, evenals het aantal sterfgevallen dat gerelateerd is aan de medicijnen. In een begeleidend schrijven merken Marie Hayes en Mark Brown van de Universiteit van Maine op dat dergelijke medicatie te vaak wordt voorgeschreven, te vaak wordt verstrekt en te vaak illegaal wordt verkocht.

Bron: AFP

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x