Buitenland

VIDEO: Amerikaanse journalist doorprikt de leugens die westerse media verspreiden over Aleppo

Help anderen door deze info met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Als je de nieuwsberichten over Aleppo moet geloven voert de Syrische president Bashar al-Assad een oorlog tegen zijn eigen volk.

“Maar is dat de waarheid?” vraagt CBS-journalist Ben Swann zich af.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

De meeste mainstream media beweren dat Assad met de hulp van de Russen de stad Aleppo belegerde en er volkerenmoord pleegde.

Bewezen onjuist

“Er is echter een heleboel bewijs waaruit blijkt dat je niet het hele verhaal kent,” stelt Swann.

Tijdens de Syrische burgeroorlog kregen we al vaak te horen dat zogenoemde ‘gematigde’ vrijheidsstrijders probeerden het regime van Assad omver te werpen.

Deze bewering is bewezen onjuist.

Het ‘Vrije Syrische Leger’ bestaat niet meer en is opgeheven. De VS trainde ‘gematigde rebellen’ in Syrië, die al hun Amerikaanse wapens aan terreurgroep al-Nusra (Al Qaida) gaven.

De Syrische overheid strijdt tegen Al Qaida en Islamitische Staat (IS), niet tegen rebellen.

Weigeren

“Dit zijn bewijsbare feiten en wordt toegegeven door de Amerikaanse overheid, en toch weigeren de meeste media IS of Al Qaida te noemen als ze het over Aleppo hebben,” zegt Swann.

“Ze noemen deze strijders in plaats daarvan ‘rebellen’,” voegt hij toe.

In 2012 werd Aleppo veroverd door al-Nusra en het Vrije Syrische Leger. In september dit jaar begon het Syrische regeringsleger met de hulp van Rusland een offensief om Oost-Aleppo te bevrijden, dat in handen was van terreurgroepen.

Het Syrische leger zette bussen in om inwoners van de stad te evacueren, maar die werden in brand gestoken door strijders van al-Nusra.

Ziekenhuizen

Waarom? Omdat al-Nusra en IS wilden voorkomen dat burgers zouden worden geëvacueerd omdat ze deze burgers gebruiken als menselijk schild.

Het is een bewezen feit dat de Syrische overheid geen aanvallen uitvoert op burgers, stelt de journalist.

Reddingswerkers claimden dat ziekenhuizen in Aleppo vaak het doelwit waren van bombardementen.

Wat vrijwel alle media er niet bij vertelden is dat er maar drie ziekenhuizen zijn in Oost-Aleppo en dat strijders van Al Qaida en IS zich daar verschanst hadden.

Witte Helmen

De Witte Helmen zijn niet wie ze zeggen dat ze zijn, zegt Swann.

Ze zeggen geen connectie te hebben met welke groep dan ook die betrokken is bij het conflict in Syrië en dat ze er alleen maar zijn om hulp te verlenen aan gewonden.

Wat je misschien niet weet is dat de Witte Helmen, die dit jaar genomineerd werden voor de Nobelprijs voor de Vrede, al meer dan 100 miljoen dollar hebben gekregen van de VS, Groot-Brittannië, Japan, Denemarken, Nederland en Duitsland.

Iedere dag krijg je beelden te zien van kapot gebombardeerde gebouwen, maar je ziet geen beelden van de mensen die de Syrische president Assad bedanken voor het verdrijven van Al Qaida en IS.

Oneerlijke verslaggeving

Al Qaida en IS zijn de drijvende kracht achter de strijd tegen Assad, resumeert de journalist.

De media zien deze groepen in alle landen als een grote bedreiging voor de wereld, behalve in Syrië, waar ze slechts ‘rebellen’ worden genoemd.

En dat laat duidelijk zien dat er sprake is van oneerlijke verslaggeving, besluit Swann.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Henk Terlouw
Henk Terlouw
7 jaren geleden

Ik denk dat de term ‘nep-nieuws’ zo weer verdwenen is. De MSN valt te vaak door de mand.

exegese
exegese
7 jaren geleden

Het is hoog tijd dat de waarheid onderhand eens wat meer bekendheid krijgt. Leugens zijn immers altijd maar van tijdelijke aard en moeten uiteindelijk altijd het onderspit delven.

math
math
7 jaren geleden

De leugen regeert en het geld dicteert. Men accepteert liever een comfortabele leugen dan een confronterende waarheid.

Roodkapje
Roodkapje
7 jaren geleden

Hier in Europa en in het Westen hebben wij nooit iets gegeven om de Waarheid. Zelfs de Kerk, die geacht wordt de Waarheid bij de burgers te brengen, speelt mee in de politieke spelletjes of initieert ze zelf tkv de Waarheid. Sinds het bestaan van het Christendom zijn er slechts een handjevol Christenen die de Waarheid (wat is God, wat is de wereld, wat is de Mens) kennen. De rest houdt zich niet bezig met Weten, maar met geloven. De cultuur hier is dat God niet gekend kan worden, er kan wel gebeden worden tot God. Maar hoe en wat moet je bidden tot Iemand die je niet kent? Er is geen Waarheidscultuur in de overgrote deel van de Wereld.

Back to top button
8
0
We lezen graag je reactie!x