Homepagina » Buitenland » VIDEO: Amerikaanse journalist doorprikt de leugens die westerse media verspreiden over Aleppo
VIDEO: Amerikaanse journalist doorprikt de leugens die westerse media verspreiden over Aleppo

VIDEO: Amerikaanse journalist doorprikt de leugens die westerse media verspreiden over Aleppo

Als je de nieuwsberichten over Aleppo moet geloven voert de Syrische president Bashar al-Assad een oorlog tegen zijn eigen volk.

“Maar is dat de waarheid?” vraagt CBS-journalist Ben Swann zich af.

De meeste mainstream media beweren dat Assad met de hulp van de Russen de stad Aleppo belegerde en er volkerenmoord pleegde.

Bewezen onjuist

“Er is echter een heleboel bewijs waaruit blijkt dat je niet het hele verhaal kent,” stelt Swann.

Tijdens de Syrische burgeroorlog kregen we al vaak te horen dat zogenoemde ‘gematigde’ vrijheidsstrijders probeerden het regime van Assad omver te werpen.

Deze bewering is bewezen onjuist.

Het ‘Vrije Syrische Leger’ bestaat niet meer en is opgeheven. De VS trainde ‘gematigde rebellen’ in Syrië, die al hun Amerikaanse wapens aan terreurgroep al-Nusra (Al Qaida) gaven.

De Syrische overheid strijdt tegen Al Qaida en Islamitische Staat (IS), niet tegen rebellen.

Weigeren

“Dit zijn bewijsbare feiten en wordt toegegeven door de Amerikaanse overheid, en toch weigeren de meeste media IS of Al Qaida te noemen als ze het over Aleppo hebben,” zegt Swann.

“Ze noemen deze strijders in plaats daarvan ‘rebellen’,” voegt hij toe.

In 2012 werd Aleppo veroverd door al-Nusra en het Vrije Syrische Leger. In september dit jaar begon het Syrische regeringsleger met de hulp van Rusland een offensief om Oost-Aleppo te bevrijden, dat in handen was van terreurgroepen.

Het Syrische leger zette bussen in om inwoners van de stad te evacueren, maar die werden in brand gestoken door strijders van al-Nusra.

Ziekenhuizen

Waarom? Omdat al-Nusra en IS wilden voorkomen dat burgers zouden worden geëvacueerd omdat ze deze burgers gebruiken als menselijk schild.

Het is een bewezen feit dat de Syrische overheid geen aanvallen uitvoert op burgers, stelt de journalist.

Reddingswerkers claimden dat ziekenhuizen in Aleppo vaak het doelwit waren van bombardementen.

Wat vrijwel alle media er niet bij vertelden is dat er maar drie ziekenhuizen zijn in Oost-Aleppo en dat strijders van Al Qaida en IS zich daar verschanst hadden.

Witte Helmen

De Witte Helmen zijn niet wie ze zeggen dat ze zijn, zegt Swann.

Ze zeggen geen connectie te hebben met welke groep dan ook die betrokken is bij het conflict in Syrië en dat ze er alleen maar zijn om hulp te verlenen aan gewonden.

Wat je misschien niet weet is dat de Witte Helmen, die dit jaar genomineerd werden voor de Nobelprijs voor de Vrede, al meer dan 100 miljoen dollar hebben gekregen van de VS, Groot-Brittannië, Japan, Denemarken, Nederland en Duitsland.

Iedere dag krijg je beelden te zien van kapot gebombardeerde gebouwen, maar je ziet geen beelden van de mensen die de Syrische president Assad bedanken voor het verdrijven van Al Qaida en IS.

Oneerlijke verslaggeving

Al Qaida en IS zijn de drijvende kracht achter de strijd tegen Assad, resumeert de journalist.

De media zien deze groepen in alle landen als een grote bedreiging voor de wereld, behalve in Syrië, waar ze slechts ‘rebellen’ worden genoemd.

En dat laat duidelijk zien dat er sprake is van oneerlijke verslaggeving, besluit Swann.Vond je dit artikel leuk? Deel het dan met iedereen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

8 reacties

 1. Ik denk dat de term ‘nep-nieuws’ zo weer verdwenen is. De MSN valt te vaak door de mand.

  4 likes
  • Ik hoop dat we nog een tijd kunnen blijven genieten van deze term. Het is lang geleden dat een poging van de media-elite om de nieuwe media in diskrediet te brengen zó in hun eigen gezicht is teruggekomen. Een blamage van epische proporties, eigenlijk. En een perfect wapen om de goede journalisten de poten onder de gevestigde mediahuizen vandaan te laten zagen.
   Echt, de popcorn is hier niet aan te slepen.

   9 likes
  • Nep-nieuws…..
   Had dat niet hét nieuwe woord van 2016 moeten zijn…???

   0 likes
 2. De leugen regeert en het geld dicteert. Men accepteert liever een comfortabele leugen dan een confronterende waarheid.

  8 likes
 3. Het is hoog tijd dat de waarheid onderhand eens wat meer bekendheid krijgt. Leugens zijn immers altijd maar van tijdelijke aard en moeten uiteindelijk altijd het onderspit delven.

  3 likes
 4. Hier in Europa en in het Westen hebben wij nooit iets gegeven om de Waarheid. Zelfs de Kerk, die geacht wordt de Waarheid bij de burgers te brengen, speelt mee in de politieke spelletjes of initieert ze zelf tkv de Waarheid. Sinds het bestaan van het Christendom zijn er slechts een handjevol Christenen die de Waarheid (wat is God, wat is de wereld, wat is de Mens) kennen. De rest houdt zich niet bezig met Weten, maar met geloven. De cultuur hier is dat God niet gekend kan worden, er kan wel gebeden worden tot God. Maar hoe en wat moet je bidden tot Iemand die je niet kent? Er is geen Waarheidscultuur in de overgrote deel van de Wereld.

  2 likes
 5. Geo-politiek is als goochelen. Je aandacht wordt geleid naar bijzaken,
  afgeleid van de truc.
  Bescherm je tegen de propaganda van Rutte, Koenders, Timmermans, Clingendaal, en het hele zooitje landverraders. Besef dat Politiek Correct denken werkt als censuur, dissidenten monddood maken. Zo is het voor de overheid heel simpel ‘collectieve verstandsverbijstering’ te creeëren, cultiveren & exploiteren.

  Het verraad komt van binnenuit, en de terroristen zitten aan de top. Waarheid vind je door de leugens van de massamedia te vergeten. En zelf informatie van alle kanten van het spectrum te verzamelen, analyseren en te verwerken.

  De crux zit ‘m juist in die dingen die worden verzwegen, toegedekt, dan wel worden verdraaid. Zo wordt de verzwegen dat m.n. ISrel en vazalstaat Turkije bezig zijn met annexatie van (grote delen van ) Syrië. Annexatie en plunder:
  http://www.middleeasteye.net/news/israel-stakes-claim-golan-after-oil-find-913890970
  Deze journalist is al jaren bezig onze leugenachtige overheid en zijn misdaden te becommentariëren; dat doet hij heel grondig, zorgvuldig en uitgebreid; lees dat en je begrijpt dan waarom wij ons laten meeslepen in zelfvernietiging:
  http://www.beyondthematrix.nl/nieuws-analyses/geert-wilders-politici-zijn-de-schuld-van-terreur-wegens-te-milde-houding-naar-islam/

  Resources plundered
  Today, 22,000 Syrian Druze live in five villages, alongside a similar number of Jews in 30 illegal settlements.
  A 2010 investigation by the Haaretz newspaper revealed that Israel had carried out systematic expulsions of some 130,000 Syrians in 1967 and destroyed 200 villages.
  The Druze alone were allowed to stay so as not to upset Israel’s own Druze citizens.
  Nizar Ayoub, director of Marsad, a Druze human rights centre based in the Golan, said Israel had long taken resources from the Golan.
  Israel Seeks To Quintuple Jewish Population In The Occupied Golan Heights
  Published: 03:10 October 4, 2015 Gulf News By Jodi Ruderen, New York Times

  Turkije staat met gepantserd materieel diep in Syrisch grondgebied.

  Ook Koenders subsidieert de doodseskaders die m.n. burgers en Koerdische vrijheidsstrijders afslachten: http://www.strategic-culture.org/news/2016/12/23/white-helmets-fraudsters-serving-western-spy-agencies.html

  Dit is consekwent in lijn met het steunen van het schrikbewind van miljardair-oligarchen in Khazaria (voorheen Oekraïne).
  Dit bewijst tevens dat de Nederlandse Regering helemaal in de ban is van de buitenlandse agressor.

  1 likes
 6. We?
  Hebben WE nooit iets gegeven om de Waarheid?
  Spreek voor jezelf en ga hier niet alweer onwaarheden OPLEGGEN.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

russische

Russische coronachef openhartig in interview: ‘Het is allemaal bullsh*t’

De paniek over de pandemie is misplaatst, ...

is-terroristen

IS-terroristen op tv: ‘Ja, wij werkten samen met Amerikaanse leger’

Gevangengenomen IS-terroristen hebben op tv toegegeven dat ...