Buitenland

Onwelgevallige geluiden over Oekraïne de kop ingedrukt: Oorlogsjournalist gecensureerd door de media

Help anderen door deze info met kennissen op je socials te delen!

De Franse krant Le Figaro publiceerde onlangs een artikel van oorlogsjournalist Anne-Laure Bonnel, die in het oosten van Oekraïne verslag doet van de wreedheden die het Oekraïense leger daar begaat tegen de burgerbevolking.

Dat staat haaks op het narratief (Rusland slecht, Oekraïne goed). Het duurde dan ook niet lang voordat het artikel werd verwijderd. Bonnel deed op Twitter haar beklag. “Vanwaar die censuur?” vroeg ze.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

“Mijn werk bevat geen politieke boodschap. Ik film en fotografeer elke dag tientallen dode en gewonde mensen, dat is het enige,” zei Bonnel tegen nieuwszender CNews. Ze vindt het niet kunnen dat de overheid in Kiev mensen in Oost-Oekraïne ziet als terroristen.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Acht jaar in kelders geleefd

“Meer dan acht jaar hebben deze mensen in kelders geleefd, zonder toegang tot werk en andere fundamentele rechten,” benadrukte ze. De oorlogsjournalist voegde toe dat Franse redacties de Verklaring van de rechten en plichten van de journalist lijken te zijn vergeten.

We mogen onze ogen niet sluiten voor de brute daden waar mensen toe in staat zijn, zoals oorlog. Dit is de enige manier om niet te vergeten wat ze ons kunnen aandoen, aldus Bonnel.

Documentaire verwijderd

Eerder deze maand werd haar documentaire ‘Donbass’ verwijderd door YouTube vanwege ‘ongepaste inhoud’.

Volgens de journalist wordt de burgerbevolking in Donbass stelselmatig gebombardeerd door het Oekraïense leger. “Ik heb het bewijs, het staat buiten kijf,” zei Bonnel.

[teleSUR]

4.8 84 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

37 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Merijn Hugens
Merijn Hugens
2 jaren geleden

Ik volg de Donbass ook al 8 jaar & kan het verhaal van deze journaliste Anne-Laure Bonnel volledig bevestigen…daar steek ik m’n hand voor in het vuur….

salvar
salvar
2 jaren geleden

dus youtube hoort ook bij de nazi,s toch?

Vrijheid is ver te zoeken
Vrijheid is ver te zoeken
2 jaren geleden

Het beste geschiedenisboek dat de toekomst laat zien: 1984….. Die gasten aan de top van politiek, media, bedrijfsleven zijn stuk voor stuk ziek in hun kop, totaal gestoorde moordlustige psychopaten. Oh wat zou ik graag met wat regeringsidioten een 1 op 1 “gesprekje” hebben….

Cathja
Cathja
2 jaren geleden

Ze zullen en moeten een boosdoener/een aanstichter van al het oorlogsgeweld hebben, en dat is Putin. Dat ze daarmee de waarheid ernstig geweld aandoen interesseert ze niets. Putin is volgens zeer velen een oorlogsmisdadiger en moet voor het internationale gerecht worden gesleept. De waarheid MAG blijkbaar niet meer worden gehoord. Ook in Nederland niet. Als je het opneemt voor Putin krijg je bakken met bagger over je heen.
Walgelijk!

Back to top button
37
0
We lezen graag je reactie!x