Mens en Dier

Journalist noemt Gideon van Meijeren ‘neonazi voor wie in een democratie geen plaats zou mogen zijn’

Help door deze info met iederen die je kent op je social netwerk te delen!

BBB-leider Caroline van der Plas liet donderdag weten al haar publieke optredens te schrappen omdat zij doodsbedreigingen had gekregen. “Ik voel me niet zo veilig op dit moment,” zei ze. De beveiliging van de Tweede Kamer zit er volgens haar ‘bovenop’.

Van der Plas benadrukt dat ze niet persoonlijk bedreigd wordt door boeren. Het is niet duidelijk uit welke hoek de bedreigingen komen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Ze deelde enkele berichten van een twitteraar die haar bedreigde. Die zei onder meer: “Bij deze is gezegd dat ik nul medelijden heb als Caroline van der Plas of Gideon van Meijeren iets wordt aangedaan […]. Eigen schuld. En ja, er gaat iets gebeuren. Gewaarschuwd bij deze.”

Anonieme losers

En verder: “Buiten dat boerengezinnen gevaar gaan lopen, zullen ook Van der Plas en Van Meijeren niet ontzien worden. Be aware.”

Vervolgens zei Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren (FVD): “Dit soort ‘bedreigingen’ van anonieme losers op Twitter neem je toch niet serieus? Als ik me door dit soort onzin uit het veld zou laten slaan, had ik een dag na mijn beëdiging al kunnen stoppen. Door hier al voor te zwichten, geef je deze stakkers alleen maar hun zin.”

Neonazi

Journalist Bart Schut vraagt zich af hoe het kan dat de tweets van de dreiger niet worden weggehaald en de persoon niet van Twitter wordt gegooid. “Dit is een schoolvoorbeeld van een bedreiging c.q. geweldsoproep. Waarom wordt dit soort haat tegen parlementariërs niet massaal gerapporteerd?”

“Voor alle duidelijkheid: Gideon van Meijeren is een opruiende rechtsextremist en neonazi voor wie in een democratie geen plaats zou mogen zijn. Maar dat doet er niets aan af dat Twitter dient op te treden tegen bedreigingen, doodsverwensingen en oproepen tot geweld,” voegt hij toe.


4.8 79 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

162 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Die journalist moet hoognodig de stront uit zijn ogen vegen en de realiteit onder ogen zien. Eerlijke journalistiek is aan hem niet besteed!

ProAsfalt
ProAsfalt
1 jaar geleden

Journalist uit de MSM-hoek: next!

Paperclip
Paperclip
1 jaar geleden

Bart Schut is een opruiende links-extremist …. wat een loser !

Bep
Bep
1 jaar geleden

Dat noemt zich volwassen!

Back to top button
162
0
We lezen graag je reactie!x