Het Complot

Je kon erop wachten: de FBI ziet complottheorieën als terroristische bedreiging. Wat zit hierachter?

Help ons door dit artikel met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Je kon erop wachten. De FBI ziet complottheorieën vanaf nu als terroristische bedreiging, zo blijkt uit een document waar Yahoo News de hand op heeft weten te leggen.

In een rapport van het FBI-kantoor in Phoenix van 30 mei valt te lezen dat binnenlandse extremisten die zich laten leiden door complottheorieën, een steeds grotere bedreiging vormen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

In het document worden QAnon, een netwerk dat gelooft in een complot van de Deep State tegen president Trump, en Pizzagate, een theorie over een pedonetwerk rond Clinton, specifiek genoemd.

Echte complotten

Volgens de veiligheidsdienst zorgen deze complottheorieën ervoor dat ‘zowel groepen als individuele extremisten zo nu en dan gewelddadigheden plegen.

Deze dreiging wordt gevoed door ‘de ontmaskering van echte complotten of cover-ups waarbij overheidsfunctionarissen of hooggeplaatste politici zich schuldig maken aan illegale of schadelijke activiteiten’.

De FBI zei niet om welke politieke leiders of cover-ups het ging.

De dienst schrijft over de oorsprong van QAnon dat ‘Q’, een vermeende overheidsfunctionaris, geheime informatie op internet zet over de strijd die president Trump zou voeren tegen de Deep State en elites.

Anti-overheid extremisme

De complottheoretici vallen bij de FBI in de categorie ‘anti-overheid extremisme’.

Het Pizzagate-complot zorgde ervoor dat een 28-jarige man een restaurant in Washington D.C. binnendrong en daar begon te schieten.

Hij dacht dat er kinderen werden vasthouden.

Op 19 december vorig jaar werd een man uit Californië opgepakt nadat er bommateriaal in zijn auto was aangetroffen.

Vraagtekens

De man zou van plan zijn geweest ‘een monument bij een satanische tempel op te blazen om aandacht te vragen voor Pizzagate en de Nieuwe Wereldorde, die de samenleving ondermijnen’.

Historicus David Garrow zet vraagtekens bij het document van de FBI.

Hij zei dat de veiligheidsdienst aanneemt dat het geweld voortkomt uit ideologische overtuigingen in plaats van mentale aandoeningen.

“De man die begon te schieten in de pizzeria in D.C.: is hij een rechtse activist of gestoord?” vroeg hij.

In de gaten

Professor Joe Uscinski van de Universiteit van Miami voegde hieraan toe: “Zo’n 60 tot 80 procent van het land gelooft in complottheorieën rond JFK. Dat zijn natuurlijk lang niet allemaal extremisten.”

Voormalig FBI-agent Michael German zei dat de FBI complottheoretici classificeert als extremisten als excuus om ze in de gaten te kunnen houden.

“Het aantal groepen dat in de categorie ‘extremistisch’ valt, wordt alsmaar groter,” zei hij.

[Yahoo News]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jelled
Jelled
4 jaren geleden

Ze zijn hier al veel langer mee bezig en bovendien zou het mij niet verbazen dat we false flags zullen krijgen om de complotters de schuld te geven.

Het wordt ze te warm, dus zullen ze geen andere oorzaak dulden.

Voor de rest allemaal met privé jet samenkomen

:adrianus-johannes.
:adrianus-johannes.
4 jaren geleden

en welke complot theorie is dan nooit bewaarheid geweest.. noem mij er een..
het duurt alleen wat langer voor de waarheid naar boven komt.. een menselijke eigenschap..

Jeff
Jeff
4 jaren geleden

Is inderdaad al heel lang gaande, ook hier; mijn opa zat in 1917 zo’n 16 maanden in de lik als dienstweigeraar tijdens de mobilisatie. Later werd hij communist, waardoor hij geen status verwierf als verzetsman tegen de Duitsers. Bij het bevolkingsregister, stond hij te boek als extremist. Toen mijn vader later ging werken voor een Amerikaans bedrijf, moest hij dat openlijk verwerpen en afkeuren.

Rob
Rob
4 jaren geleden

In macht draaien ze alles om om een verkeerd beeld te schetsen. Dat een volk als terroristisch wordt beschouwd en gevaarlijk klopt wel. Ze moeten er alleen wel even bij vertellen voor wie het volk een gevaar wordt. Het antwoord is voor de meesten wel bekend. het volk is een bedreiging voor de deep-state, Cabal, illuminati etc, zij die de macht proberen te houden en en zich daar in bedreigd zien worden. Het is dan weer typisch dat ze achter de schermen nu ineens de complot theorieën afschuiven op hooggeplaatste politici die misdaden zouden kunnen begaan. Maar wie heeft die politici in hun macht? De deep-state, Cabal etc. Oeps. Het klinkt dan dat ze nu hooggeplaatste politici onder de bus gooien om zichzelf weer eens in te dekken. Wat een stel kleine kinderen, ongelooflijk.

Back to top button
12
0
We lezen graag je reactie!x