Mens en Dier

Journalist stuurt inspectie af op kritische arts: ‘Dit zijn NSB-tactieken’

Help door dit artikel met kennissen op je social netwerk te delen!

Deze week verscheen in de media een verontrustend bericht: één op de vier mensen die een Pfizer-coronavaccin kreeg, ondervond een onbedoelde immuunrespons. Toen data-analist Wouter Aukema het nieuwsbericht op X deelde, dook Volkskrant-journalist Maarten Keulemans op als een AI-systeem dat ongevraagd antwoord geeft.

“Aardig wat misverstanden – én oprechte vragen – over deze. Klopt, maar de ‘bijwerkingen’ zijn alleen moleculair,” beweert de journalist van het jaar 2021 in een draad op X. Sommige cellen maken na vaccinatie volgens hem geen spike-eiwit, maar een ‘onzin-eiwit’. “Het onzin-eiwit zelf is compleet onschuldig. Er is dus géén sprake van griezelige bijwerkingen of zo. Het vaccin is gewoon veilig, zoals uit tig studies is gebleken, benadrukken de auteurs.”

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Waarop neuroloog Jan Bonte reageerde: “U wist het nog niet, maar Maarten Keulemans is nu ook moleculair bioloog, met als specialisatie ‘onzin-eiwitten’. Dat eerste woord is waar. Ongetwijfeld.” Op X maakt hij gehakt van de uitspraken van de journalist.

journalist

Gevaar voor de volksgezondheid

Ook de Belgische huisarts Frank Peeters zag de draad van Keulemans en schreef: “Wetenschapsjournalisten en factcheckers met een beperkte medische kennis, die bovendien betaald worden om een narratief staande te houden, zijn een gevaar voor de volksgezondheid.”

De journalist vond het vervolgens nodig om hem aan te geven bij de Nederlandse (!) inspectie. “Ziedaar, Frank Peeters, huisarts, en volledig de weg kwijt. Maar maandag gewoon weer spreekuur!” zei Keulemans, die ook de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) tagde.

“Uw verhaaltjes om de mensen angst aan te jagen over corona slaan niet meer aan, Maarten. De meerderheid van de mensen is ondertussen wakker geworden en gelooft de MSM niet meer. Bovendien, als jij het coronanarratief niet meer volgt, krijg je de dag nadien uw ontslag,” voegde Peeters toe.

Dappere frontsoldaatje

“Zoals ik al zei: compleet de weg kwijt,” herhaalde Keulemans, die eerder deze week door columnist Marianne Zwagerman ‘het dappere frontsoldaatje’ van de denktank desinformatie werd genoemd. “Nog altijd druk bezig met zijn bezempje.”

Peeters besloot overigens noodgedwongen te stoppen met berichten over de coronaprik omdat de Orde der artsen met klachten bleef komen over zijn berichten op X. Het moge duidelijk zijn uit welke hoek die klachten komen.

NSB-tactieken

De Belgische huisarts krijgt veel steun. “Peeters is één van de moedigste collega’s die ik heb. Maarten Keulemans is een journalist zonder medische kennis en misbruikt de inspectie, want de Nederlandse inspectie zou zich niet bezig moeten houden met huisartsen die mensen informeren of hun mening geven op social media,” stelt huisarts Els van Veen.

Ze wijst erop dat de IGJ sinds corona wordt gebruikt met het doel huisartsen te intimideren. De inspectie heeft een meldpunt opgericht waar mensen meldingen kunnen doen over huisartsen die ‘desinformatie’ verspreiden. “Het zijn NSB-tactieken, waar ook Maarten Keulemans, wetenschapsjournalist nota bene, zich van bedient.”

“Donkere tijden herleven, want als huisartsen geïntimideerd worden, gaan ze zwijgen en kunnen minder mensen kennis nemen van hun inzichten,” benadrukt Van Veen.

Verlengstuk van de macht

Medisch adviseur Wendy Mittemeijer merkt op: “De inspectie wordt afgestuurd op een kritische arts, door een journalist die al drie jaar kritiekloos massavaccinatie propageert. Ook dit geeft aan dat mainstream journalistiek niet meer onafhankelijk en kritisch is, maar slechts een verlengstuk van de macht. Keulemans bewijst hiermee het gelijk van huisarts Frank Peeters.”

“Maarten ‘gelooft niet in cancellen’, maar draagt er wel graag een steentje aan bij als het om iemand met een hem onwelgevallige mening gaat,” aldus journalist Vivienne Groenewoud.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 191 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

75 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Christien
Christien
2 maanden geleden

Werden die niet kaalgeschoren?

Betaal contant en koop bij het MKB
Betaal contant en koop bij het MKB
2 maanden geleden

De waarheid komt altijd boven.

Eleonora
Eleonora
2 maanden geleden

Het is misschien heel lelijk, maar ik zou bijna wensen dat Maarten Keulemans braaf zijn prikken en boosters heeft gehaald en zich nu in het kamp van vaccinslachtoffers mag terugvinden! Lelijk ja, dat is waar, maar voor zijn zieleheil misschien wel heel nodig. En beste Maarten mocht je in die setting terecht komen, wens ik je heel veel kracht, beterschap en liefde toe.

Hugo
Hugo
2 maanden geleden

Maarten Keutelmans, de Landverrader van de Nederlandse bevolking, deze smeerlap zal ooit verantwoordelijk gehouden worden voor zijn misdaden. Ik mag hopen dat die Keulenmans door iedereen gecanceld gaat worden voor zijn laffe riool journalistiek. Wat een eng smerig onderkruipsel.

Back to top button
75
0
We lezen graag je reactie!x