Homepagina » Buitenland » Beelden: woedende betogers verjagen oproerpolitie uit winkelcentrum Parijs – ‘Vrijheid!’
politie
Foto: Pixabay

Beelden: woedende betogers verjagen oproerpolitie uit winkelcentrum Parijs – ‘Vrijheid!’

De Franse oproerpolitie arresteerde afgelopen weekend op hardhandige wijze twee vrouwen in een winkelcentrum in Parijs en werd vervolgens verjaagd door een grote groep betogers die demonstreerden tegen de coronapas. Een dergelijke pas heb je in Frankrijk sinds kort nodig om toegang te kunnen krijgen tot onder andere winkelcentra.

Honderden mensen bestormden zaterdag het Forum des Halles-winkelcentrum te midden van een landelijk protest tegen de coronamaatregelen. De groep scandeerde ‘Vrijheid!’ in het winkelcentrum.

De autoriteiten zetten vervolgens de oproerpolitie in, hoewel de betogers niet in overtreding waren. Forum des Halles is namelijk één van de weinige binnenruimtes in Parijs waar een coronapas niet verplicht is.

Storm van verontwaardiging

Op een gegeven moment zag de politie zich genoodzaakt de aftocht te blazen, aldus journalist Clément Lanot. Volgens Franse media werden in het complex drie mensen gearresteerd wegens openlijke geweldpleging en het beledigen van de politie.

Beelden van de arrestatie zorgden voor een storm van verontwaardiging. Te zien is hoe meerdere agenten het centrum binnenrennen, twee vrouwen belagen en één van hen tegen de grond werken.

Lafaards

Velen noemden de agenten ‘lafaards’ omdat ze het niet durfden op te nemen tegen de menigte. Sommigen zeiden dat de vrouwen zich wellicht veiliger zullen wanen in Kabul.

Zaterdag gingen Fransen voor de achtste week op rij de straat op om te protesteren tegen de coronapas. Er waren verspreid over het land meer dan 200 demonstraties.

[RT]
4.9 79 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
64 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
dakp
dakp
1 maand geleden

Ze lijken tegen een onzichtbare vijand te vechten. Wat een overdreven gedoe, man man man, mot nie gekker worden. Echt lachwekkend.

Arnie
Arnie
1 maand geleden

Dit zijn geen agenten, dit zijn regeringsordertroepen, gaat niet lang meer duren in Frankrijk dat het vreemdelingenlegioen ingezet gaat worden, het legioen is een leger dat hooifdzakelijk uit niet Fransen bestaat, die hebben er niet zoveel moeite mee om Fransen burgers uit te schakelen, want in Frankrijk is de lont van het kruitvat bijna opgebrand!

Leo
Leo
1 maand geleden

Als we als vredelievende burgers niet onmiddellijk keihard terugvechten tegen dit despotische, weerzinwekkende nazigeweld, belanden we straks voorgoed in een duivelse en onmenselijke dictatuur. Laatste oproep aan de nog slapende schapen: “Wakker worden en in godsnaam NADENKEN”!!!

Merijn Hugens
Merijn Hugens
1 maand geleden

Hoe Geweldadiger & Hardhandiger de Elite-Parasieten Hun Praetoriaanse Garde laten optreden tegen het Volk…Hoe Geweldadiger het Volk zal optreden tegen de Elite-Parasieten & hun Praetoriaanse Garde…Als Elites een Probleem willen kunnen ze zékers een PROBLEEM krijgen…no problemo…

x

Check Also

karskens

Arnold Karskens spreekt Benelux-parlement toe: ‘Regeringen & media zijn gevaarlijkste verspreiders van nepnieuws’

Journalist Arnold Karskens, voorzitter van omroep ON!, ...

corona

Maastricht UMC: van de 10 coronapatiënten op de afdeling hebben ten minste 9 een vaccin gehad

Het aantal ziekenhuispatiënten met Covid-19 is de ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

64
0
We lezen graag je reactie!x