Buitenland

Beelden: woedende betogers verjagen oproerpolitie uit winkelcentrum Parijs – ‘Vrijheid!’

Help door deze info met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Franse oproerpolitie arresteerde afgelopen weekend op hardhandige wijze twee vrouwen in een winkelcentrum in Parijs en werd vervolgens verjaagd door een grote groep betogers die demonstreerden tegen de coronapas. Een dergelijke pas heb je in Frankrijk sinds kort nodig om toegang te kunnen krijgen tot onder andere winkelcentra.

Honderden mensen bestormden zaterdag het Forum des Halles-winkelcentrum te midden van een landelijk protest tegen de coronamaatregelen. De groep scandeerde ‘Vrijheid!’ in het winkelcentrum.

De autoriteiten zetten vervolgens de oproerpolitie in, hoewel de betogers niet in overtreding waren. Forum des Halles is namelijk één van de weinige binnenruimtes in Parijs waar een coronapas niet verplicht is.

Storm van verontwaardiging

Op een gegeven moment zag de politie zich genoodzaakt de aftocht te blazen, aldus journalist Clément Lanot. Volgens Franse media werden in het complex drie mensen gearresteerd wegens openlijke geweldpleging en het beledigen van de politie.

Beelden van de arrestatie zorgden voor een storm van verontwaardiging. Te zien is hoe meerdere agenten het centrum binnenrennen, twee vrouwen belagen en één van hen tegen de grond werken.

Lafaards

Velen noemden de agenten ‘lafaards’ omdat ze het niet durfden op te nemen tegen de menigte. Sommigen zeiden dat de vrouwen zich wellicht veiliger zullen wanen in Kabul.

Zaterdag gingen Fransen voor de achtste week op rij de straat op om te protesteren tegen de coronapas. Er waren verspreid over het land meer dan 200 demonstraties.

[RT]

4.9 79 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
64 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
dakp
dakp
11 maanden geleden

Ze lijken tegen een onzichtbare vijand te vechten. Wat een overdreven gedoe, man man man, mot nie gekker worden. Echt lachwekkend.

Arnie
Arnie
11 maanden geleden

Dit zijn geen agenten, dit zijn regeringsordertroepen, gaat niet lang meer duren in Frankrijk dat het vreemdelingenlegioen ingezet gaat worden, het legioen is een leger dat hooifdzakelijk uit niet Fransen bestaat, die hebben er niet zoveel moeite mee om Fransen burgers uit te schakelen, want in Frankrijk is de lont van het kruitvat bijna opgebrand!

Leo
Leo
11 maanden geleden

Als we als vredelievende burgers niet onmiddellijk keihard terugvechten tegen dit despotische, weerzinwekkende nazigeweld, belanden we straks voorgoed in een duivelse en onmenselijke dictatuur. Laatste oproep aan de nog slapende schapen: “Wakker worden en in godsnaam NADENKEN”!!!

Merijn Hugens
Merijn Hugens
11 maanden geleden

Hoe Geweldadiger & Hardhandiger de Elite-Parasieten Hun Praetoriaanse Garde laten optreden tegen het Volk…Hoe Geweldadiger het Volk zal optreden tegen de Elite-Parasieten & hun Praetoriaanse Garde…Als Elites een Probleem willen kunnen ze zékers een PROBLEEM krijgen…no problemo…

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

64
0
We lezen graag je reactie!x