Buitenland

VIDEO: “Oscarwinnende Witte Helmen dekmantel voor terrorisme”

Help door deze info met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Syrische president Bashar Assad heeft uitgehaald naar de controversiële Witte Helmen, een hulporganisatie die onlangs nog is onderscheiden met de alternatieve Nobelprijs.

Volgens de president zijn de Witte Helmen een dekmantel voor islamitisch terrorisme en een voorbeeld van de manier waarop het Westen de waarheid over het conflict in Syrië flink verdraait.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Witte Helmen zijn leden van Al Qaida en dat is op internet bewezen,” zei Assad tijdens een interview met Russische journalisten in Damascus.

Executeren

“Diezelfde leden doden en executeren mensen, terwijl ze worden afgeschilderd als humanitaire helden en een Oscar hebben ontvangen,” voegde hij toe.

De Witte Helmen opereren in delen van Syrië die in handen van rebellen zijn. Zelf zeggen ze dat ze burgers redden na bomaanvallen.

Ze worden gedeeltelijk gefinancierd door westerse overheden.

Twee maten

Volgens Damascus en Moskou zijn ze onderdeel van een propagandacampagne die erop gericht is in het buitenland sympathie te kweken voor de rebellen en werken ze samen met al-Nusra en andere radicale groepen in Syrië.

De Syrische president zei dat in het Westen met twee maten wordt gemeten.

Gelogen

“De aanvallen tegen IS in Mosul in Irak werden gezien als iets positiefs, terwijl soortgelijke aanvallen door het Syrische en Russische leger in Aleppo volgens westerse media in strijd waren met de mensenrechten,” zei Assad.

De president merkte op dat de mensen in het Westen de overheid niet meer geloven. “Mensen weten dat er wordt gelogen, maar ze weten niet wat de waarheid is,” zei Assad.

[RT]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Predator
Predator
7 jaren geleden

Niemand weet wat de waarheid is!!!!
Wel dat heel veel op deze aardbol STINKT…if you no what i’am saying!!

Benhur
Benhur
7 jaren geleden

Een erg zieke wereld waarin we leven. Het doden word gemaskeerd door zogenaamde hulp aan diegene die je de dood wenst om de media voer te geven die ze graag aannemen en willen horen. Vroeger noemden ze dat misleiding van de media, maar nu de media meedoet heet het gebruiken van aangeboden materiaal.

Back to top button
3
0
We lezen graag je reactie!x