Buitenland

VIDEO: “Oscarwinnende Witte Helmen dekmantel voor terrorisme”

Help ons door deze informatie met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Syrische president Bashar Assad heeft uitgehaald naar de controversiële Witte Helmen, een hulporganisatie die onlangs nog is onderscheiden met de alternatieve Nobelprijs.

Volgens de president zijn de Witte Helmen een dekmantel voor islamitisch terrorisme en een voorbeeld van de manier waarop het Westen de waarheid over het conflict in Syrië flink verdraait.

“Witte Helmen zijn leden van Al Qaida en dat is op internet bewezen,” zei Assad tijdens een interview met Russische journalisten in Damascus.

Executeren

“Diezelfde leden doden en executeren mensen, terwijl ze worden afgeschilderd als humanitaire helden en een Oscar hebben ontvangen,” voegde hij toe.

De Witte Helmen opereren in delen van Syrië die in handen van rebellen zijn. Zelf zeggen ze dat ze burgers redden na bomaanvallen.

Ze worden gedeeltelijk gefinancierd door westerse overheden.

Twee maten

Volgens Damascus en Moskou zijn ze onderdeel van een propagandacampagne die erop gericht is in het buitenland sympathie te kweken voor de rebellen en werken ze samen met al-Nusra en andere radicale groepen in Syrië.

De Syrische president zei dat in het Westen met twee maten wordt gemeten.

Gelogen

“De aanvallen tegen IS in Mosul in Irak werden gezien als iets positiefs, terwijl soortgelijke aanvallen door het Syrische en Russische leger in Aleppo volgens westerse media in strijd waren met de mensenrechten,” zei Assad.

De president merkte op dat de mensen in het Westen de overheid niet meer geloven. “Mensen weten dat er wordt gelogen, maar ze weten niet wat de waarheid is,” zei Assad.

[RT]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Predator
Predator
5 jaren geleden

Niemand weet wat de waarheid is!!!!
Wel dat heel veel op deze aardbol STINKT…if you no what i’am saying!!

Benhur
Benhur
5 jaren geleden

Een erg zieke wereld waarin we leven. Het doden word gemaskeerd door zogenaamde hulp aan diegene die je de dood wenst om de media voer te geven die ze graag aannemen en willen horen. Vroeger noemden ze dat misleiding van de media, maar nu de media meedoet heet het gebruiken van aangeboden materiaal.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

3
0
We lezen graag je reactie!x