Homepagina » Buitenland » Journalist veegt vloer aan met Britse koninklijke familie: “Waarom pikken we dit?”
Journalist veegt vloer aan met Britse koninklijke familie: "Waarom pikken we dit?"

Journalist veegt vloer aan met Britse koninklijke familie: “Waarom pikken we dit?”

De Britse prins Andrew is betrokken geraakt bij een seksschandaal. Een vrouw claimt dat ze als minderjarige gedwongen is tot seks met meerdere rijke en machtige mannen, waaronder de prins. De beschuldigingen zijn naar buiten gekomen in een proces rond de Amerikaanse zakenman Jeffrey Epstein.

De vrouw, Virginia Roberts, die zegt dat ze als ‘slaaf’ van Epstein gedwongen werd seks te hebben met de prins stelt dat ze ook werd uitgeleend aan diverse wereldleiders. Roberts zou ook een ontmoeting hebben gehad met koningin Elizabeth. De koninklijke familie ontkent alles met klem.

Dat prins Andrew zijn gang kon gaan met een minderjarig meisje, is voor een groot deel gefinancierd door de Britse belastingbetaler. Andrew bezocht Epstein in Florida en New York en ze vierden vakantie in onder meer Thailand en de Caraïben. De kosten die daarbij zijn gemaakt waren voor eerste klas vluchten, hotelrekeningen, salarissen en overwerk. Betaald uit de zak van de belastingbetaler.

Foute vrienden

Journalist veegt vloer aan met Britse koninklijke familie: "Waarom pikken we dit?"

Yasmin Alibhai-Brown (Wikimedia Commons)

Volgens columniste Yasmin Alibhai-Brown van de krant The Independent moeten we vraagtekens zetten bij de monarchie en de slinkse en geheimzinnige manier waarop zij te werk gaat. De koninklijke familie heeft nooit ontkend dat prins Andrew bevriend is met miljardairs en aristocraten. Waarom zou een prins rekening moeten houden met mensenrechten? Prins Charles is ook goede vriendjes met Arabische despoten, aldus Brown.

Blair, Clinton en Bush hadden ook foute vrienden, maar hun ambtstermijn liep af. Onze royals kunnen ongestoord hun gang blijven gaan. Vrijheid van meningsuiting staat hoog in het vaandel in Groot-Brittannië, maar de koninklijke familie kan de media een halt toeroepen. Ze kunnen zoveel grof geschut inzetten dat zelfs de meest doorgewinterde journalisten bang worden en opgeven, schrijft Brown.

Gehersenspoelde massa

De koninklijke familie heeft de BBC vriendelijk verzocht een tweetal programma’s niet uit te zenden waaruit blijkt hoe de royals spindoctors hebben gebruikt om Diana uit het collectieve geheugen te wissen en haar te vervangen door Camilla en hoe prins Charles geregeld zijn boekje te buiten gaat. Brown vindt het niet gek dat de BBC de programma’s niet heeft uitgezonden. Advocaten die worden ingehuurd door de royals zijn net Duitse herders, zegt ze.

Als de koninklijke familie in een kwaad daglicht komt te staan, kijkt de gehersenspoelde massa stilzwijgend toe, aldus Brown. Koningin Elizabeth, haar echtgenoot, haar kinderen en kleinkinderen hebben niets te vrezen van Wob-verzoeken. We mogen niet weten hoeveel geld ze hebben en verdienen en al helemaal niet hoeveel belasting ze betalen.

Transparantie

Eens in de zoveel tijd horen we iets over privéjets en snoepreisjes, maar daar durven de media vaak geen kritische vragen over te stellen. Owen Jones schrijft in zijn boek ‘The Establishment’: “De leden van het koninklijk huis hebben de beschikking over een machtig platform van waaruit ze invloed kunnen uitoefenen op de democratische besluitvorming. Troonopvolger prins Charles heeft al tientallen keren ontmoetingen gehad met ministers.”

Deze gesprekken blijven geheim. Transparantie geldt alleen voor het plebs en politici, zo blijkt. Als we dit allemaal blijven accepteren, kunnen we geen echte democratie zijn, zegt Brown. Britten geloven niet meer zo in God. Ze hebben ook een hekel aan politici. De meesten aanbidden de koninklijke familie. William trouwde met Kate, ze kregen een baby en werden de hemel ingeprezen. We kunnen niet voor altijd in deze droom blijven hangen, besloot Brown. Mensen moeten hun ogen openen voor de realiteit.

[Independent]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
46 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
7 jaren geleden

Er zijn slechts maar weinigen die hun mond opentrekken.

Faith
Faith
7 jaren geleden

Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen daden en what goes around comes around. Meer valt er niet over te zeggen.

pietje
pietje
7 jaren geleden

Die dooie friso was toch ook een viezerik en wat doen wij ????? De rest van dat zng. koningshuis is allemaal plebs en rotzooi ! Nu hebben we er ook nog een NAZI dochter bij ………Maxima…… Mensen wordt wakker !!!! We gaan de afgrond in !!! Dat doen we zelf door niets te doen ! Dus blijf allemaal op je stoel voor de TV zitten ! Of kom gezellig naar Dordrecht waar op koningsdag een feestje gevierd gaat worden…….te gek voor woorden ! Groot feest want de koning komt naar dordrecht bah bah bah ! Wat dacht je 27 januari naar het binnenhof en laten we onze stem horen zoniet dan veroveren we de kamer !!! Laten we in ieder geval iets doen want niets doen is LAF !!! Ik ben er 27 januari jullie ook ????????

Gabriel
Gabriel
7 jaren geleden
x

Check Also

powell

Volledig gevaccineerde oud-minister Colin Powell gestorven aan corona

De Amerikaanse oud-minister van Buitenlandse Zaken Colin ...

president

President Kroatië is klaar met alle hysterie: ‘Er zijn genoeg mensen ingeënt’

De Kroatische president Zoran Milanovic zei eerder ...

Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

46
0
We lezen graag je reactie!x