Gezondheid

Genezen met geluid: werkt het echt?

Help mee door dit artikel met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Genezing met geluid is gebaseerd op het idee dat puur geluid de lichaamsenergie weer in balans kan brengen.

Muziek helpt niet alleen om ons fijn of ontspannen te voelen, maar kan ook oude herinneringen naar boven brengen en worden gebruikt om te genezen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Volgens het Britse College of Sound Healing genazen oude beschavingen in China, Egypte, Griekenland en India al met geluid.

Effectief

Geluidstherapeuten veranderen muziek in puur geluid en gebruiken de tonen om de energiefrequenties in het menselijk lichaam weer op elkaar af te stemmen.

Er is wetenschappelijk bewijs dat genezen met geluid effectief is. Shelley Snow van de Canadese Concordia University deed er onderzoek naar en concludeerde:

Proefpersonen beschrijven effecten zoals het uitwerken van emoties en trauma’s, een verandering van een negatief naar een positief denkpatroon, het verdwijnen van fysieke pijn, een kalmerend effect en een diepere kijk op levensgebeurtenissen.

Sterk kalmerende effect

De Britse krant The Guardian haalde een studie aan die is uitgevoerd door de British Academy of Sound Therapy.

Tijdens het onderzoek werd gekeken naar de effecten van geluid op het autonome zenuwstelsel.

De onderzoekers kwamen tot de ontdekking dat geluidstherapie een sterk kalmerend effect heeft op gestreste cliënten.

Tijd

De Britse gezondheidsdienst NHS gebruikt geluidstherapie om mensen met onder meer dementie en angstgevoelens te helpen.

Net als meditatie hoeft geluidstherapie niet altijd gelijk meetbare effecten te hebben, maar dat betekent niet dat het niet waardevol is, schrijft Katherine Martinko voor de site TreeHugger.

“Hoe meer tijd we voor onszelf nemen, weg van lawaai en drukte, hoe beter af we allemaal zullen zijn,” zegt ze.

[TreeHugger]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
sara
sara
7 jaren geleden

Gedachten ( gestolde emoties en verlangens) maken een mens ziekt, als je de aandacht naar de zintuigen verlegt stopt het hooft met denken, en word er weer gevoeld.
In het lichaam zitten en je aandacht bij je zintuigen is weg zijn uit dei virtuele realiteit van het denken.

Daarbij komt bij dat geluid het lichaam masseert en doordat het hooft even leeg is kunnen emotionele pijnen die op geslagen zitten in het lichaam geraakt worden en spanningen worden los gelaten.
De aanwezigheid van de therapeut zorgt voor veiligheid.
Deze moet daarom goed in het zijn verankerd zitten. met andere worden aan-wezig zijn. zijn wezen moet aan staan.

Het aanwezig kunnen blijven bij angst gevoelens en emoties is de heling.
Aanwezigheid is het medicijn en tevens het doel.

Zelf liefde kan elk ziekte beeld genezen. maar genezing is niet altijd het belangrijkste.
en als de Patiënt overlijd is dat niet omdat de hij iets verkeerd gedaan heeft.
Dit aardse bestaan is slechts een fase in een veel groter geheel.

Louise
Louise
7 jaren geleden

Ja dat is zo, maar het is wel heel persoonlijk, niet iedereen reageert op dezelfde manier, waar de een in tranen uit barst kan een ander geïrriteerd raken……..het is altyd even zoeken. Zelf als Hsper moet ik heel lang zoeken of er geen valse noot tussen zit……. Maar wonderlijk,in mijn praktijk had ik steeds het zelfde cd tje op…..en elke keer als ik dacht even een ander opzetten (voor de behandeling) vroegen cliënten …..waar is de andere muziek? Het is een geheel, de behandelaar en de ruimte. ( energie) en de muziek, dat is de basis van vertrouwen en van daaruit kan een mens proberen tot zich zelf te komen om z,n lichaam te helen……niks is simpel en ieder mens anders, dat wordt helaas in veel onderzoeken vergeten…..

Peter
Peter
7 jaren geleden

Het is daarom ook dat men in vrijwel alle supermarkten van Nederland bij binnenkomst direct overspoeld wordt door de geluidsbagger van de gecontroleerde “muziek”industrie. Dat is namelijk precies het omgekeerde; ziekmakend geluid. De producenten weten exact wat voor frequenties er tegen de natuurlijke staat van zijn werken. Die zenden ze uit zonder dat je het door hebt, omdat het in een akoestisch pakket wordt verpakt. Een goede ontvanger heeft allang door dat het helemaal geen muziek is wat er draait. In een supermarkt (en in feite overal) wil men zoveel mogelijk ‘geleide projectielen’ hebben die zichzelf daar niet van bewust zijn. Consumerende koeien die niet meer zelf nadenken. ‘Dumbing down’ is slechts een aspect van deze agenda.

Elise49
Elise49
7 jaren geleden

Er bestaan al heel lang spannings ontlaad apparaten. Daar moet je gewoon op gaan staan/knopje drukken en neemt dan het elektrisch veld van je weg. Dit apparaat werd of wordt gebruikt bij printplaatbedrijven. Zelf ooit gewerkt. Voor je begon met werken, moest je erop gaan staan. Ding ging af als er teveel spanning op je lichaam stond. Moest je daarna nog een keer. Dus iedereen zo’n apparaat thuis, is tegenwoordig best handig met al die wifi etc. Gaat heel wat sneller dan naar muziek luisteren/sporten etc.
Het draait dus om ontladen en opladen. Je lichaam werkt hetzelfde als een batterij. Elke dag een paar minuten met je gezicht(ogen dicht) in de zon, laad je op. Honden doen dit uit zichzelf. Verzuring moet je voorkomen door op tijd te bewegen/bewust eten en drinken/niet teveel roken. Een paar uur geen pc etc voor je naar bed gaat. Overal waar te veel voor staat is niet goed.

Back to top button
7
0
We lezen graag je reactie!x