Buitenland

Journalist waarschuwt voor propaganda over ‘ongekend snelle opmars’ Oekraïense leger

Help anderen door deze info met anderen op je social netwerk te delen!

Na een gedeeltelijke terugtrekking van zijn troepen heeft Rusland volgens de Oekraïense autoriteiten een deel van de kritieke infrastructuur in Oekraïne beschoten. In de oostelijke Oekraïense regio Charkov werden grote problemen gemeld met de elektriciteits- en watervoorziening.

Ook in de regio’s Donetsk, Zaporizja, Dnipropetrovsk en Soemi viel de stroom uit. De officiële reden voor de terugtrekking van de troepen uit Charkov was een strategische hergroepering van de eenheden.

Een woordvoerder van het Kremlin zei maandag dat Rusland doorgaat met de speciale militaire operatie in Oekraïne totdat het zijn doelen behaald heeft. Hij voegde eraan toe dat Rusland die doelen ook zal halen.

Propaganda

D66-fractievoorzitter Jan Paternotte schreef op Twitter: “De kracht en het vernuft die Oekraïne nu laat zien bij de onwaarschijnlijke opmars in het oosten is indrukwekkend. Mede mogelijk gemaakt door westerse wapens. In Nederland waren de twee grootste oppositiepartijen tegen wapenleveranties, want ‘olie op het vuur’. Laat dit hen wakker kussen.”

De Amerikaanse journalist Patrick Lancaster, die al jaren verslag doet vanuit Oekraïne, waarschuwt mensen dat ze zich niet moeten laten misleiden door de propaganda over de ‘ongekend snelle opmars’ van het Oekraïense leger.

1,6 procent

De Oekraïners hebben wat vooruitgang geboekt, maar niet veel, zegt Lancaster, die onderweg is naar het oosten van Oekraïne. Hij wijst erop dat Russische en pro-Russische troepen minimaal 120.000 vierkante kilometer grondgebied in handen hebben. Deze week heroverde het Oekraïense leger 2000 vierkante kilometer. Dat is 1,6 procent, benadrukt de journalist.

De media berichten dat Denis Poesjilin, de leider van de volksrepubliek Donetsk, is gevlucht. Leugens en propaganda, stelt Lancaster. Poesjilin nam in het centrum van Donetsk een videoboodschap op waarin hij zegt dat dit nepnieuws is en dat de volksrepubliek verder blijft pushen.

Troepen van de volksrepubliek Donetsk hebben daarnaast een video gemaakt in Liman waarin ze zeggen dat ze de stad volledig in handen hebben. Dat terwijl de media melden dat het Oekraïense leger met de inname van Liman de regio Donetsk is ingetrokken.

4.7 82 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
146 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Henk
Henk
6 maanden geleden

En nu?

William
William
6 maanden geleden

Het eerste wat sneuvelt in een militair konflikt is de waarheid

Never.
Never.
6 maanden geleden

Kennen we het woord valstrik nog? De Russen spelen het heel sluw en doordacht. Drijf je tegenstander in een fuik, dan is het een koud kunstje om ze te vernietigen.

Merijn Hugens
Merijn Hugens
6 maanden geleden

De Russen hebben zich alleen maar Strategisch Teruggetrokken….

Military Summary & Analysis 12.09.2022
https://youtu.be/cYbtKbJ37-M

Kharkov battle by Evgenii Poddubnyi
https://youtu.be/Ws4C_gyPyUs

Andrei Martyanov
https://youtu.be/v7pW_KqX8QA

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

146
0
We lezen graag je reactie!x