BinnenlandCorona

Akkoord over coronawet: Tot 2 weken cel als je niet genoeg afstand houdt

Help anderen door deze informatie met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De coronawet kan binnenkort ingaan. Na lang onderhandelen hebben het kabinet en de Tweede Kamer een akkoord bereikt over de wet, die drie maanden geldig is. De maximale celstraf voor overtredingen van de afstandsregels of schending van een samenscholingsverbod is twee weken. De coronaboete bedraagt 99 of 95 euro.

Aan het akkoord gingen vele demonstraties vooraf. Verschillende deskundigen en actiegroepen noemden de wet een inbreuk op de burgerrechten. Oppositiepartijen PVV, SP en FvD blijven tegen de spoedwet. De petitie ‘Nee tegen de spoedwet’ is inmiddels ruim 360.000 keer ondertekend.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Veel mensen zijn teleurgesteld dat een meerderheid van de Kamer heeft ingestemd met de coronawet. “Ik kan hier zo ongelooflijk kwaad om worden. Of laat dat ‘kan’ maar weg. Woedend ben ik, stelletje landverraders!” schrijft advocaat en schrijver Aldert.

Celstraf

“De geschiedenis herhaalt zich. Wat nu met de coronaspoedwet staat te gebeuren, is vergelijkbaar met de machtigingswet die in 1933 door het Duitse parlement werd aangenomen,” voegt hij toe.

Nolly Baaten reageert: “Lezen we even mee, mensen. Celstraf van 2 weken als je niet genoeg afstand houdt! Je reinste fascisme, maar wees vooral bang voor HET VIRUS! Celstraf. Really?”

“Net een paar fragmenten uit de coronawet gelezen. Dit is nog theorie, maar ik vind het beangstigend hoe onze vrijheden kunnen worden beperkt en hoe ons land zich aan het ontwikkelen is naar een dictatuur. En ondertussen slikt iedereen het voor zoete koek,” stelt Annasofie.

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

78 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jerry
Jerry
3 jaren geleden

varkens worden nog beter behandeld dan mensen tegenwoordig

Johan
Johan
3 jaren geleden

Fijne kerst dus….. NOT!
En Willem waag het niet om nog met een slappe kersttoespraak te komen!!!

Frank
Frank
3 jaren geleden

Die wet moet toch ook nog door de Eerste Kamer? En daar is de FvD in de meerderheid. Komt er daar niet doorheen.

Veterans_Resistance
Veterans_Resistance
3 jaren geleden

De eerste de beste agent of boa die het lef heeft mijn bejaarde moeder met Alzheimer een boete te geven, of erger, te laten opsluiten, moet afscheid nemen van zijn familie.
Ik verzeker je, ik overdrijf niet!

Back to top button
78
0
We lezen graag je reactie!x