Buitenland

Kijk hoe snel de westerse media na de aanslag in Sint-Petersburg met de beschuldigende vinger naar Poetin wijzen

Help door dit met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Gisteren ontplofte in een metro in de Russische stad Sint-Petersburg een bom. Daarbij vielen 14 doden en tientallen gewonden.

Een tweede bom werd onschadelijk gemaakt. Volgens de geheime dienst in Kirgizië ging het om een zelfmoordaanslag. De dader zou een 22-jarige Kirgies zijn met de Russische nationaliteit.

President Poetin zei dat de onderste steen boven moet komen en dat de veiligheidsdiensten er alles aan doen om deze zaak op te lossen.

Aandacht af te leiden

Het metrostation Sennaja Plosjtsjad, waar de aanslag plaatsvond, is weer geopend en de metro’s in Sint-Petersburg rijden weer volgens het boekje.

Enkele uren na de explosie speculeerden een aantal westerse media dat de terreuraanslag mogelijk was opgezet om de aandacht af te leiden van de recente antiregeringsdemonstraties.

Als er in het Westen een aanslag wordt gepleegd schrijven de media netjes de berichten van de westerse persbureaus over, maar in het geval van Rusland hebben ze kennelijk alle vrijheid om samenzweringstheorieën te spuien.

Toen er nog weinig bekend was over het incident, suggereerde de BBC dat de explosie mogelijk een poging was om de aandacht van de Russen af te leiden.

Beperken

BBC-correspondent Sarah Rainsford verwees daarbij naar een aantal liberale media die ze niet bij naam noemde.

In Rusland gingen vorige maand tienduizenden mensen de straat op om te protesteren tegen corruptie bij de Russische overheid.

Redacteur Dominic Waghorn van Sky News impliceerde dat de aanslag zal worden gebruikt om het recht op vrije demonstratie te beperken.

Kop in te drukken

“Ik denk dat we al kunnen raden waar dit naartoe gaat,” zei hij. “Ze gaan dit hoogstwaarschijnlijk gebruiken om de onrust in Rusland de kop in te drukken.”

Columnist John Podhoretz van de New York Post zei dat het interessant was dat de bomexplosie in Sint-Petersburg plaatsvond ten tijde van de demonstraties.

Op deze manier kan Poetin het neerslaan van de protesten rechtvaardigen, voegde hij toe.

Poetin-criticus Garry Kasparov claimde op Twitter dat de gebeurtenissen in Sint-Petersburg ‘perfect aansloten op Poetins politieke agenda’.

Hij kreeg op CNN vervolgens alle ruimte om zijn woorden kracht bij te zetten.

[RT]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
5 jaren geleden

Onmiddellijk natuurlijk! Duh, zo schaamteloos gaan de dingen er aan toe tegenwoordig in de zwaar gepolitiseerde media.

Loki
Loki
5 jaren geleden

Dat zelfde doen ze nu ook met de Sarin gas aanval in Kahn Sheikhun in de Idlib provincie. Daar krijgt uiteraard Assad en de Russen de schuld van. Wat hier op valt zijn weer de Witte Helmen die daar aanwezig waren. Dat is al uitermate verdacht en dat daar ook weer de neporganisatie Syrian Observatory for Human Rights het grootste woord heeft samen met de National Coalition.
De westerse media propagandeert dat de Russen en Assad erachter zitten, maar de Indianexpress rept daar geen woord over, behalve de genoemde organisaties die Assad de schuld geven verder staat er dat het niet bekend is of er straaljagers van Syrië bij betrokken waren. Andersom in de westerse media wel.

http://indianexpress.com/article/world/gas-attack-in-syria-at-least-58-people-killed-in-syrias-rebel-held-idlib-4599141/

Westerse media hebben altijd hun verhaaltje wel klaar zonder aan waarheidsvinding te doen.

Bokito
Bokito
5 jaren geleden

Haha, hier gebeurd hetzelfde en dan is het wel een ”bekende” terrorist, want toevallig liet hij zijn paspoort achter tijdens zijn kaping van het vliegtuig, tijdens het inrijden op burgers, tijdens een zelfmoordbom, etc. En de meeste geloven dit als zoete koek, dat een paspoort vuurbestendig, explosie werend en steeds onbelangrijk gevonden wordt door een terrorist, is wel wonderbaarlijk.

Zo gaat het echter ook in onze Westerse wereld.

Derek
Derek
5 jaren geleden

Yep zo gaat het, ze zijn met man en macht Rusland proberen zwart te maken. Gifgasaanval Syrie zal Putin ook voor aangewezen worden. Ze zijn flink aan het zagen in de stoelpoten van Putin, het is een kwestie van tijd voor hij terug zal slaan.

Ik sta achter Putin…..

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

25
0
We lezen graag je reactie!x