Homepagina » Binnenland » Journalisten laten zich als makke pr-schapen gebruiken door de regering. Dit is waarom de kranten vol onzin staan
Journalisten laten zich als makke pr-schapen gebruiken door de regering. Dit is waarom de kranten vol onzin staan

Journalisten laten zich als makke pr-schapen gebruiken door de regering. Dit is waarom de kranten vol onzin staan

Op de dag dat in de Tweede Kamer een motie werd ingediend tegen het door minister Ollongren verdedigde nepnieuwsbeleid, besteedde de NOS maar liefst anderhalf uur zendtijd aan de nepnieuwscampagne van diezelfde minister, schrijft BNR-columniste Marianne Zwagerman.

De uitzending had al na vijf minuten gestaakt kunnen worden, want Ollongren moest direct alweer toegeven dat ze geen enkel Nederlands voorbeeld van nepnieuws kan noemen, zegt ze.

De leraar journalistiek die naast haar zat zei: “De minister overdrijft. Ze wekt de indruk dat het in Nederland al aan de orde was. Het is eerder een potentieel probleem dan een probleem.”

Makke pr-schapen

De NOS besteedde anderhalf uur zendtijd aan een niet bestaand probleem. “Ik zou het niet eens verzinnen als ik een nepnieuwsfabriek bestierde,” aldus Zwagerman.

Ze merkt op dat journalisten zich als makke pr-schapen laten gebruiken door de regering. Ze praten elkaar allemaal na en geven de mensen zo het gevoel dat er echt iets aan de hand is.

“Het is onbegrijpelijk dat de journalistieke beroepsgroep niet veel harder protesteert tegen het idee dat een EU-instantie bepaalt wat de kwaliteit van nieuws is,” schrijft ze.

Niet waar

Liegende politici zijn we ondertussen wel gewend. Alexander Pechtold deed bij WNL zijn beklag over Thierry Baudet, die op Instagram zijn minderjarige kinderen zou hebben lastiggevallen.

“Pechtold weet best dat dit niet waar is,” zegt Zwagerman. “Je eigen kinderen gebruiken in een oorlog tegen vrije verspreiding van informatie. Hoe diep kan een politicus zinken?”

[BNR]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Gezinusk
Gezinusk
2 jaren geleden

Het hing natuurlijk al een tijd in de lucht waar minister Ollongren mee aankwam zetten… Door onder meer een NOS uitzending te wijden aan nep nieuws waar ze zelf bij aanwezig was. Ik was niet bepaald geschokt wat er allemaal aan informatie voorbij kwam.

Door bijvoorbeeld bepaalde technische mogelijkheden te mixen met andere zaken om er vervolgens een draai aan te geven zodat een gedeelte van de uitzending werd gewijd aan landen, of personen, die al jaren werden gedemoniseerd met soortgelijke technieken. Eigenlijk was de uitzending voor een gedeelte een schoolvoorbeeld aangaande stemmingmakerij en daarom benoem ik minister Ollongren tot Grootmeester in de verbijsterende doorzichtigheid.

Enfin, en alvorens Twan Huys met zijn College Tour er op soortgelijke wijze mee aan de haal gaat wil ik de mensen graag doorverwijzen naar het volgende college,

https://www.youtube.com/watch?v=8V93dg7mM7Y

Louise
Louise
2 jaren geleden

Ja de stelling hierboven klopt, zij laten zich misbruiken……. maar daar werken ze voor een leuk bedrag aan mee, het werkt dus twee kanten op.. Volgende probleem is, tjonge jonge,…..wat hebben we domme mensen gecreëerd , ongelofelijk , ik ben elke keer weer verbaasd, tja generatie prinsjes en prinsesjes, ohhh jullie zijn zooo geweldig….jullie doen alles goed, geen enkele lichamelijke en geestelijke weerstand en tot overmaat van ramp, het onderwijs passen we aan, want ja wel een mooi diploma natuurlijk………Tja dan is het leven een last terwijl niemand wat ernstig mee maakt…….. Als gevolg van al die zwakzinnige onnozele kwetsbaarheid ……wordt A van Amerongen gedemoniseerd ( lees Hp de tijd ) het kan allemaal niet meer, de tere zieltjes………..

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  Louise
2 jaren geleden

Louise,

Ja en dan schijnen de salarissen in vergelijking tot Amerikaanse collega’s nog mee te vallen. De salarissen van nieuws hosten bij CNN, FOX, MSNBC etc. verdienen al gauw tussen 10 a 20 miljoen dollar per jaar. Pak dan de netwerken er bij waar ze aan verbonden zijn als de Council on Foreign Relations, en ze staar klaar om nieuws te brengen zoals het werd voorgesteld, lock and loaded.

In 2004 zond de RVU het programma ‘het grote complot’ uit waar je een idee krijgt hoe de lijntjes zo ongeveer binnen de Nederlandse media lopen, maar ook Bilderberg, en ‘Code Nieuwspoort’ komt ten sprake.

Uitzending duurt 24 minuten met onder meer emeritus hoogleraar internationale communicatie, Cees Hamelink, aan het woord, en Ben Knapen, voormalig hoofdredacteur van NRC en lid Raad van Bestuur van PCM Uitgevers. Knapen maakt nu deel uit van de Eerste Kamer.

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  Gezinusk
2 jaren geleden
Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  Gezinusk
2 jaren geleden

(Voor wie 24 minuten te lang is om te weten hoe ernstig er gemanipuleerd werd met het nieuws. Spoel door naar minuut 22 voor een concreet voorbeeld..)

Lucie
Lucie
Reactie op  Gezinusk
2 jaren geleden

Dat kan je dus echt niet”verdienen”noemen.
Dit is stelen van de bevolking oftewel “binnenharken”.

wolfje
wolfje
2 jaren geleden

het is nooit anders geweest. ook vroeger vroegen ze nooit dóór

Louise
Louise
2 jaren geleden

@ Gezinusk, ohhh ironie wij ( lezers/ kijkers) betalen die hele onzin ook nog met belasting geld………Toch zou ik met die mensen niet willen ruilen, m’n ziel is niet te koop….Zo langzamerhand is het ook niet leuk meer om alles te weten, word er niet vrolijker van…….

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  Louise
2 jaren geleden

Louise,

Ik denk dat niemand er vrolijker van word. In dat licht is het denk ik noodzakelijk dat komende generaties geïnformeerd worden over hoe ook de westerse mainstream media haar bevolking manipuleerde. Het verhaal van professor Cees Hamelink bijvoorbeeld hoe de Amerikaanse elite begin jaren ’90 een groot public relations bedrijf inhuurde om de Irakezen in een kwader daglicht te stellen met afschuwelijke desinformatie om iedereen te misleiden, en met als doel een oorlog tegen Irak te rechtvaardigen, is hier een voorbeeld van.

Hier zijn gewoon psychopaten aan het werk geweest die een ander verwijten van extremistisch gedrag. En het kon nog gekker want met de tweede Golfoorlog kwamen ze met desinformatie (satellietfoto’s) dat Saddam nog steeds over massavernietigingswapens beschikte wat achteraf niet het geval bleek te zijn. Het resultaat, Irak werd terug gebombardeerd richting het steentijdperk. De Amerikaanse elite verdiende daarnaast aan de wederopbouw van Irak. Het zorgde er bovendien voor dat de wereld met een ander fenomeen te maken kreeg. IS kwam er uit voort en wederom was het de Amerikaanse elite die hier wel raad mee wist. De PNAC agenda speelde er op in om dat probleem aan te pakken met enorme verdiensten enerzijds voor de Amerikaanse elite, en anderzijds de enorme vluchtelingenstromen.

Mochten er nog mensen zijn die denken dat de sleepwet beter voor onze veiligheid is? Of voor de veiligheid in de wereld? Wel, tegen dergelijk georganiseerd manipulatief geweld als hierboven beschreven hebben we denk ik eerder een wet nodig die er voor zorg draagt dat de burger mediabedrijven, (overheids)instanties en non-profit organisaties mag gaan controleren als besloten denktanks en inlichtingendiensten als de CIA.

Teun
Teun
2 jaren geleden

We leven in een tijd waar links liberalen hun valse propaganda bij de bevolking door de strot duwt, avond na avond.
Al die talkshows op de NPO zijn doorspekt met moralistisch ingegeven socialistisch gebraak en denk maar niet dat je er een andere mening op na mag houden want dan wordt je publiekelijk aan de schandpaal gebracht door dat misselijke deugvolk.
We moeten nu eens massaal een weerwoord geven en ons niet langer door die linkse fascisten de les laten lezen maar desnoods keihard er tegen in gaan om, wat er nog over is van ons land, te beschermen tegen collaborateurs, landverraders en ander liberaal tuig zoals die Kwalexander P.

Nehemia
Nehemia
2 jaren geleden

De meeste ‘journalisten’ weten dondersgoed dat ze onderdeel zijn van een propagandanetwerk. Ze willen alleen hun baan niet op het spel zetten en daarom blijven ze braaf binnen de gewenste lijntjes kleuren en voor veel politici geldt exact hetzelfde. Het is een systeemfout.

William
William
2 jaren geleden

Poetin heeft persoonlijk opdracht gegeven om met zenuwgas een voormalig spion in de UK om het leven te brengen… de Telegraaf.. vandaag.. die mogen ze (de Telegraaf) met dit nepnieuws zo van het net halen… de journalist die dit opgeschreven heeft is of volledig gebrainwashed of hij krijgt heel wat geld op zijn bankrekening bijgeschreven……

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  William
2 jaren geleden

William,

Het is te gek voor woorden maar gelukkig merkte een Nederlandse verslaggever in Moskou vanavond in het actualiteitenprogramma eenvandaag op, dat er nog geen hard bewijs geleverd is omtrent deze zaak. Deze journalist hield het gelukkig nog bij de feiten.

deze
deze
Reactie op  Gezinusk
2 jaren geleden

dat deed Joost Karhof ook.. toch was ie opeens zo maar harD-Stikke dood..
bij feiten blijven is juist het gevaar als je een goed verslag brengt als ik het zo bekijk
er zijn mij te veel journalisten/klokkenluiders om zeeg geholpen, valt gewoon op!
Kijk eens naar de dodenlijst ( rechts zijkant ) van revolutionaironline.nl
Mijn bek viel open toen ik de details las.. ik was vroeger helemaal gek van Pamela Hemelrijk, een journaliste first class.. zo veel andere ook.. lees het maar eens

Voorts.. Nederland is een heel eng land aan het worden en a.s. woensdag zie ik grote rookpluimen in den haag en rotterdam, er zit in ieder geval iets aan te komen onder een fals vlag, voel het aan mijn nederlandse water …
LUCTOR ET EMERGO

p.s. kranten stinken.. vooral de inkt, dat zegt al genoeg..

redice
redice
2 jaren geleden

de media, over de ganse wereld, is 1 grote leugenfabriek ten dienste van de criminele politiek!!

Louise
Louise
2 jaren geleden

Nou niet alleen de telegraaf, alle kranten ook de buitenlands kranten hebben het over het gif schandaal , zo zou de Engelse koninglijke fam niet naar de Winterspelen komen in Rusland……Ik vrees dat er weer een demoniserings partijtje op gang komt…… Niemand hoor je dat er een Russische maffia bestaat….. Hoe dom is de mens, alsof Poetin geen andere mogelijkheden zou hebben als hij er achter zat om iemand te ruimen…… Soms is het spel zo simpel dat jezelf het scenario kan invullen……..

AalbertV
AalbertV
2 jaren geleden

Als het even meezit is er binnenkort een krant die niet gegijzeld is door het nep-nieuws-MSM circus:
http://www.deanderekrant.nl
De eerste editie is net uit, zorg dat je ‘m in huis krijgt en oordeel zelf of dit het gaat worden.

H.J.
H.J.
Reactie op  AalbertV
2 jaren geleden

Maar AalbertV, een krant die niet gegijzeld wordt door nep-nieuws ??.
Mijn loftrompet ging altijd richting de vrije pers bv NfN, maar als je simpel naar de onderwerpen kijk, zie je van de 8 onderwerpen veel item’s met wat wereldwijde onderwerpen, op een na Journalisten en fakenieuws.

x

Check Also

rutte

Geen ‘complottheorie’ meer: Rutte heeft geen bezwaar tegen vaccinatiepaspoort

Nederland heeft in principe geen bezwaar tegen ...

de jonge

‘Hugo de Jonge, u maakt zich hoogstpersoonlijk schuldig aan het afbrokkelen van de democratische rechtsstaat’

Het coronadebat mondde woensdag uit in een ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

26
0
We lezen graag je reactie!x