Mens en Dier

Journalisten negeren brisante bevinding over Kaag: ‘Toch wel frappant’

Help ons door dit met jouw vrienden op je social media te delen!

Vrijdag publiceerde data-analist Wouter Aukema het onderzoek dat hij samen met anderen heeft gedaan naar vrijgegeven Wob-documenten over een nevenfunctie van minister Kaag.

Zij was van 2018 tot 2021 lid van de Global Preparedness Monitoring Board (GPMB) van de WHO en verzweeg dat voor de Kamer.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Het team van Aukema concludeert dat Kaag heeft gehandeld in strijd met het Handboek Integriteit, twee keer het advies heeft genegeerd om geen zitting te nemen in de GPMB en meerdere adviezen heeft genegeerd om verantwoording af te leggen aan de Kamer.

Mag gewoon niet

Zijn Twitterdraadje over de nevenfunctie kreeg bijna 600.000 views, maar in de media bleef het oorverdovend stil.

Dat tot verbazing van onder anderen journalist Dieuwertje Kuijpers. “Toch wel frappant dat alle journalistieke collega’s de brisante bevinding van Wouter Aukema negeren: een minister met een nevenfunctie ‘mag’ gewoon niet. Punt,” zegt ze. “Dat de bevinding wordt gedaan door een boodschapper die je niet aanstaat, maakt de constatering niet minder feitelijk.”

SP stelt Kamervragen

De SP is wel wakker en heeft Kamervragen gesteld. Kamerlid Leijten vraagt aan premier Rutte waarom de nevenfunctie niet is opgegeven ondanks dat dit wel volgt uit de gedragscode voor bewindspersonen.

Ze wil daarnaast weten of er andere nevenfuncties van bewindspersonen zijn die volgens de gedragscode geregistreerd moeten worden, maar niet geregistreerd zijn.

4.9 173 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

115 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Prad
Prad
1 jaar geleden

Schorsing per direct

Annette
Annette
1 jaar geleden

NATUURLIJK wordt dit gegeven door praktisch ALLE journalisten genegeerd. Het spreekwoord zegt niet voor niets: “Wiens brood men eet, diens woord men spreekt!”

De journalisten WETEN, dat ze onvoorwaardelijk mee moeten doen aan het narratief, zoals door de overheid wordt bevolen. En als je dan je lucratieve baantje wilt behouden, dan kan je maar beter doen alsof je neus bloedt. Dan “vergeet” je wat het daadwerkelijk inhoudt om een ECHTE journalist te zijn.

WIJ weten allemaal wel, dat Sigrid Kaag een DEVIL IN DISGUISE is, en dat zij goed beschermd wordt door duistere krachten, die inmiddels niet zo duister meer zijn, maar inmiddels in het volle licht opereert. Zij voelt zich oppermachtig en geniet waarschijnlijk met volle teugen van de negatieve aandacht.

Wouter Akema doet fantastisch werk. Zonder meer. Ik hoop van harte dat er OOIT, over niet al te lange tijd alsjeblieft, WEL wat mee gedaan gaat worden.

Het is hier de afgelopen tijd al zo ontzettend vaak beschreven: WIJ, de bevolking van Nederland, worden bestuurd door buitenlandse organisaties. Deze organisaties sturen nota bene een aantal leden van onze regering aan. Voor zover ik weet, is dit nog nooit eerder vertoond. Was dat wel, dan was dat op het moment, dat Nederland bezet was.

Mooi dat Renske Leijten van de SP weer kamervragen stelt, maar wij weten NU al, dat dat geen ene mallemoer zal helpen. Met het papier, waarop die vragen zijn gesteld, wordt, net zoals dat gaat met ECHT wc-papier, de elitaire kont mee afgeveegd.

In feite zou je kunnen zeggen, dat de Tweede Kamerleden er alleen nog maar voor de “show” zitten: het moet de schijn van een democratie nog een beetje hoog houden. Méér is het niet meer.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
1 jaar geleden

De regering bestuurd de media…Ze zijn corrupt van A tot Z.. samen hebben ze Nederland helemaal kapot gemaakt.. Ze hebben totaal GEEN respect voor de HARD WERKENDE NEDERLANDERS !! Alles wat ze doen is het land UITBUITEN en FEESTEN…

Slaapniet
Slaapniet
1 jaar geleden

Als dit over Thierry Baudet ging dan waren de mediahonden er met 2 gestrekte benen bovenop gesprongen, naar nu….

Back to top button
115
0
We lezen graag je reactie!x