Homepagina » Wetenschap » Wetenschappers zeggen dat tijdreizen mogelijk is
Wetenschappers zeggen dat tijdreizen mogelijk is

Wetenschappers zeggen dat tijdreizen mogelijk is

Onderzoekers van het Center for Quantum Dynamics van de Griffith University en de Universiteit van Californië zeggen dat tijdreizen mogelijk is.

De wetenschappers noemen hun theorie de ‘Many Interacting Worlds Theory’. Die naam doet denken aan de veel-werelden-interpretatie, oftewel de theorie van de parallelle universa.

Volgens de onderzoekers zijn er vele parallelle universa waarin iedere denkbare uitkomst plaatsvindt en is er een wisselwerking tussen al deze verschillende universa.

Andere tijdlijnen

Dat betekent dat je in theorie andere versies van jezelf en tijdlijnen kunt bezoeken, waarin je bijvoorbeeld president bent of misschien zelfs een universum waarin je nooit hebt bestaan.

De theoretici zeggen dat hun ideeën niet in strijd zijn met de natuurkundige wetten en dat ze de wetten van Isaac Newton hebben verenigd met de kwantummechanica.

Wormgaten

Uit eerder onderzoek bleek dat reizen via wormgaten de praktisch meest haalbare mogelijkheid lijkt om door de tijd te reizen.

De vraag is nu alleen waarom we nog nooit iemand hebben gezien die door de tijd reist. Zijn tijdreizigers gebonden aan een bepaalde gedragscode?

[AOL]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

23 reacties

 1. Tijd bestaat niet …alleen voor de mens die deze nodig heeft denkt men in tijd, heel handig voor een afspraak te maken..een klok geeft tijd aan maar dat is een uitvinding van de mens en gebruikt men dit om er mee te werken , stel als er geen mens aanwezig is zal er dan Tijd bestaan? ,Nee dan kan deze niet gemeten worden omdat er geen observeerde zou bestaan die Tijd kan meten, een handige uitvinding meer Niet het is maar een getal waarin men tijd Meet voor het bestaan waarin deze handig is om orde en regel te scheppen ,anders vervalt men in chaotische toestanden , een samenleving kan niet zonder deze, het zal uit elkaar vallen zonder dit en regels en orde zal onder hevig zijn aan chaos…tijd reizen doet iedereen al aan met gedachten kan men naar de toekomst of het verleden reizen een mooi eigenschap , en wat geweest is geweest wat komt komt nog daarin schept de mens voortdurend een reis in tijd , met zijn eigen denken/geest kracht…waarmee kan tijd gemeten worden het begint met een Seconden en hoe wil men een seconden meten als het een vluchtig naar een ander seconden overgaat..men denkt in Tijd Alleen daarin kan het bestaan gewoon een handige uitvinding ,maar voor het universum zelf die eeuwig is , bestaan deze gewoon niet ,,trouwens wat moet het met tijd als het een eeuwig durend proces van komen en gaan…materie word geboren en materie lost op om weer geboren te worden , het is net als een Seconden de seconden word geboren de volgende dient zich weer aan en de vorige is niet meer maar gaat gewoon over in een volgende seconden , men kan dan ook spreken van een eeuwig durend proces van komen en gaan …Tijdreizen iedereen doet er al aan …dat is nou het mooiste van het tijddenken…dus tijddenken is denken van gewoonweg met tijd en getallen om orde te scheppen, naar het verleden of een toekomst toe waarvan de uitkomst altijd onderhevig is aan verandering . en deze kunnen we echt niet veranderen wat in het verleden gebeurt is ,wel kan men er van leren . wat fout is geweest, [verleden] kan men verbeteren in
  toekomst..tijd reizen fysiek mogelijk . nee ook dat is een proces van het denken , die denkt dat het mogelijk is ..het is een theorie meer niet …in praktijk fysiek onuitvoerbaar …

  4 likes
  • Volgens jouw redenatie zouden lengte, breedte en hoogte ook niet bestaan. Immers is het metrieke stelsel om afstand uit te drukken ook een door mensen verzonnen maatstaaf, net als tijd.

   Tijd bestaat wel zeker, zonder tijd zou het universum statisch zijn en zou er geen enkele verandering plaatsvinden. Neem bv een planeet die om zijn ster draait, er verstrijkt een periode vooraleer deze een volledige omloop heeft gemaakt. Hoe noem je die periode dan? Dat verloop?

   Of stel dat wij samen ergens afspreken om een lekker biertje te drinken. Dan geef ik jou 3 coördinaten, een x, y, en z coördinaat….ik zie je daar. Hoe groot acht je de kans dat wij elkaar treffen op de aangegeven locatie? Grote kans dat wij elkaar nooit zullen ontmoeten daar, je weet immers alleen de locatie binnen de ruimte-tijd, niet het moment waarop wij elkaar treffen. Dat is waar tijd, de 4e dimensie om de hoek komt kijken.

   Tijd hangt samen met entropie https://nl.wikipedia.org/wiki/Tweede_wet_van_de_thermodynamica

   4 likes
 2. Wat is het verschil tussen dimensies, parallelle universums en etherische werelden? Of zijn dit verschillende benamingen voor hetzelfde?

  5 likes
  • Hoe ik het zie en waarom ik dat weet.

   Alles in dit universum is levend en multi dimensionaal van aard puur natuurlijk, een feit dus.

   om het verhaal kort te maken heb ik een mooi foto gevonden die erop aansluit.

   http://www.indigorevolution.nl/wp-content/uploads/2016/08/dimensies.jpg

   Dit is een model om de lagen aan te tonen waar alles in zich bevind.

   Dat was dimensies in een notendop.

   Parallelle universum is dat er oneindige alternatieve realiteiten aan mogelijkheden beschikbaar zijn.

   Etherische werelden is het astrale gebied 4D

   2 likes
 3. Fysiek tijdreizen lijkt mij onmogelijk, Materie zit “opgesloten” in tijd terwijl de fundamentele bases van materie quantumdeeltjes zijn die zich niks van het aspect tijd aantrekken. Met onze geest lijkt het mij wel mogelijk om tijd te reizen aangezien we dan in tunen op quantumniveau.
  Echter er is natuurlijk een nog veel groter bewijs dat fysiek tijdreizen niet mogelijk is en dat is onze geschiedenis. Uit sociaal oogpunt gezien had ik alle onwaarschijnlijke wreedheden van de mens allang laten “verdwijnen” als ik de beschikking had om het verleden te kunnen wijzigen en ons naar een utopische wereld geleid waar woorden als hongersnood en oorlog nog niet bestonden.

  5 likes
  • ” Uit sociaal oogpunt gezien had ik alle onwaarschijnlijke wreedheden van de mens allang laten “verdwijnen” als ik de beschikking had om het verleden te kunnen wijzigen en ons naar een utopische wereld geleid waar woorden als hongersnood en oorlog nog niet bestonden. ”

   Perspectief. Met regelmaat heb ik tijdens mijn schooltijd gedacht waar is dit en dat nu goed voor om te kennen/weten/leren. Nadien heb ik er profijt van gehad….

   Door de ontwikkeling evolutie per reversie te ‘ontdoen’ van ellende ( vanuit het huidige perspectief/bewustzijn) missen wij die ervaringen..

   0 likes
 4. Tja we komen ook dagelijks mensen tegen uit andere tijden, kijk momenteel maar naar anders denkende……

  2 likes
 5. Parallele universa is een hypothese. Zoals er in de astrofysica meerdere hypotheses zijn. Zolang dit nog niet bewezen is, is het wetenschappelijk gezien niet juist om het woord mogelijk te gebruiken.

  2 likes
 6. de vraag is waarom hebben we nog nooit iemand gezien die door de tijd reist eindigt het artikel…

  Waarschijnlijk omdat we door de bomen het bos niet meer zien? Iedereen reist door de tijd… seconde per seconde.

  2 likes
 7. Laat ik het maar verklappen. UFO’s die al tientalle jaren de aarde bezoeken zijn onze kleinkinderen die uit de toekomst komen en over de benodigde technologie beschikken.

  2 likes
 8. Jahweh en Maitreya zijn oa. tijdreizigers.

  1 likes
 9. laten we dóórpakken please mensen. het zijn rot tijden en het antwoord ligt om de hoek

  1 likes
 10. Als er in Twente iemand overlijdt, dan noemen ze dat; ‘he is oet de tied’ M.aw Hij/Zij is uit de tijd, heeft de tijd verlaten. En reist dus in het tijdloze van de kosmos.
  dit om zich zijn leven te herinneren en te beschouwen, ook de voorgaande levens, (oude tijden), en een nieuw leven voor te bereiden in de tijd die ligt tussen dood en nieuwe geboorte . Na het voorbereiden van een nieuwe leven keert het individu terug in de tijd, op aarde in de moederschoot.
  Goede reis gewenst.

  1 likes
 11. Tijd reizen wordt dooŕ ģod beheerst, god is een poëtische benaming voor goden en wat ook weer een poëtische benaming is voor hoge wetenschappers.

  1 likes
 12. Ik geloof wel in diverse paralelle universa, waarin je in elk universum kunt bestaan.
  Wat ik wel eens zou willen weten; waarom bevindt mijn bewustzijn zich klaarblijkelijk alleen in dit universum? Als ik in meerdere universa besta, waarom kan ik dan niet kiezen wáár ik mijn bewustzijn plaats? Als een soort ‘uber’- bewustzijn of zo?

  1 likes
 13. Tijd reizen is mogelijk dus gebeurt het al, en is er dus altijd al geweest als deel van de geschiedenis.

  0 likes
 14. denken we dat er überhaupt iets bestaat als er geen observator is. we kunnen elkaar helpen hier met elkaars meningen

  0 likes
 15. Ja ja ja Het zal wel

  0 likes
 16. Leuk dit,de reactie’s laten zien dat de mens in vergelijking met zeg 20 jaar geleden veel meer doordenkt.Dat is ook het mooie van dit soort sites, het zet aan het denken. Wat het tijdreizen betreft waar kan ik me inschrijven? :-))

  0 likes
 17. Ja . . . wetenschappers. Enig scepsis is dus wel geboden.
  De wetenschap is hard gecorrumpeerd, dat zal iedereen die heeft gestudeerd ook wel merken aan ‘zijn’ oude universiteit.
  Ze lopen allemaal kritiek- en gewetenloos in de pas met het (nazi-) globalisme. Alleen die programma’s krijgen geld uit de 3de geldstroom.

  Er zijn ‘wetenschappers’ die nog volhouden dat glyfosaat veilig is in ons milieu, en voeding.
  Er zijn er die nog volhouden dat het klimaat verandert, n.b. opwarmt – en dat koeienscheten o.a. de oorzaak is, CO2. Terwijl wordt verzwegen dat dit maar een kleine minderheid is, die nep-wetenschap geen probleem vinden. Want dát brengt geld in het laatje, faam, lintjes.
  http://principia-scientific.org/u-n-official-reveals-real-reason-behind-warming-scare.html/

  En, wat is het nu. Wie zit daar nu op te wachten? Is dit nu iets dat de grootste maatschappelijk problemen oplost? Nee, schiet die ‘wetenschappers’ gauw naar zo’n zwart gat.

  0 likes
 18. Vooruit reizen in de tijd is geen probleem. Achteruit lukt niet.

  0 likes
 19. Ik zou ook graag mezelf eens ontmoeten …

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

nasa

NASA-wetenschappers ‘ontdekken parallel universum naast het onze’ waar de tijd achteruit loopt

NASA-wetenschappers hebben bewijs gevonden voor een parallel ...

Stem af universum

Afstemmen op het universum

Het was laatst weer zover. Ik sprak ...