Homepagina » Buitenland » Ik heb het gehad met de dictatuur van Macron. Bekijk deze spraakmakende documentaire over de gele hesjes
Ik heb het gehad met de dictatuur van Macron. Bekijk deze spraakmakende documentaire over de gele hesjes
Foto: Aeroceanaute Wikimedia Commons

Ik heb het gehad met de dictatuur van Macron. Bekijk deze spraakmakende documentaire over de gele hesjes

Onderhuids borrelde er al een tijdje veel onrust in Frankrijk. Op een bepaald moment, zo rond november vorig jaar, werd er een grens overschreden en waren daar ineens de gele hesjes.

Ik heb het gehad met de dictatuur van Macron, zegt één van hen in onderstaande documentaire van RT.

Al vele weken gaan ze massaal de straat op om te protesteren tegen de huidige machthebbers. Volgens de gele hesjes is er veel onrecht in Frankrijk: de rijken worden steeds rijker en de doorsnee Fransman wordt steeds verder uitgeknepen.

Uniek fenomeen

In de documentaire zie je onder meer Priscillia Ludosky, die een petitie online zette uit protest tegen de groene taks die diesel en benzine duurder had gemaakt.

Het bleek het begin te zijn van een uniek fenomeen: een spontaan protest dat niet links, niet rechts is en dat zonder bemoeienis van politieke partijen en vakbonden aanzwol tot orkaankracht.

De petitie werd in korte tijd ruim één miljoen keer ondertekend.

Ontzettend boos

Ook komt Ghislain Coutard voorbij. Hij stelde voor om reflecterende hesjes te gaan dragen als symbool.

Verder komt Jerome Rodrigues aan het woord. Hij werd het gezicht van de beweging nadat hij deels blind raakte door een rubberen kogel.

Het drietal legt uit waarom de gewone Fransen zo ontzettend boos zijn.

Bekijk de documentaire hieronder:

[RT]


Vond je deze info interessant? Deel het dan met anderen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

12 reacties

 1. Het Nederlandse jourNUL heeft deze beelden totaal niet laten zien, veel te bang dat in Nederland de vlam eveneens in de pan zal slaan. De cultureel Marxistische kliek die alleen maar ZEGT dat ze “het beste met de bevolking” voor hebben, liegen weer eens dat het gedrukt staat.

  Er komt niet voor niets allerlei wetgeving in héél Europa om verspreiding van dit soort NEPnieuws te voorkomen. “Schapen blijft u lekker slapen. WIJ leiden u wel naar den Europesche slachtbank en zuigen u onderwijl volledig leeg!” is en blijft het motto van onze “volksvertegenwoordigers”.

  38 likes
  • Vd week in de Margriet artikel over AOW. Jezus, wat is dat weinig. 70% van het minimum brutoloon : 1615 euro. Hoe weinig blijft hier netto van over? Als je geen pensioen hebt kun je gewoon niet overleven…. Allemachtig…daar heb je nou je hele werkzame leven aow voor betaald. Tijd voor alle aow-ers om met paarse hesjes de straat op te gaan.
   Als je een partner hebt ( ook die zonder inkomen) krijg je maar 50% van het minimum loon.
   Er wordt gesteld dat de partner dan maar moet gaan werken…
   We hebben het hier gemiddeld over vrouwen van 60+. Waar vinden bijna bejaarde vrouwen nog werk?

   22 likes
   • Ik(alleenstaand) heb nog minder.(houdt 300 euro per maand over voor drie personen) om alles mee te doen)Heb nog 2 studerende kinderen 18+. Gaan ze werken, dan wordt mijn uitkering vermindert(kostendelersnorm) Houd je nog minder over, omdat de belastingdienst(toeslagen) je ook nog belast op totaal gezinsinkomen. Er vervalt dus huursubsidie of vermindert.
    Als de kinderen dan ook nog geen vaste baan hebben, veranderlijke uren per maand hebben, dan heb je niet eens overzicht over je maandelijkse inkomsten.
    Dan krijg je ook nog te maken met ruzie onder elkaar van wie betaalt wat. Of ik betaal meer etc. Ik word dus afhankelijk van wat mijn kinderen doen. Ik ben beter af als ze op hunzelf gaan wonen, maar daar zijn ze nog niet klaar voor. Doen ze dit wel op kamers bv., dan krijgen ze sowieso huursubsidie en kost dat de overheid dus ook geld.
    Ben al jaren chronisch ziek. Kanker(agressieve vorm) erover heen gekregen. Krijg je ook nog met dit te maken.
    Soms denk ik: de dood verlost mijn lijden.

    3 likes
    • En dan willen ze ook nog dat mensen zelfstandig blijven.
     SCHOFTEN zijn het!
     Maar wakker wordt Nederland niet,uitgescheten de hulpbehoevenden wel!

     3 likes
    • @Elise,

     Ik weet meer dan gemiddeld over kanker. Ken ALLE ins en outs, zowel van de farmaceutische als de “alternatieve” kant.
     Ik heb aan den lijve ondervonden (Ik ben nu 11 jaar kankervrij – teelbalcarcinoom stadium III – en geen statistiek geworden…) en rondom mij dingen meegemaakt die je niet voor mogelijk houdt.

     Ooit gehoord van de “cancer act” uit 1939?
     Ooit gehoord van resveratrol?
     Ooit gehoord van EPIgenetica?

     Zou jij met een luchtvaartmaatschappij vliegen waarbij 70% van de kisten niet aankomt?
     Zou jij je auto naar een garage brengen waarbij 70% van de “reparaties” niet goed zijn?
     Zou jij een huis laten bouwen door een aannemer waarbij 70% van zijn gebouwen instort?

     In 2012 heeft de (toenmalige) directeur van het AvL voor camera verklaard dat 70% van de “behandelingen” NIET AANSLAAT!

     En dat terwijl er in de afgelopen eeuw BILJOENEN aan “kankeronderzoek” is geweest. Schande!

     Indien geïnteresseerd, stuur een mail. Mijn nick met 70 apestaartje meest gebruikte mailserver ter wereld.

     Ik wacht wel en zie wel.

     3 likes
   • Ik werkte in Nederland als vrijwilliger bij een stichting die miderbedeelden steunt met de verkoop van tweedehands spullen en een winkeltje waar tegen bodemprijzen voedsel verkocht werd. Daar werken ook een aantal oudere vrouwen van in de zestig. Die vrouwen zijn in Nederland geboren en getogen, maar zij werden verplicht opgeroepen om een Nederlandse taalvaardigheids test te doen. Dit ter bevordering van herintegratie op de arbeidsmarkt. Weigeren zou tot korting op de uitkering leiden.

    3 likes
  • I Trust Putin The Most

   De gele hesjes in Nederland, uhm oranje hesjes zijn al verpest. Met Jan Dijkgraaf voorop scanderen ze leuzen van banken. In Nederland is het al monddood gemaakt en overgenomen. Slap volk!

   RESPECT voor de Franse strijders!

   22 likes
  • Het facisme heeft ern nieuwe nasm gekregen politiek korrektheid dan wordt je weggezet als sub mens. Als de leiders de geschiedenis niet serieue nemen dan zal hij zich herhalen en dan gaat een keer de knop om bij een groot deel van het volk en ook binnen de EU daarom wil de laffe Macron en Merkel een EU leger.

   2 likes
 2. De opkomst van de gele hesjes is begrijpelijk, als je van je salaris niet eens rond kan komen is het begrijpelijk dat mensen boos worden. Deze mensen beginnen door te krijgen dat ze gebruikt worden als slaaf. Deze mensen worden uitgeknepen als een sinaasappel.

  21 likes
  • @Rene,

   Dan begrijp ik echt niet waarom we in Nederland niet massaal de straat op gaan. Vorige week werd nog vol trots op het JourNUL verkondigd dat “slechts” 38,4% van de Nederlandse bevolking niet rond kan komen……

   Hetzelfde aantal als vóór de kredietcrisis van 2008!!!

   3 likes
 3. Vd week in de Margriet artikel over AOW. Jezus, wat is dat weinig. 70% van het minimum brutoloon : 1615 euro. Hoe weinig blijft hier netto van over? Als je geen pensioen hebt kun je gewoon niet overleven…. Allemachtig…daar heb je nou je hele werkzame leven aow voor betaald. Tijd voor alle aow-ers om met paarse hesjes de straat op te gaan.
  Als je een partner hebt ( ook die zonder inkomen) krijg je maar 50% van het minimum loon.
  Er wordt gesteld dat de partner dan maar moet gaan werken…
  We hebben het hier gemiddeld over vrouwen van 60+. Waar vinden bijna bejaarde vrouwen nog werk?

  7 likes
 4. Als je contant hier bij ons in Frankrijk 1000 euro op neemt moet je die maanden erop tijdelijk alles bonnentjes bewaren van alle winkels wat je met je inkomen gedaan hebt.
  Of men zot is.
  Wat heeft men te maken wat je doet moet je loon?
  Iets met privatie??

  6 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

franse

Franse inlichtingendiensten waarschuwden voor ‘catastrofaal lek’ uit lab in Wuhan

Elf jaar voor de bouw van het ...

zorgmedewerkers

Zorgmedewerkers in opstand tegen Macron: ‘Wij zijn wanhopig. Wij geloven niet meer in u’

Nu de Franse lockdown stapje voor stapje ...