Homepagina » Het Complot » “Gaddafi waarschuwde al sinds de jaren tachtig voor complot van westerse landen tegen Libië”

“Gaddafi waarschuwde al sinds de jaren tachtig voor complot van westerse landen tegen Libië”

Westerse machten blijven het voortslepende conflict in Libië voeden. Dat zegt een neef van de overleden Libische leider Gaddafi.

Door het conflict verzonk Libië, dat ooit één van de rijkste landen in Afrika was, in chaos.

“Het is voor iedereen nu wel duidelijk wat er gebeurt in Libië: totale vernietiging, mensen die hun huizen ontvluchten, honger,” zei Ahmed Gaddaf al-Dam tegenover RT.

“Ik eis dat de VN-Veiligheidsraad en de grote wereldmachten zich verontschuldigen voor wat er in 2011 is gebeurd,” voegde hij toe.

Omverwerpen

Gaddaf al-Dam benadrukt dat het conflict in Libië werd opgestookt door het Westen, dat volgens hem verantwoordelijk moet worden gehouden.

“Het Westen erkende dat het verantwoordelijk was voor het omverwerpen van een revolutionair regime in Libië,” zei hij.

“Alle westerse landen moeten hun verontschuldigingen aanbieden en hun fouten herstellen,” voegde hij toe.

Misdaad

Hij merkte op dat zes jaar na dato niemand meer praat over het leed van het Libische volk, dat in kelders moet leven en wordt verdreven. “Wat er in Libië gebeurt is een misdaad.”

Gaddaf al-Dam wees erop dat de internationale gemeenschap zich nog steeds bemoeit met het conflict en niet wil wijken.

Hij zei dat het conflict enkel kan worden opgelost door te onderhandelen met vertegenwoordigers van alle facties in Libië, inclusief mensen die nu in de gevangenis zitten, waaronder Gaddafi’s zoon.

Complot

De neef van de gedode leider zei verder dat de internationale gemeenschap niet wil dat er een einde komt aan het conflict.

De oorlog in Libië is volgens hem onderdeel van een complot om alle moslimlanden te destabiliseren.

“Al sinds de jaren tachtig waarschuwde Moammar Gaddafi voor een complot van westerse landen tegen Libië,” zei Gaddaf al-Dam.

Verdeeldheid

“Dit plan begon met Afghanistan,” vervolgde hij. “Daarop volgde de vernietiging van Irak, Syrië, Jemen en Libië.”

“Deze hel, die is veroorzaakt door westerse landen, is gericht op het scheppen van verdeeldheid, en niet alleen in Libië,” klonk het.

“Toen Gaddafi dit complot actief begon te bestrijden, werd hij gedood,” besloot Gaddaf al-Dam.

[RT]


Vind je deze informatie leuk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

8 reacties

 1. Niemand had het recht dit land aan te vallen en niemand had het recht de leider en zijn bevolking van dit land te vermoorden. Geen enkel land, geen enkele club onder welke vlag dan ook had het recht om als bezetenen en ongecifiliceerdee wilden het land Libië in één grote poel van ellende te storten. De NATO en al de aangesloten landen met de toenmalige leiders dienen te worden veroodeeld en een straf te ondergaan die zijn weerga niet kent. Van Obama tot aan Hillary Clinton en al dat soort verantwoordelijk tuig verdient op z’n minst een levenslange opsluiting en zouden zo er ook nog genadig van af komen. Ook de rol van de toenmalige NAVO en EU leiders, waaronder Frau Merkel dienen niet te worden overgeslagen..

  21 likes
 2. Cultureel marxistisch elite tuig heeft goed zijn best gedaan om de haat van moslims aan te wakkeren.dadelijk barst de bom en zijn de westerse volkeren het doelwit van hun ergens wel begrijpelijke frustratie.het is een script wat afgespeeld wordt!ik hoop dat de militaire coup(Trump)in usa de wereld beter gezind is en het moeras echt volledig dempt!

  8 likes
 3. Niemand die ernaar geluisterd heeft, deze man is gewoon uit de weg geruimd door de zogenaamde “elite”

  8 likes
 4. Keer op keer zijn het dezelfde mensen (meestal blanken) die andere landen binnenvallen, over de hele wereld. Waarom bemoeien we ons telkens met anderen? Ja, jij en ik weten het antwoord wel.

  Gaddafi heeft minder leuke dingen gedaan met bepaalde mensen, maar weten we wel hoeveel goede dingen hij heeft gedaan? Oliegeld verdelen over de bevolking (onderwijs, zorg, vastgoed); alles wat goed geregeld. Hij wilde alleen niet luisteren naar Amerika en de EU. En vergeet niet dat wij hier ook verkracht worden in het westen. Het feit dat je een mobieltje hebt met internetaansluiting, een mooi bankpasje bezit en 40 uur per week mag werken, betekent niet dat je leeft zoals het wel hoort.

  Mijn tip blijft: lees het nieuws niet, ga zelf op onderzoek uit. Achterhaal wat de waarheid is. Probeer dichtbij het juiste te zitten.

  4 likes
 5. In deze link wordt een aantal punten genoemd waaruit blijkt dat Ghadaffi zo slecht nog niet was.
  Wel een alleen heerser natuurlijk. Dus meer dan genoeg ruimte voor verbetering (Zoals overal)

  http://www.topinfopost.com/2014/11/16/10-things-you-didnt-know-about-libya-under-gaddafis-so-called-dictatorship

  En er is ook nog een goede video bij gevoegd.

  1 likes
 6. Goede keuze foto; met oorlogsmisdadiger Blair.
  Nadat de CIA-MI6 het staatshoofd hadden gelynched, hadden m.n. BP en Shell de hand weten te leggen op olie- en gasvelden . . . .

  De Kon. Marine moest op uw kosten erheen om oorlogsmisdadiger prinses Mabel op te halen, en een peperdure helikopter door klungeligheid te verliezen. Geen Kamervragen over geweest, geen koppen gerold. (Ooit anders geweest, sinds de Bataafse Republiek werd verdrongen door het huidige regime?)

  Libië staat model voor de herplundering van heel Afrika. En Libië is plan B, voor de omvolking van de EU. Libië is het nieuwe doorvoerkamp voor niet-blanken naar de EU, om tevens ook het Christendom te vernietigen.
  Oorlogsmisdadigers horen in de cel:
  http://gerritherders.blogspot.it/2016/03/de-veroordeelde-oorlogmisdadigers-blair.html

  Een gedenkwaardig interview met Khadaffi – vlak voor de CIA-coup cq. ‘bevrijding’, aka. ‘regime change’;
  hierin voorzag hij – heel goed – waar de nazi-NAVO op uit was, en dan ook thans het geval is:
  https://www.youtube.com/watch?v=bUhZmO6P0NU

  Altijd uitstekende journalistieke analyses van CounterPunch:
  http://www.counterpunch.org/2014/10/20/the-descent-of-libya/

  En nu is de EU zelf aan de beurt. Het ‘regime change’ apparaat gebruikt Trump nu als ‘bait’;
  de EUSSR wordt parallel daaraan van binnenuit omver geworpen. Die ontwikkelingen houden verband.

  Onze verkiezingen worden al duidelijk zwaar gemanipuleerd. Zag vandaag Jinek. Heftige propaganda, met nazi-Bilderberg ‘LGBT’ Timmermanz. Heftige propaganda, door publieke omroep. Uw geld. NUL Kamervragen.

  De globalisten spelen hun spel sluw; alleen trekpoppen uit de Fakeboek-generatie maken kans op de stoelendans om de nieuwe führers in de Europese stumper-kolonies. https://www.weforum.org/communities/young-global-leaders

  De globalisten hebben ons ‘bij de ballen’/pegels. Geld is god.
  http://www.andereuropa.org/goldman-sachs-zendt-zonen-uit-pyromanen-worden-premier-en-gaan-blussen-ende-bankiers-gaan-blussen/

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

is-terroristen

IS-terroristen op tv: ‘Ja, wij werkten samen met Amerikaanse leger’

Gevangengenomen IS-terroristen hebben op tv toegegeven dat ...

politiek leider

Politiek leider: ‘Dit geheime genootschap bepaalde dat Rusland de vijand is’

Vladimir Zjirinovski is de leider van de ...