Mens en Dier

Juridisch adviseur die zaak start tegen Rutte OPGEPAKT en in cel gezet

Help door dit met kennissen op je socials te delen!

Juridisch adviseur Karim Aachboun is maandag gearresteerd en vastgezet, schrijft het AD. Dit is bevestigd door het Openbaar Ministerie. Aachboun mocht na één nacht cel weer naar huis. Er was onvoldoende reden om hem langer in hechtenis te houden.

Hij wordt volgens de krant verdacht van meerdere strafbare feiten, waaronder valsheid in geschrifte over grensoverschrijdend gedrag.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Met opzet misleid

Een week geleden kondigde Aachboun aan dat hij in februari 2023 de procedure tegen premier Rutte zal beginnen. “Nederland is klaar voor een nieuwe premier die wel oog heeft voor de Nederlandse samenleving,” schreef hij. “Hierbij zal ik mijn belofte nakomen richting onze boeren, de Groningers en de slachtoffers van de toeslagenaffaire. Deze slachtoffers kunnen niet in de steek worden gelaten, alsof er niks aan de hand is.”

De juridisch adviseur publiceerde op 4 oktober jongstleden een brief aan Rutte waarin hij de premier verzoekt om af te treden wegens misleiding bij de aangifte tegen de Belastingdienst in de toeslagenaffaire. “U en uw kabinet hebben de gedupeerden met opzet misleid,” zei hij.

Lastercampagne van de trollen

Hij gaf Rutte tot 11 oktober om te reageren, maar die gaf aan meer tijd nodig te hebben. De procedure wordt nu doorgezet en zal op 28 februari beginnen, liet Aachboun weten.

Hij werkte naar eigen zeggen jarenlang voor Rutte op gevoelige zware dossiers binnen het bedrijfsleven. Na de ‘vele blunders’ van de premier in de dossiers besloot hij de radiostilte over zijn rol voor de premier te verbreken. Het gevolg was een ‘lastercampagne van de trollen’.

4.9 206 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

153 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Steven
Steven
1 jaar geleden

Die zal straks ook wel ergens gevonden worden met een spontane hartstilstand!

Guus Velraeds
Guus Velraeds
1 jaar geleden

Zo doen ze dat in dictaturen.

Tao Foundation
Tao Foundation
1 jaar geleden

Politie staat met land- en volksverraders

Geen schaap
Geen schaap
1 jaar geleden

Er is gewoon een staatsgreep van het leger nodig om dat hele zooitje in den Haag op te pakken en in de cel te mikken. Anders gaat er niks veranderen.

Back to top button
153
0
We lezen graag je reactie!x