Gezondheid

Genetische modificatie voor consumenten vaak onzichtbaar

Help anderen door deze informatie met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In Nederland krijgen veel dieren veevoer waar genetisch aangepaste gewassen in zijn verwerkt. Deze gewassen komen via de achterdeur ons land binnen.

Niemand ziet het. Op de etiketten hoeft niet te worden vermeld dat het varken, de koe of de kip genetisch gemodificeerd veevoer heeft gegeten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Voedselwaakhond Foodwatch stelt dat de consument het recht heeft om te weten wat hij eet, zodat hij een bewuste keuze kan maken. Foodwatch pleit voor verplichte etikettering op producten die direct of indirect zijn gemaakt met behulp van genetisch aangepaste gewassen.

Schadelijk

Volgens de Europese regelgeving moet op verpakkingen worden aangegeven wanneer een voedselproduct meer dan 0,9 procent transgene organismen bevat. Dit geldt alleen voor producten waar de genetisch aangepaste organismen als direct ingrediënt in zijn verwerkt.

Meer dan 58 procent van de Europeanen wil geen genetisch gemodificeerde gewassen in zijn voedsel. Als reden noemen zij dat deze gewassen schadelijk zouden zijn voor de gezondheid. De langetermijneffecten van transgene gewassen zijn nog maar weinig onderzocht.

Machtspositie

De groeiende teelt van genetisch aangepaste gewassen wordt beheerst door enkele machtige corporaties, waaronder Monsanto. De machtspositie van deze bedrijven heeft grote gevolgen voor rechten van kleine boeren die zaden en bestrijdingsmiddelen van deze chemiegiganten moeten kopen.

Daarnaast worden genetisch gemodificeerde gewassen in verband gebracht met het verlies van biodiversiteit. Bovendien neemt het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen in veel gevallen niet af, maar juist toe.

Bron: Foodwatch.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
marga Soeverein Mens
marga Soeverein Mens
11 jaren geleden

Genetisch gemodificeerd betekent dat er geen Goddelijke energie in zit. En juist die energie geeft ons het leven.

Aurelia
Aurelia
11 jaren geleden

[quote name=”marga Soeverein Mens”]Genetisch gemodificeerd betekent dat er geen Goddelijke energie in zit. En juist die energie geeft ons het leven.[/quote]

Dat is raar, dus omdat-ie wat verkeerds gegeten heeft verdwijnt alle Goddelijke energie eruit?

Waarom denk je dat?

Bert
Bert
11 jaren geleden

Wat maken wij ons toch druk om niks, nu heel de mensheid zelf op het punt staat om te worden gemodificeerd en geassimileerd door de Borg.

hetzalwel
hetzalwel
11 jaren geleden

[quote name=”marga Soeverein Mens”]Genetisch gemodificeerd betekent dat er geen Goddelijke energie in zit. En juist die energie geeft ons het leven.[/quote]
ik ben benieuwd waar die goddelijke erergie gebleven is dan.en waar zit het wel in?

Back to top button
20
0
We lezen graag je reactie!x