CoronaBinnenland

Jurist: ‘Dit is echt breaking. Dit betekent dat alle vrijheidsbeperkende maatregelen de prullenbak in kunnen’

Help ons door deze informatie met iedereen op je social netwerk te delen!

Het ministerie van Volksgezondheid heeft in het begin van de coronapandemie OMT-adviezen proberen aan te passen en is daar ook in geslaagd. Het RIVM nam suggesties over, het OMT werd zelf niet geraadpleegd, blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur naar onder andere tienduizenden Wob-stukken.

Het ministerie liet een zin aan een OMT-advies toevoegen die handig uitkwam voor de politieke spreeklijn. Daarnaast schreef een ambtenaar dat het OMT-advies over mondkapjes voor zorgpersoneel ‘nog wel een tandje scherper kon’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Het lijkt er sterk op dat het RIVM vertrouwelijke notulen van OMT-bijeenkomsten achteraf heeft aangepast, en daaraan zinsneden toevoegde die door ambtenaren zijn opgesteld. Dit werd ontdekt door een opmerkelijke spelfout.

Die zijn dus niks meer waard

Hoogleraar Gezondheidsrecht Jaap Sijmons zei: “Ik denk dat hier zelfs de wet geschonden wordt.” Volgens het ministerie zijn de inhoudelijke suggesties ‘verduidelijkingen’ en had het RIVM akkoord gegeven. Uit het onderzoek blijkt dat het anders zit.

Het feit dat het ministerie van Volksgezondheid zich bemoeide met OMT-adviezen betekent volgens jurist Ghislen Nysten dat alle vrijheidsbeperkende maatregelen de prullenbak in kunnen. “De maatregelen zijn namelijk gebaseerd op ‘onafhankelijk’ advies van het OMT, wat de inperking van grondrechten zou ‘legitimeren’,” licht hij toe.

“Die zijn nu dus niks meer waard!” benadrukt Nysten.

Mensenrechtenschending

Als de maatregelen niet in de prullenbak belanden, kan mensenrechtenschending nog makkelijker hard gemaakt worden, zegt de jurist.

Iemand merkt op dat de uitspraak in de zaak van advocaat Bart Maes tegen de coronapas op basis van een ‘onafhankelijk’ RIVM en OMT was en dat die rechtszaak opnieuw moet. Waarop Maes zegt: “Yup.”

4.9 146 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

138 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
logisch_denken
logisch_denken
2 jaren geleden

De waarheid ligt op straat. Corona is een politiek spel

Hoe krijgen we de schuldige in het gevang ?

Vraagtekens
Vraagtekens
2 jaren geleden

Hopeporn, er is geen rechter meer te vinden die hiervoor zijn carrière op het spel zet. Grondwet mag niet aan getoetst worden want dat doet de politiek wel ze. Behoeft geen toelichting blijkt mij.
En zo rommelen we steeds verder de agenda van metselbaas Schwab in.

Fantacee
Fantacee
2 jaren geleden

De grote vraag is nu, wat wordt hier mee gedaan?

Stop
Stop
2 jaren geleden

Rutte en Kuipers e.a. stop met die oproer QR-Code toegangspas !
Het is bewezen dat het totaal geen enkele nut heeft !
En jullie ontnemen gevaccineerden en ongevaccineerden de mogelijkheid om zich VRIJ te bewegen en overal VRIJ naar binnen te kunnen gaan.
Dan sommeert de regering de horeca en andere bedrijven om mee te MOETEN doen aan discriminatie onder eigen volk in de samenleving.

Het is nu genoeg geweest !!!

DIRECT STOPPEN MET DE QR-CODE TOEGANGSPAS / TWEEDELINGSPAS / OPROERPAS / BESMETTINGSPAS !!

Back to top button
138
0
We lezen graag je reactie!x