CoronaBinnenland

Jurist: ‘Dit is echt breaking. Dit betekent dat alle vrijheidsbeperkende maatregelen de prullenbak in kunnen’

Help mee door deze informatie met jouw vrienden op je social netwerk te delen!

Het ministerie van Volksgezondheid heeft in het begin van de coronapandemie OMT-adviezen proberen aan te passen en is daar ook in geslaagd. Het RIVM nam suggesties over, het OMT werd zelf niet geraadpleegd, blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur naar onder andere tienduizenden Wob-stukken.

Het ministerie liet een zin aan een OMT-advies toevoegen die handig uitkwam voor de politieke spreeklijn. Daarnaast schreef een ambtenaar dat het OMT-advies over mondkapjes voor zorgpersoneel ‘nog wel een tandje scherper kon’.

Het lijkt er sterk op dat het RIVM vertrouwelijke notulen van OMT-bijeenkomsten achteraf heeft aangepast, en daaraan zinsneden toevoegde die door ambtenaren zijn opgesteld. Dit werd ontdekt door een opmerkelijke spelfout.

Die zijn dus niks meer waard

Hoogleraar Gezondheidsrecht Jaap Sijmons zei: “Ik denk dat hier zelfs de wet geschonden wordt.” Volgens het ministerie zijn de inhoudelijke suggesties ‘verduidelijkingen’ en had het RIVM akkoord gegeven. Uit het onderzoek blijkt dat het anders zit.

Het feit dat het ministerie van Volksgezondheid zich bemoeide met OMT-adviezen betekent volgens jurist Ghislen Nysten dat alle vrijheidsbeperkende maatregelen de prullenbak in kunnen. “De maatregelen zijn namelijk gebaseerd op ‘onafhankelijk’ advies van het OMT, wat de inperking van grondrechten zou ‘legitimeren’,” licht hij toe.

“Die zijn nu dus niks meer waard!” benadrukt Nysten.

Mensenrechtenschending

Als de maatregelen niet in de prullenbak belanden, kan mensenrechtenschending nog makkelijker hard gemaakt worden, zegt de jurist.

Iemand merkt op dat de uitspraak in de zaak van advocaat Bart Maes tegen de coronapas op basis van een ‘onafhankelijk’ RIVM en OMT was en dat die rechtszaak opnieuw moet. Waarop Maes zegt: “Yup.”

4.9 144 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
138 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
logisch_denken
logisch_denken
6 maanden geleden

De waarheid ligt op straat. Corona is een politiek spel

Hoe krijgen we de schuldige in het gevang ?

Vraagtekens
Vraagtekens
6 maanden geleden

Hopeporn, er is geen rechter meer te vinden die hiervoor zijn carrière op het spel zet. Grondwet mag niet aan getoetst worden want dat doet de politiek wel ze. Behoeft geen toelichting blijkt mij.
En zo rommelen we steeds verder de agenda van metselbaas Schwab in.

Fantacee
Fantacee
6 maanden geleden

De grote vraag is nu, wat wordt hier mee gedaan?

Stop
Stop
6 maanden geleden

Rutte en Kuipers e.a. stop met die oproer QR-Code toegangspas !
Het is bewezen dat het totaal geen enkele nut heeft !
En jullie ontnemen gevaccineerden en ongevaccineerden de mogelijkheid om zich VRIJ te bewegen en overal VRIJ naar binnen te kunnen gaan.
Dan sommeert de regering de horeca en andere bedrijven om mee te MOETEN doen aan discriminatie onder eigen volk in de samenleving.

Het is nu genoeg geweest !!!

DIRECT STOPPEN MET DE QR-CODE TOEGANGSPAS / TWEEDELINGSPAS / OPROERPAS / BESMETTINGSPAS !!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

138
0
We lezen graag je reactie!x