Mens en Dier

Verbaasde reacties na veroordeling Gideon van Meijeren: ‘Ongekend onrecht’

Help anderen door deze info met vrienden op je socials te delen!

Forum voor Democratie-Kamerlid Gideon van Meijeren is veroordeeld voor opruiing. Hij kreeg een taakstraf van 200 uur opgelegd. Van Meijeren noemde de rechtszaak tegen hem een politiek proces.

Volgens de rechter heeft hij ‘de openbare orde in gevaar gebracht’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

“Het is zeer teleurstellend, maar tegelijkertijd ook niet verrassend. Het was van meet af aan duidelijk dat dit een politiek proces is, gericht op het onderdrukken van de oppositie. Bedoeld om ons de mond te snoeren, maar dat mogen we nooit accepteren en zal ik ook nooit laten gebeuren,” zei Van Meijeren voor de camera van Ongehoord Nederland. Hij liet weten dat hij in hoger beroep gaat tegen de uitspraak. “Want dit is ongekend onrecht.”

Disproportioneel

Het regent na de veroordeling steunbetuigingen. “Het regime in Den Haag duldt geen afwijkende meningen meer,” constateert jurist Kim Tjoa. “Parlementsleden en burgers wordt op deze manier de mond gesnoerd. Iedere kritische noot kun je immers als opruiing bestempelen.”

Advocaat Amira Lotfy vindt de straf die Van Meijeren kreeg disproportioneel.

“Dit creëert een gevaarlijk precedent voor iedereen die zijn mening in Nederland uit,” zegt journalist Erick Overveen over het vonnis.

Bananenrepubliek

Rechtsfilosoof Raisa Blommestijn, die zelf ook wordt vervolgd door het OM, reageert: “Ongelofelijk. Het is bevestigd: de rechtsstaat is dood en begraven. Ik ben er even stil van.”

Gezondheidswetenschapper Yvonne Simons vindt het ‘schandalig’ dat Van Meijeren is veroordeeld. “Wat een bananenrepubliek is ons mooie, eens zo vrije, land geworden.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 201 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

182 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
RealDutchPatriot
RealDutchPatriot
10 dagen geleden

Johan Derksen niet vervolgd voor liquidatie-opmerking Thierry Baudet. Gideon van Meijeren wel vervolgd, wat een bananen republiek.

Jeroen
Jeroen
10 dagen geleden

Ik ben HYPERALLERGISCH tegen onrecht en toch kan ik me al niet eens meer kwaad maken hierover.

Waarom?

Omdat ik het al aan zag komen. En als je weet dat ik zelfs mensen die ik haat met passie in verdediging neem als hen onrecht wordt aangedaan (een categorie waar Gideon zich NIET in bevindt), geeft het feit dat zelfs *ik* nu geen allergische reactie meer krijg, maar tekenen van “gewenning” begin te vertonen misschien wel iets aan.

ProAsfalt
ProAsfalt
10 dagen geleden

Welkom in Totalitairen Staat der Nederlanden waarin de Duivelsche (geheime) politie en/ of het Openbare Ministerie een ieder vervolgt die de Staat niet goedgezind zou kunnen zijn.

Caat
Caat
10 dagen geleden

En wanneer word snuifkees basisschoolleraar en frikandellenspecialist Hugootje veroordeeld?Van deur tot deur,van arm tot arm.Dat waren dreigementen.Ow wacht die hoort bij het weffertje regime.

Back to top button
182
0
We lezen graag je reactie!x